Bolesti nožiček

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
46
10.9.10 18:36

bolesti nožiček

ahoj chtěla bych poprosit o radu, mému synovi budou 4 roky od malička trpý prý tzv. růstovými bolestmi, kolikrát půlku noci probrečí že ho bolí nožičky třeba i 3krát týdně a někdy je třeba měsíc klid. Dr. říkala že to přejde, ale ono je to pořád stejný nevíte někdo co na to pomáhá. Alpa a podobné masti ani masáže nezabírají. děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14598
10.9.10 18:57

Asi tě nepotěším. nezabírá na to bohužel vůbec nic :( :(

Kity na to trpěla od malička - asi 3 let do nedávna (je jí 13 let) ..... resp. poslední dobou se nějak nezmiňuje.

Jediné, co zabralo jí to něčím máznout, že je to proti bolestem - PLACEBO efekt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
10.9.10 19:08

Naše známí to mají také - dvojčátka, je jim pět let a někdy probrečí celou noc, také nevědí, je to děs :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
10.9.10 19:13

vzpomínám, že já to měla taky, ale spíš až před pubertou. A pomohlo nohy do tepla. Babi mi obvykle navlíkla na nohy hrubé pletené ponožky. A někdy pomohlo, někdy nee :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
110
11.9.10 01:22

Malá na to trpěla dost. a nepomohlo nám z „babských rad“, nic. Když bylo nejhůř, tak jsem dala trochu nurofenu (asi poloviční dávku), a zklidnilo se to. Malej je zatím v pohodě, tak doufám že se mu to vyhne. Ale ty růstový bolesti jsou fakt záhul. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
12.9.10 21:17

Ahoj, mé dceři jsou 4 roky a tuhle věc řešíme tak posledního půl roku. já ji vždy nožky nahřívám v teplé vodě a masíruji. je to to obdbí, ketré se musí přečkat. taky kolikrát v noci nespí a brečí. ale jednou vyyroste, tak hlavu vzhůru :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14598
12.9.10 23:57

Veru my se s tím potýkaly asi 8 let..... jen později to není tak často. :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
JaniElišenka
13.9.10 21:43

Nožičky

Dobrý den , tento problém jsem u syna měla také,neustále si stěžobval na bolkest nohou obzvláštz pak po velké námaze(po výletu ap) ortoped nám ale řekl že je to rustového puvodu, ale mě to tenkrát nedalo a řekla jsem to i obvodnímu lékaři a ten nás poslal na rengen a tam se ukázalo že má v pravé nože cystu , změnila jsem ortopeda a ted se nažička jen sleduje , bolesti tedy nebyli od rustu ale od cysti. být vám i a nechám si chlapečka vyšetřit podrobněji.

• Citovat
  • Upravit
415
14.9.10 14:13

JaniEliško, máme stejnou zkušenost. Syn má bohužel nešťastně posazenou cystu v krčku kyčle, což dráždí a občas způsobuje zánět a velké bolesti. Léčbou je pak klid na lůžku a úleva od bolesti (Nurofen).
To ale nemusí! být případ tazatelky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ingeborg
18.9.10 20:03

Ahoj, malýho taky často bolí nožičky a pomáhá nám, když mu jako dám mastičku na nožičku a pečlivě roztírám a ptám se ho, kde přesně bolí a natírám a natírám… To je pak hrozně spokojený a šťastný a na bolest zapomene. Když je nejhůř, řeknu mu, že mu dám medicínku. Dostane Nurofen v sirupu a je šťastnej. Nejvíc ale zabralo, když jsem zašla za svou kamarádkou-doktorkou a ta mu v ordinaci natřela nožičky obyčejnou mastí a řekla mu, že je zdravý.

• Citovat
  • Upravit
15
28.5.12 04:17

Mně na to jako dítěti pomáhaly teplé obklady (např. látkovou plenu namočit do horké vody, a pak na noze ještě obalit nějakým igelitem nebo fólií), fakt mi to dokázalo ulevit. Případně dát potomka třeba do vany s teplejší vodou, ale pokud to dítě přepadne např. v noci, jsou obklady ideální řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
342
28.5.12 16:50

Dcera na to ao mala taky trpí.Jediné co jí pomůže je panadol sirup,nebo ibalgin sirup.Postupem věku se to zlepšuje,ale zatím to nezmizelo.Je jí 10a půl a cca 5×/rok se jí to objeví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6865
6.7.12 16:11

Ahojky alcas, dcerka má stejný problém a u nás pomohlo užívání vigantolu a magnezia.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
541
12.7.12 23:21

Ahoj, trpěla jsem na to jako dítě, už asi větší, protože si to pamatuji. Nic na to nebylo, přešlo to časem. Bohužel neporadím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí