Zmrzlina v Turecku

809
12.9.10 15:15

Zmrzlina v Turecku

Odletame s 4letou dcerou na dovolenou do Turecka, do 5hvezdickoveho hotelu, takze s jidlem zas tak obavy nemam. Jde mi ale o zmrzlinu - mala miluje kopeckovou a u te si prave jista nejsem - myslite, ze v hotelu ji to doprat muzu /na ulici rozhodne ne/? Nebo radeji i v tom hotelu kupovat balene nanuky? Diky za nazory a zkusenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8911
12.9.10 15:35

Jsem za to, vždy dítěti (zvlášť malému) kupovat balené nanuky. Když jsem dělala vedoucí na táboře, tak to bylo povinné pravidlo pro děti i ve věku 15 let. :-) V Turecku už vůbec, hvězdičky nehvězdičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Simira
12.9.10 15:40

tak syn mi teď líčil situaci, v hotelu nabírali kopečky Algidy kolik si kdo přál, z nějakých orig. krabic a na výletě si dal zmrzlinu venku prý vynikající tureckou, byla prý hustá s medem a vynikající. Nikdo tam problémy neměl. Syn má 11 let.

• Citovat
  • Upravit
8911
12.9.10 15:49

Ale jo, 11-letému bych tu zmrzlinu povolila. Přinejhorším mu bude blbě, ale je velký, tak to zvládne. U 4-letého či mladšího dítka bych byla opatrnější…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
12.9.10 15:50

V Turecku v hotelu bych se nebála kopečkové zmrzliny-ke všemu když je to 5 hvězdiček :lol: Hezky si dovolenou užijte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21632
12.9.10 16:18

Byli jsme s Klárkou v Turecku letos na konci června (3,5 roku), ve 4* hotelu a zmrzlinu tam měla denně a bez následků. nebála bych se toho. nejdřív obhlídni situaci. ale věř mi, že když dítko uvidí, že ostatní děti kolem něj chodí se zmrzlinou v ruce, hodně špatně mu vysvětlíš, že ono nedostane. a třeba u nás v hotelu v obchůdcích ani balenou zmzlinu neprodávali - nevyplatilo se jim to, když byla denně 3 hodiny zdarma ta hotelová… a musím říct, že jsem to riskla i já jako těhotná. měli ji fakt moc dobrou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
12.9.10 20:09

No prave, toho se bojim, ze uvidi jiny deti a ja uz ji to proste nevysvetlim, ze ona nesmi… Tak obhlidnu situaci a uvidim, ale asi mi nezbyde nez to zkusit a risknout…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
12.9.10 20:12

V turecku když jsem byla v 5hvězdičkovém hotelu jsem žrala zmrzlinu několikrát denně.Nikdy jsem se ani nepo…V hotelech dbaj na čistotu víc než zda v každé cukrárně a stánku atd.. takže já bych se vubec nebála a naopak je to dobré pro pitný režim.Dítě získá tekutiny a ještě ho to osvěží.Je to dovolená a jede si užívat a určitě to nestálo pár kaček tak na co se omezovat a děti taky :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
12.9.10 22:29

Nějak nechápu rozdíl mezi kopečkovou zmrzlinou v Turecku, v Čechách nebo kdekoliv jinde :think: . Hygiena v 5* hotelu bude určitě na dobré úrovni, nebála bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.9.10 00:19
Hama píše:
Nějak nechápu rozdíl mezi kopečkovou zmrzlinou v Turecku, v Čechách nebo kdekoliv jinde :think: . Hygiena v 5* hotelu bude určitě na dobré úrovni, nebála bych se toho.

Já myslím, že o hygieně to až tolik není. Ale v té cizině o odlišné mikrofloře. U „nanuku“ máš větší naději, že to prošlo pasterizací a já nevím čím ještě, než kdby to dělali buď z čerstvých surovin (čerstv jahody opláchnuté v čisté vodě (ale nepřevařené)?) a nebo byla náhodou opravdu krpa v hygieně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
809
13.9.10 11:13

Přesně tak, o tu čistotu ani tak nejde - spíš opravdu ta jina mikroflora atd. Mám strach, tak bych jí to radši nedávala, ale přesně jak psala NOZU, tak jí asi těžko vysvětlím, že jiné děti mohou a ona ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
13.9.10 12:38
79Simona píše:
Přesně tak, o tu čistotu ani tak nejde - spíš opravdu ta jina mikroflora atd. Mám strach, tak bych jí to radši nedávala, ale přesně jak psala NOZU, tak jí asi těžko vysvětlím, že jiné děti mohou a ona ne…

Jo, jo. To vysvětlíš těžko. 8-) Asi bych povolila, ale třeba jen pár líznutí od tebe, nebo jeden malý kopeček a to jen občas nebo koupit „nanuk“ a pak jí říc, ale zmrzlinku už jsi přece měla apod. Prostě se tomu pokoušet nějak šikovně vyhnout, odvést pozornost. Vyložený zákaz by se jí opravdu špatně chápal, to bych asi taky neudělala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
13.9.10 12:47

Ted jsme se z turecka vratili, denne jsme zlizali kupu zmrzliny- je original zabalena Algida, nebala bych se niceho

I nase 15 mesicni dcera mela a zadny prujem, nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
13.9.10 12:52
Wiolla píše:
Hama píše:
Nějak nechápu rozdíl mezi kopečkovou zmrzlinou v Turecku, v Čechách nebo kdekoliv jinde :think: . Hygiena v 5* hotelu bude určitě na dobré úrovni, nebála bych se toho.
Já myslím, že o hygieně to až tolik není. Ale v té cizině o odlišné mikrofloře. U „nanuku“ máš větší naději, že to prošlo pasterizací a já nevím čím ještě, než kdby to dělali buď z čerstvých surovin (čerstv jahody opláchnuté v čisté vodě (ale nepřevařené)?) a nebo byla náhodou opravdu krpa v hygieně…

Myslím, že v těch hotelech mívají origoš Schöller, Algidu…ostatně, jak píše Ka-tka níže :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí