Začátečnická AIO otázka

5
15.10.15 19:31

Začátečnická AIO otázka

Ahojky,
omlouvám se že zakládám nové téma na pleny, ale rovnou se ospravedlňuji :o) Jsem prvotěhulka, začátek 6. měsíce a doteď pouze zarputilá kynoložka, takže kdybyste to chtěly oplatit nějakou radou s problémem u pejska, vrátím vám to :lol:
Sranda. Doteď jsem se prostě zajímala o psy a když se mě někdo ptá, jsem schopná odpovědět téměř na vše za těch 8 let, ale teď jako maminka jedu od úplného začátku jako kdysi na diskuzích…
Prosím tedy jako radu první věc, samozřejmě jsem tady nějaké diskuze přečetla ale od vás zkušených jsem z toho moc nepobrala. S otázkou zkusit BIO plenky si hraji teprve chvíli, protože jsem o něčem takovém ani nevěděla. Z těch rad tady nejsem vůbec moudrá protože potřebuji radu úplně od začátku :roll:
Prosím tedy o radu, viděla jsem že je dokonce více druhů, možností, s kapsou, bez kapsy, s křidélkama a už z toho zoufám :D
Našla jsem pár videí na Youtubu jak se vůbec plenky používají, a zajímaly by mě tedy tyto věci:
1. pleny jsou jednovelikostní na miminko až do doby, než se naučí udržet?
2. kolik těch plenek cca potřebuji? pro začátek a pak se přikupují, nebo mám rovnou koupit více?
3. co vše tedy potřebuji? kolik kusů čeho konkrétně prosím?
4. viděla jsem že hodně řešíte i značky, což chápu ale na druhou stranu mi některé přijdou hodně drahé…když navíc každá píšete jiné zkušenosti a nevím zda nám vůbec sednou…proto jsem nakoukla na Aliexpress a tam mají pleny i za opravdu pár kaček…tak jsem si říkala že to prvně vůbec vyzkouším, různé druhy odsud - zda to půjde a zda to zvládnu (trochu z toho mám strach). A které tedy vybrat (s kapsou, bez kapsy a opět znovu :nevim: )?
5. kombinujete tyto pleny s obyčejnýma jednorázovýma? třeba když jdete na oběd kde jednoduše plenu vyhodíte? nebo jste se naučily žít jenom s těmito pracími plenkami?

Moc vám děkuji a až zase budu z něčeho úplně zufalá, doufám že budete trpělivé a pochopíte že opravdu potřebuji odpovědi jako pro blbečka momentálně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4471
15.10.15 19:35

@Ditula85 jednoduchá odpověď: zbytečné zakládat další diskusi. ptej se zde:
 https://www.emimino.cz/…kovani/3207/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
15.10.15 19:36

Jen tak bokem…já jsem skutečně čekala nějaký kvíz  :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.10.15 19:49

No, jenže to je právě ten problém, že se mi nechce číst 3000 stran příspěvků kde kdovíkdy najdu fakt tady ten uplný základ :? Jede se tam rovnou zas které komu vyhovují co jsem nakoukla ale já fakt vůbec nevím jaký je mezi těmi plenkami rozdíl a hlavně kolik čeho teda do začátku nakoupit…
Kvíz může být ale jindy :think: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
15.10.15 19:51

Tohle zkopíruj do té diskuse a my se o tebe postaráme :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
15.10.15 19:53

@jessikka OK, zkusím, díky…jsem začoun i na tomhle webu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68941
15.10.15 20:03

K bodu cislo 4 - ne, fakt nekupuj pleny na Aliexpresu, Aukru, Slevomatech… u plenek to plati velmi vyznamne - noname vyrobky za par korun jsou o mnoho trid horsi nez ty drazsi znackove, vetsinou nemaji patricne atesty, vyrobce garantuje prani max. na 40, coz je hygienicky velmi nevhodne, nejsou z kvalitnich materialu, pravdepodobne toho nevydrzi tolik, jako kvalitni pleny od ceskeho vyrobce a kdyz uz se ti s nima neco stane, ani pitomou prasklou patentku uz ti na tom nikdo neopravi.

Neplati, ze cim drazsi, ti lepsi, ale je jakasi nepodkrocitelna hranice, treba AIO plenka za 200 fakt nebude dobra. Nemusis investovat desetitisice, ale parkorunova investice a setkani se smejdem te od latkovani spolehlive odradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4471
15.10.15 20:18

@ugluk AMEN :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6538
15.10.15 20:52

@Ditula85 Ahoj, zkusím na něco odpovědět… plenky jednovelikostní nejsou, jsou podle kil, na novorozence bývají označeny jako newborn a bývají většinou pro kila 2-5 kg, pak jsou 3-6, 4-9 atd. Já pokaždé, než se mi narodilo dítě, koupila asi 2 balíky newborn a 2 balíky těch 3-6 kg a pak prostě dokupovala další, podle toho, jak začaly docházet. Látkové nepoužívám, tam neporadím. Denně je potřeba ze začátku zhruba 10 plen, protože novorozenci jsou pokakaní skoro každé přebalení, postupně se potom může počet snižovat. Plínky z Číny bych nekupovala, já třeba z těch jednorázových používám Pampers Sleep and Play, Panda nebo Albert plínky, ty jsou levné a v pohodě, žádné z dětí po nich opruzené nebylo.
Jinak pokud otázka co čeho potřebuji byla obecně na miminko, tak bych doporučovala pořídit pár bodýček a dupaček + další oblečení podle ročního období, kdy se miminko narodí (pokud do zimy, tak i zimní fusak do kočáru). Pár látkových plen na utírání, k doktorce se potom s takovou plenou chodí a miminka tam bývají nahá, jen zabalená do těch látk. plínek. Krém na zadeček (opruzeniny) většinou dostane maminka v takovém dárkovém kufříku v porodnici, pokud ne, tak výborný je Sudokrém. Vaničku na koupání třeba pořizovat netřeba, koupeme děti od narození ve vaně, napouštíme jen trošku vody (koupit nějaký olej do koupele pro miminka + nějaký krém nebo olej po koupeli - poradí v lékárně) a jendou rukou miminku podpíráme hlavičku a druhou omýváme. Pokud se ti to zdá nepohdlné, tak se dá koupit medvěd do vany, do kterého se miminko položí a máš obě ruce volné. Je to na bázi houby, takže se do něj vsákne voda a stojí asi 150,–. Pro klidné noci je možné si koupit nebo půjčit monitor dechu, který hlídá miminku dech a případné problémy hlásí houkání. No a zbytek bych doporučovala dokupovat až podle potřeby (třeba kapky na bolavé bříško, dudlík apod., přece jen nevíš, jaké miminko bude a třeba ho bříško trápit nebude a dudlík potřebovat nebude…). Kdyby tě ještě něco zajímalo, tak se klidně ptej :mavam:
až teď čtu pořádně a vidím, že dotazy se týkají látkových plen, tak se omlouvám za zbytečné odpovědi, to musí poradit jiná zběhlá maminka. Přeju hodně štěstí :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí