Látkové pleny - vaše zkušenosti

813
24.9.15 16:17

Látkové pleny - vaše zkušenosti

Ahoj, mám asi blbý dotaz, ale chtěla bych se zeptat zkušenější z vás na látkové pleny. Právě čekám prvního potomka a snažím se pomalu sbírat různé informace :) Asi si dokážu představit, že pro dětský zadeček je lepší plena z bavlnky, než z napuštěného papíru. Ale zajímalo by mě, kde ty pokakané pleny skladujete? A když se pak pleny perou, asi z toho nejdříve ta největší hovínka nějak odstraníte? Nějak si nedokážu představit, že si strčím do pračky kus hovínka anebo se někde máchám bůhví jak dlouho v rozmočených hovínkách. Můžete mi to prosím nějak objasnit? Moc děkuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
charbl
24.9.15 16:24

Ja teda hovinka hodim do zachodu hned :) pak trochu odeperu v ruce a pak vsechno vyperu v pracce. Dobry je pouzivat separacni pleny, ty zachyti ty nejvetsi necistoty a vlhkost

• Citovat
  • Upravit
Any11
24.9.15 16:24

@Dana V Osprchujes plenku (pozdeji treba vyklepnes) a skladujes v kybli, pred pranim je jeste vymachas (v pracce) a pak vyperes.

Pripadne muzes pouzivat separacky.

• Citovat
  • Upravit
13784
24.9.15 16:26

Presne tak, plenky jsem osprchovala do zachodu (nebo vyklepla, kdyz uz bylo hovinko tuzsi), pak skladovala v kybli a pak vyprala. Cca kazdy druhy den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
24.9.15 16:27

Ahoj, tak počurané i pokakané plenky se skladují většinou v nějakém uzavíratelném koši, četla sem i o velkém kýblu od Primalexu. Počuranou plenu tam hodíš rovnou, z pokakané pleny odstraníš kakanec-někdo to odstraňuje proudem vody, někdo zase kuchyňskou stěrkou a pak hodíš do toho koše. Skladovat můžeš tuším až tři dny ale to je maximum, pak vypereš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
24.9.15 16:31

Holky, moc děkuju :-) no budu to muset všechno ještě promyslet, zatím mám ještě dost času :) i když je mi jasné, že to uteče jako voda a prcek bude doma :)

Ještě by mě zajímala jedna věc, kolik těch plenek zhruba tak denně spotřebujete? Asi pomalu začnu nakupovat nějakou výbavičku a vůbec třeba nemám představu, kolik toho nakoupit.

Příspěvek upraven 24.09.15 v 16:39

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24226
24.9.15 16:39

@Dana V já používala separačky už od prvního použití látkových plen. Pokud byla plenka jen počůraná, separačku jsem vyprala (dávala jsem je do pracích pytlíků na podprsenky). Pokud byla plenka pokakaná, separačku jsem vyhodila, plenku lehce propláchla pod vodou a dala do kýble s víkem. Prala většinou jedenkrát za 2 dny, ale občas to vyšlo tak, že jeden den ráno, druhý den večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24226
24.9.15 16:42

Já jsem tenkrát počítala cca 10 plen na den ze začátku, pak tak 7 plen za den. Měla jsem cca 20 plen kalhotkového střihu a 12 vícevrstvých plen. Většinou jsem ani vícevrstvé nepoužila, jen párkrát, když jsem si to špatně spočítala a v tom daném období mě pleny špatně schly (už se netopilo, ale vedro zase nebylo).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33005
24.9.15 16:46

@Dana Existují separační plenky, takže výkal jen hodíš do koše a plínu do uzaviratelné nádoby. Pokud to skončí na plíně, vaječinu jen spláchnu sprchou silným proudem studené vody. Pevný bobek přeprat žlučovým mýdlem.
A věř mi, že až budeš mít dítě, tak jeho hovínka nebo zvratky tě nechají zcela v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Any11
24.9.15 16:48

@Dana V Ja myslim, ze jich staci na tech cca 24 prebaleni… Ja mela vic, ale pak uz to byla spis zaliba :)

• Citovat
  • Upravit
33005
24.9.15 16:49

@Dana V Kolik? Dle ukakanosti a profilu dítěte. Synovi nevadilo být v mokré pleně (takže vydržel ty 2-3 hodiny), ale do půl roku kadil tak 8-10× za den. Takže to máš tak plus mínus 12 plen na den. Dcera sice kajdí jen jednou denně, ale zase nemá ráda načůrnuto, takže když jsme doma, tak ji měním plínku co hodinu, hodinu a půl. Takže spotřeba taky tak 12 plen za den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
24.9.15 16:49

Ještě jednou moc děkuju za rady :-) no jsem na sebe zvědavá

No to já doufám, že mě hovínka a zvratky nechají v klidu, protože teďka ve druhém trimestru nejsem schopná ani uklidit hovinko po našem štěněti, aby se mi z toho nechtělo zvracet a to to ani nesmrdí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24226
24.9.15 16:58
@Dana V píše:
Ještě jednou moc děkuju za rady :-) no jsem na sebe zvědaváNo to já doufám, že mě hovínka a zvratky nechají v klidu, protože teďka ve druhém trimestru nejsem schopná ani uklidit hovinko po našem štěněti, aby se mi z toho nechtělo zvracet a to to ani nesmrdí :D

@Dana V Plíny pro mě byly ještě dobré, daleko hůře jsem snášela a dodnes snáším vyhazování bobana z nočníku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
24.9.15 19:08

@Dana V Odkud jsi? Docela dobré je zajít se podívat na nějaké povídání o plenkách. V poslední době jich je celkem dost po celé republice…

Příspěvek upraven 24.09.15 v 21:21

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
24.9.15 19:28
@Teri88 píše:
@Dana V Odkud jsi? Docela dobré je zajít se podívat na nějaké povídání o plenkách. Koukala jsem, že v poslední době jich je celkem dost po celé republice…

Bydlím kousek za Prahou. To jsem ani netušila, že něco takový existuje, podívám se na to, děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí