Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Maminky, kupuju malemu od novorozenecka Pamperdy premium s prouzkem (indikatoru moci) a ikdyz to kupuji pres net, tak mi to prijde hrozne drahy… Vzhledem k tomu, ze ma 8 mesicu tak jsem chtela zkusit tzv. „levnejsi variantu“… Koupila jsem baby love ruzove 4, ale maly je procurava a u prvni plenecky mel dokonce na sulinkovi take krystalky… A nevim, zda to bylo tim ze ji mel dlouho… Je to sice blbe ale bez toho prozku vubec nepoznam kdy ji ma precuranou. Premium pamperdu mel treba i 4-5 hodin… Jsou fakt bombovni… Ale rodicak maly a plenky drahe…
PORADITE NEJAKOU DOBROUU LEVNEJSI VARIANTU? DEKUJI
@Sabuliin mám ročního a u nás jedou Bella Happy a sovičkové z Tesca. Na nějaký indikátor si nehraju. Nechat dítě 5 hodin v plíny (přes den) mi teda přijde už dost dlouho, asi i tím, jak se pohybuje, tak ta plína pak bimbá a vadí… My pořád jedeme v systému, že přebaluju nejdéle po 3 hodinách, ale většinou častěji. A u jednorázovky je to krásně poznat i pohledem/pohmatem, jak moc je počůraná.
@Billi vubec to neni dlouho
od toho tam ten indikator je a proto to stoji tolik
ja predtim taky prebalovala casto ale bylo to zbytecne protoze ta plinka na to byla stavena..
na, kolik vyjdou ty bella? A kolik jic jw v balicku? A ty z tesca?
Vyjdou kolem 160kč a podle toho jakou velikost kupuješ, 4 je tam 50ks
Já mám Pampers Aktive Baby na noc, přes den kupuji levnější Pampersky (ty oranžové) a teď zkouším Tesco a jsem spokojené. Do toho když jsme doma používám látkovky - ty nepromokave katata a do toho se davají ty vložky bambusové a nebo bavlněné. Tím se myslím taky hodně ušetří - vypereš to a používáš dál.. Látkovek mám cca 8 ks a točím to..
Používala jsem u dětí skoro výhradně Babylove a problém nebyl. Někdy měli i tescove pleny nebo babydream. Zásadní totiž je, že čekat než bude plena procurana je
ano, i pět hodin dítko plenku mělo, ale pro spaní, kdy curalo jen jednou za tu dobu. Nesnáším když už děti lezou nebo chodí a plenku mají nacucanou až u kolen. Hlavně že jsou v suchu
tyhle případy fakt znám, známá setrila, měla dvojčata, tak dávala pampers které slibovaly 12 h pocit sucha, a děti měly jednu plenu dopo, jednu odpo a jednu na noc. Fuj.
@Sabuliin Jasne, ta plenka je na to stavena ve smyslu, ze tolik pobere. Ale to nic nemeni na tom, ze dite tech 5 hod je v kontaktu s moci. Ty krystalky jsou u preplnene plenky, kdyz zacne praskat. Pak jsou krystalky vsude.
@Sabuliin my jedeme doma v látce a papírovky beru jen na delší cesty a řeknu ti, když jedeme delší dobu v autě, není kde přebalit atd, tak jim tu plenu přes 4 hodiny nechám, ale abych to dělala doma a pravidelně tak to fakt ne. Ano plena to udrží, neproteče, ale co to dítě nosí za balík. Mě stačí, když ji pak sundám a cítím tu váhu v ruce.
Kup jakékoliv levnější pleny a přebaluj po 3 hodinách a bude to v klidu. Dítěti budeš šetřit záda a tobě přibude jen troška práce s dalším přebalením.
Seterte me. Proboha mamky, nechte laskave na me, kdy je potreba prebalit plenu ano? Na tohle jsem se neptala
a ja myslim ze sama dobre poznam, zda je treba vymenit plenu a u kolen ji fakt nema, a ani krystalky nikdy nepustila, vidim ze je tady ani jedna nekupuje ale poucuje kazda ![]()
A latkove nechci, protoze to vubec nema zadny vyznam.. Ted usetrim ale pak ten ucet za vodu a elektrinu
a furt dokola prat a zehlit…
Osobně přebaluji přes den taky max. po 3h, i když je plena čurnutá jen trochu. Používám oranžové pampersky (na tu parfemaci jsem si časem zvykla) a střídám s těmi levnými Albert. Pampersky se dají koupit za 200,– a Albertově stoji 159,– ![]()
Ty pleny jsou na to stavene - od toho jsou tak drahe
a maly nic zasebou nevlaci
jednak nechodi, ajednak nevazi to kilo ![]()
A ted nejak nechapu, nektera tu psala ze ma mimco plenu 5 hodin kdyz v noci spi ale pritom tu nekdo dalsi psal, ze na noc dava drazsi a lepsi pleny? Tak proc? Kdyz v noci malo curaj?
@Sabuliin ahoj já používám asi nejvíce sovicky z tesca a pak taky pemprsky ale ty zelené.
@Sabuliin ty zas nevíš nic o látkových, nic co píšes není pravda.
Osobně bych klidně na levnější přešla, ale prebalovala rozhodně častěji. 8 měsíční cura většinou už méně často ale více, takže by se měla po jednom curani dát nová plena.