Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
@jednažena jj,někdy člověk přebali po hodině, a někdy když dítko třeba spí tak i po 4 h. Ale obvykle mi vycházely 2-3 h intervaly. Měli jsme období, kdy byl na papírových a kdy i na látkových. S papirovyma to vycházelo na těch 5-6 prebaleni, u látkových asi o dvě víc. U nich se pozná i to ucurnuti, které se v papírových neřeší. Sice jsem používala vložku, která byla sucha, dupka taky, mokrá byla jen plina pod ní, ale nedalo by mi to to nechat. u papírových se to tak neřeší, když ta vrchní vrstva je pocitove suchá.
@konice20 ja vim, ale nechapu to proste
proc to maj ty matky zapotrebi?
a mas pravdu, jejich opecovavany deticky co nikdy nezustavaj samy ale jet tu do me a delat ze sebe hvezdy a pronic za nic tu odbocovat na nejake tema ze 5 hodin jedna plena… Pritom jsem nikde nepsala ze maleho prebaluju co 5 hodin
ubozacky nektere opravdu… A presne, nepouzivaj ty pleny a pijou ![]()
@andelka83 Prcek ma 21mesicu a na den ma 5 az 7 plen. Vecer se bohuzel nenecha prebalit-ma zachvaty vzteku.Je fakt, ze kdyz ma obcas latkovky, ty klasicke ctverce, tak je zechcany furt.Ta latka byla mokra i po hodine.Coz jednorazova plena je po 2 hodinach sucha.To je fakt.
@andelka83 a proc by se to taky melo resit?? Dite „v suchu“ neopruzeny apod ![]()
@Sabuliin uznávám že to beru i podle sebe. Taky nepoužívám papirovoplastove vložky, i když povrch má být suchý a vlhkost uzamčena vevnitř.
@jednažena píše:
@andelka83 Prcek ma 21mesicu a na den ma 5 az 7 plen. Vecer se bohuzel nenecha prebalit-ma zachvaty vzteku.Je fakt, ze kdyz ma obcas latkovky, ty klasicke ctverce, tak je zechcany furt.Ta latka byla mokra i po hodine.Coz jednorazova plena je po 2 hodinach sucha.To je fakt.
No bavlněné jsem dávala jen doma, curne, výměním, není problém. Většinou jsem dávala bambusové, více sají.
@andelka83 Ja se priznam, ze me ty latkovky odradily prave tim, ze ty ctverce mi prochcije vylozene az na obleceni. Takze je pozivam jen kdyz je syn opruzeny, pak 3 dny latkuju a je po opruzeni.Na to jsou latkovky super, to zas jo.
No vy jste některé dobré
pampers bílé opravdu vydrží v pohodě 4 hodiny a ani nejsou nějak viditelně nasáklé, vypadají stejně jak kdyby se tam vyčuralo děcko jednou nebo čtyřikrát. Evidentně jste je žádná doma neměly, že máte takové kecy ![]()
jinak za mě dobré zelené z Tesca nebo šmoulové
My strideme Albert smouli a lidlovske, oboje mi prijdou super, Premium jsme pouzivali tak max. do pul roka, pak uz mi prisly zbytecne drahe..
@Sabuliin pokud na procurani nemel vliv narazove zvyseny pitny rezim, tak je klidne mozny, ze u jiny znacky by potreboval vetsi velikost, vetsinou kdyz dite zacne pliny procuravat, tak je dobry jit o velikost vys
@Nafrněná Viditelne nasakle nejsou, ale ta moc tam proste je
.To zas nikdo nevymluvi me.
Je to kazdeho vec.Ja sem na mozna uzkostliva. Miminko jsem prebalovala 13krat dene.Kdyz sem dala cistou plenu a syn si čurnul, nez sem ji zapla, tak uz jsem ji vyhodila
.Kazdy ma na to jiny pohled. ![]()
@jednažena píše:
@Nafrněná Viditelne nasakle nejsou, ale ta moc tam proste je.To zas nikdo nevymluvi me.
Je to kazdeho vec.Ja sem na mozna uzkostliva. Miminko jsem prebalovala 13krat dene.Kdyz sem dala cistou plenu a syn si čurnul, nez sem ji zapla, tak uz jsem ji vyhodila
.Kazdy ma na to jiny pohled.
takže mi chceš říct, že když ti mimino spí celou noc, tak že ho dvakrát budíš abys vyměnila plínku? i když není vůbec nasáklá, natož pročuraná?
@jane-e píše:
Ale jinak koukam, ze zase obvykly slepicinec ze vsech stran
Coz chces pri nedeli.
Ja jdu za chvilu varit, tak bude o jednu min. ![]()
@jane-e prave ze on vubec o nejaky zvysrny pitny rezim nemohlo jit, protoze kdyz se mu zvedne, tak zvraci kvuli refluxu
ale plenecku ma vetsi asi o neco, premium maj 4ky od 7 do 14 kg a ty baby love 4ky od 7 do 18kg… Me prijde hodne vysoka… Kdyz mu ji nezapnu az nad pupik, tak ji ma dole mezi nozkama hodne shrnutou a vypada jak brou pytlik a neprileha mu na sulinka a dupu a kdyz ji dam az nad pupik tak u zapinani je hodne mista u stehen a tam to prave procurava… Nevim jak na to
@jednažena no a já je začala používat proto, že pampersky prokadil až na oblečení, latkovky nikdy.