Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj,
je od tebe milé, že si děláš starost o svoji kamarádku.
Ale, nechápu jak jsi přišla k tomu, že trpí zrovna tebou zmíněnou anorexií. ![]()
Neznamená přece, že když se s někým potkáš po určité době, v tvém případě po týdnu, že máš jasno.
Myslím, že to opravdu vidíš tak trochu černě. ![]()
Pokud chceš ale přijít záhadě „na kloub“, bude nejlépe, když si jako blízké kamarádky v klidu promluvíte. ![]()
Já myslím, že ne, anorekticka by si nedávala tak kalorické věci jako bonbóny nebo energitak.. může tam být jiný problém..
@Beckyttine5 píše:
Já myslím, že ne, anorekticka by si nedávala tak kalorické věci jako bonbóny nebo energitak.. může tam být jiný problém..
Taky si myslím, že tam bude spíš jiný problém. Ale když jsem v mládí měla s anorexií problém, dávala jsem si třeba zmrzlinu - akorát jsem to pojala místo večeře, propočítala jsem si kalorie a “takhle mi to vycházelo”, že si můžu dát zmrzlinu. ![]()
Jak už tu bylo zmíněno, tak anorektička by při procházce nepila energy drink nebo nejedla bonbóny či tyčinku. Byla by ráda, že spálí kalorie a rozhodně by si je tímhle při sportu nedoplňovala.
@korn123 píše:
Jak už tu bylo zmíněno, tak anorektička by při procházce nepila energy drink nebo nejedla bonbóny či tyčinku. Byla by ráda, že spálí kalorie a rozhodně by si je tímhle při sportu nedoplňovala.
Ja s tim problem mela a potykam se s jidlem stale a energy drink piju kazdej den. V dnesni dobe je jich na trhu plno bez kalorii jako je cola zero. Ten co piju jich ma na pul litru jen 9, je to sladky, zazene mi to chut na sladky a bublinkaty, takze me to “zaplacne”. Tim teda nerikam, ze problem má, jen ze kvuli tomuhle bych to zrovna nebrala jako vylouceny.
To nebude anorexie, možná má nějaké starosti
u mě třeba jde váha dolu jen z nervu, když sem prochazela rozchodem, tak sem byla kost a kůže, stejně to mají všechny ženy u nás v rodině, jak se stresujeme, tak jsme všechny jak reklama na hlad. Anorekticka by nejedla tyčinky, bonbóny a energetaky.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu se trochu vypsat a možná by mi někdo mohl i poradit. Jak to třeba s dotyčný řešit nebo mu případně pomoci. Mám kamarádku, u které mám podezření na to, že by mohla trpět anorexií, ale ruku do ohně za to nedám. Za poslední měsíc hodně zhubla, což mi zprvu nepřišlo, protože se vídáme skoro denně, když chodí se mnou a moi6dcerkou na procházky. Ale teď jsem jí neviděla týden a najednou to vidím. Lezou ji pánevní kosti, klíční kosti, žebra, páteř a tak podobně. Nosila většinou takové ty over size oblečení, ale teď, když si vzala uplejší triko, tak jsem to celé nějak viděla a trápí mě to. Kdybych to shrnula, tak až teď, když nad tím přemýšlím, tak vidím, že se vlastně ničí. Je ve stejném věku jako já (21), má fyzicky náročnou práci (v zemědělství, kde defakto 8h denně pořád něco dělá) a já ji pak tahám ještě na procházky klidně na 10km a ona během té doby spořádá třeba jen energeťák, nějakou tyčinku nebo třeba pár bonbónů. Jinak jsem ji vlastně nic jíst ani neviděla. Samozřejmě nevím, co jí nebo nejí doma, ale podle toho jak vypadá si myslím, že nic moc, když se defakto domu kvůli mně chodí jen vyspat
. Ani nevím proč jsem nad tím začala tak uvažovat, přemýšlet nad tím a hledat spojitosti. Trochu si to, jak vypadá, dávám i za vinu. Když si představím jak dře, domu se jde jen převléct, aby mi vyhověla s procházkou… Je mi z toho smutno. Myslíte, že by to mohl být nějaký počátek anorexie nebo vidím vše jen moc černě?
A nemůžou být na vině spis drogy? ![]()
@DandátkoP píše:
Ja s tim problem mela a potykam se s jidlem stale a energy drink piju kazdej den. V dnesni dobe je jich na trhu plno bez kalorii jako je cola zero. Ten co piju jich ma na pul litru jen 9, je to sladky, zazene mi to chut na sladky a bublinkaty, takze me to “zaplacne”. Tim teda nerikam, ze problem má, jen ze kvuli tomuhle bych to zrovna nebrala jako vylouceny.
Tak já jsem si anorexii taky prošla a proto zas píši svůj pohled, jak bych to v době anorexie měla já.. Naštěstí jsem z toho už několik let venku
@DandátkoP píše:
Ahoj, můžu se zeptat na značku? Klidně do zpráv. Trochu víc si hlídám jídelníček a občas potřebuji s malým dítětem dodat energii a kafe nestačí.
Předem děkuju. ![]()
A z jakého důvodu ji taháš denně na 10km procházky, když musí být vyflusnutá z práce?
@Kriss Tina píše:
To nebude anorexie, možná má nějaké starostiu mě třeba jde váha dolu jen z nervu, když sem prochazela rozchodem, tak sem byla kost a kůže, stejně to mají všechny ženy u nás v rodině, jak se stresujeme, tak jsme všechny jak reklama na hlad. Anorekticka by nejedla tyčinky, bonbóny a energetaky.
Ale jedla. Místo jídla.
@medvidka píše:
Ale jedla. Místo jídla.
Ja si prave taky myslim no. Ja byla schopna nic nejist a pak si dat ten energy drink bez cukru a treba i muffina, kus cokolady. Kdyz celej den nic nejist a das si pak k veceru jen tohle, tak clovek hubne raketovou rychlosti, kor s takovou praci a pohybem. Telo potrebuje cukry, aby se bez jidla uplne neslozilo. Ale kazdej to ma jinak.
@broskvová zmrzlina píše:
Taky si myslím, že tam bude spíš jiný problém. Ale když jsem v mládí měla s anorexií problém, dávala jsem si třeba zmrzlinu - akorát jsem to pojala místo večeře, propočítala jsem si kalorie a “takhle mi to vycházelo”, že si můžu dát zmrzlinu.
Broskvovou? ![]()
Ahoj holky, jdu se trochu vypsat a možná by mi někdo mohl i poradit. Jak to třeba s dotyčný řešit nebo mu případně pomoci. Mám kamarádku, u které mám podezření na to, že by mohla trpět anorexií, ale ruku do ohně za to nedám
. Za poslední měsíc hodně zhubla, což mi zprvu nepřišlo, protože se vídáme skoro denně, když chodí se mnou a moi6dcerkou na procházky. Ale teď jsem jí neviděla týden a najednou to vidím. Lezou ji pánevní kosti, klíční kosti, žebra, páteř a tak podobně. Nosila většinou takové ty over size oblečení, ale teď, když si vzala uplejší triko, tak jsem to celé nějak viděla a trápí mě to. Kdybych to shrnula, tak až teď, když nad tím přemýšlím, tak vidím, že se vlastně ničí. Je ve stejném věku jako já (21), má fyzicky náročnou práci (v zemědělství, kde defakto 8h denně pořád něco dělá) a já ji pak tahám ještě na procházky klidně na 10km a ona během té doby spořádá třeba jen energeťák, nějakou tyčinku nebo třeba pár bonbónů. Jinak jsem ji vlastně nic jíst ani neviděla. Samozřejmě nevím, co jí nebo nejí doma, ale podle toho jak vypadá si myslím, že nic moc, když se defakto domu kvůli mně chodí jen vyspat
. Ani nevím proč jsem nad tím začala tak uvažovat, přemýšlet nad tím a hledat spojitosti. Trochu si to, jak vypadá, dávám i za vinu. Když si představím jak dře, domu se jde jen převléct, aby mi vyhověla s procházkou… Je mi z toho smutno. Myslíte, že by to mohl být nějaký počátek anorexie nebo vidím vše jen moc černě?