Začátek HA s prvním dnem menstruace?

Anonymní
3.7.25 07:18

Zacatek HA s prvnim dnem MS?

Ahoj, budu po delsi dobe brat pipulky HA - proc se vlastne musi zacit prvnim dnem s MS? Docela na to specham, MS mam stejne rozhazenou (jeden z duvodu, proc je budu znovu brat + mimi uz druhe neplanujeme), takze abych prvni MS nemela treba az za 2 mesice a celou tu dobu s pilulkou necekala :think:

Diky jestli nekdo vite…

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
102800
3.7.25 07:44

Aby fungovala ochrana. Jako můžeš to nasadit i jindy, ale pak se musis po nejakou dobu jeste chranit i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37243
3.7.25 07:45

Vezmi si je klidně hned, ale nebudeš chráněná cca první týden užívání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.25 08:02

Ze nejsem chranena prvni tyden vim, ale pokud zacnu mimo MS - tak jsem nechranena dele? :roll: To snad ne… 8o

Jinak ja ji planuji po dohode s gyndou brat v kuse a nemit MS vubec, driv jsem to tak delavala, pry to nicemu nevadi, jen to baleni sezobu drive… takze jestli zacatek brani HA musi byt v prvni den MS kvuli tomu cyklu…? Js ho pak stejne planuji takto “vynechavat”…

Blbec jsem se na to gyndy zapomnela zeptat.

• Citovat
  • Upravit
17027
3.7.25 08:10

Prostě se chraň i jinak a je to, nema smysl řešit Proč je to tak a ne jinak :nevim: Nebo počkej na MS

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.25 08:12

@Dahlia0409 no tak pro me to je podstatny, do kdy sem chranena, proc ten zacatek MS apod., pro tebe treba ne, nikdo te sem nenuti mi odpovidat ;)

• Citovat
  • Upravit
102800
3.7.25 08:17
@Anonymní píše: Více

A co zreba vytahnout ten papirek, co je v krabicce s pilulkami a precist si ho :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37243
3.7.25 08:19

Tak asi logicky protože pak začíná dozrávat vajíčko a tomu antikoncepce brání. Když si ji vezmeš jindy tak může být vajíčko zrale a zrovna se uvolnit a může dojít k oplodnění.
Já jsme začala brát HA hned po šestinedělí když jsem ještě neměla menstruaci a prostě jsme se ten první cyklus chránila pro jistotu i jinak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.7.25 08:24
@j.a.n.i1 píše: Více

Diky ta chytrou radi - to jsem udelala, a tam je prave uvedeno, ze musim zacit brat s prvnim dnem MS, bez dalsiho vysvetleni proc 8)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.7.25 08:25
@JancaS84 píše: Více

Ty jo ahaaaa :oops: uz rozumim

• Citovat
  • Upravit
17027
3.7.25 08:26

A to musí mít vše vysvětlení? Když něco nejak je, tak to tak proste je, ale holt jsme tady moc chytré 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102800
3.7.25 08:39

Ale no tak… Zkus alespoň nelhat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5140
3.7.25 08:44

Když je začneš brát 1. den MS, jsi chráněná hned. Když jindy, jsi chráněná až po týdnu. U standartní HA. Ale raději si přičti příbalový leták u té tvé konkrétní, jestli to není třeba jinak :nevim:
Jestli pak nechceš nechávat pauzu a chceš ji brát v kuse, je úplně jedno, kdy si vezmeš první.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.7.25 06:56
@Dahlia0409 píše: Více

Chytry lidi vetsinoi chteji vysvetleni ;)

@j.a.n.i1 teda ty ses fakt “prijemna” pani, koukam ze si se sem sla odreagovat… mluv k veci nebo tady radsi nic nepis, fakt

• Citovat
  • Upravit
102800
7.7.25 10:22

Ja pisu k veci, v tom probalaku to napsane je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 166 recenzí

Digital

• (4.2) + 99 recenzí