Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Aby fungovala ochrana. Jako můžeš to nasadit i jindy, ale pak se musis po nejakou dobu jeste chranit i jinak.
Vezmi si je klidně hned, ale nebudeš chráněná cca první týden užívání.
Ze nejsem chranena prvni tyden vim, ale pokud zacnu mimo MS - tak jsem nechranena dele?
To snad ne… ![]()
Jinak ja ji planuji po dohode s gyndou brat v kuse a nemit MS vubec, driv jsem to tak delavala, pry to nicemu nevadi, jen to baleni sezobu drive… takze jestli zacatek brani HA musi byt v prvni den MS kvuli tomu cyklu…? Js ho pak stejne planuji takto “vynechavat”…
Blbec jsem se na to gyndy zapomnela zeptat.
Prostě se chraň i jinak a je to, nema smysl řešit Proč je to tak a ne jinak
Nebo počkej na MS
@Dahlia0409 no tak pro me to je podstatny, do kdy sem chranena, proc ten zacatek MS apod., pro tebe treba ne, nikdo te sem nenuti mi odpovidat ![]()
@Anonymní píše: Více
A co zreba vytahnout ten papirek, co je v krabicce s pilulkami a precist si ho ![]()
Tak asi logicky protože pak začíná dozrávat vajíčko a tomu antikoncepce brání. Když si ji vezmeš jindy tak může být vajíčko zrale a zrovna se uvolnit a může dojít k oplodnění.
Já jsme začala brát HA hned po šestinedělí když jsem ještě neměla menstruaci a prostě jsme se ten první cyklus chránila pro jistotu i jinak.
@j.a.n.i1 píše: Více
Diky ta chytrou radi - to jsem udelala, a tam je prave uvedeno, ze musim zacit brat s prvnim dnem MS, bez dalsiho vysvetleni proc ![]()
A to musí mít vše vysvětlení? Když něco nejak je, tak to tak proste je, ale holt jsme tady moc chytré ![]()
Když je začneš brát 1. den MS, jsi chráněná hned. Když jindy, jsi chráněná až po týdnu. U standartní HA. Ale raději si přičti příbalový leták u té tvé konkrétní, jestli to není třeba jinak ![]()
Jestli pak nechceš nechávat pauzu a chceš ji brát v kuse, je úplně jedno, kdy si vezmeš první.
@Dahlia0409 píše: Více
Chytry lidi vetsinoi chteji vysvetleni ![]()
@j.a.n.i1 teda ty ses fakt “prijemna” pani, koukam ze si se sem sla odreagovat… mluv k veci nebo tady radsi nic nepis, fakt
Ja pisu k veci, v tom probalaku to napsane je.
Ahoj, budu po delsi dobe brat pipulky HA - proc se vlastne musi zacit prvnim dnem s MS? Docela na to specham, MS mam stejne rozhazenou (jeden z duvodu, proc je budu znovu brat + mimi uz druhe neplanujeme), takze abych prvni MS nemela treba az za 2 mesice a celou tu dobu s pilulkou necekala
Diky jestli nekdo vite…