Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zároveň se trochu uklidnit 😅
3 dny zpátky sem zjistila že mám zpoždění menstruace,
Dnes dělán test a sem 5 tt
Nešpinim nic ale pýcha mě podbřišku a někdy mě poboli celé břicho ale není to nic hrozného
Mám totiž za sebou mimodelozne tehu a 2potraty tak se docela bojím, na gynekologii půjdu v úterý po velikonocich, předem děkuji za uspokojime odpovědi snad
Určité bolesti jsou v těhotenství normální. Bolí to jako počínající MS nebo cítíš různé tahy a tlaky. Pokud to není bolest nějak silná, je to normální. Držím palce.
@Lil Kitkatt no je to chvilkove jako při menstruaci ale ne tak silne, jen je to už 6 let co sem byla těhotná se synem tak sem nervozní co se děje, děkuji vám
@Lil Kitkatt a je možné že už takhle brzo se zvětšuje dělo? Máte nake zkušenosti?
@Vocasek399 vyloženě se jeste takhle hned nezvětšuje ale uvolňují se svalová vlákna která jsou zkroucená v těsných spirálách a připravují se tak na to zvětšování…to právě způsobuje ty bolesti a někdy i křeče jako pri MS. Taky se hodně prokrví takže je jakoby oteklá…
Zvětšovat se začíná až cca v tom 6-7tt
@Vocasek399 píše: Více
Myslis asi píchání v podbrisku..moc se ti omlouvam, musela jsem pravopis opravit.
Ale ted k tvemu dotazu, na zacatku jsem porad mela pichani, bolesti zad a tim, ze jsem mela za sebou uz 3 potraty/biochemka jsem mela strach, ze se to kazdou chvili rozjede.
Hlavne vecer jsem mela pocit, ze bych mela odpocivat….proste psychika dela divy.
Nic se neudálo, “bolesti” postupne odeznely a jsem ted v 9+4TT a vse vypada, jak ma.
Podle doktorky na zacatku tehu uplne normalni mit stejne pocity jako na menzes.
Moc ti drzim pesti na uterni kontrolu.
![]()
@LucieKLuc @Vladusxx @Lil Kitkatt
Dobrý den, tak jsem dnes byla na gynekologii a všechno je v pořádku, jsem 6 týdnu a viděla sem jak krásně tluče srdíčko ❤️
Moc vám děkuji za uklidnění
![]()