Začátek těhotenství a Fragmin

131
14.5.11 11:57

Začatek tehotenství a fragmin

Ahoj holky jste tu nektera kdo si picha fragmin na zacatku tehotenstvi? Mam mutaci leiden a MTHFR. Rada bych to s nekym prozivala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5436
14.5.11 12:57

:mavam: já si píchám Clexane :wink: teda já ne příťa"píchá" já bych nezvládla do sebe ďobnout :oops:
gratuluji k těhu :kytka: jak jste daleko?

Příspěvek upraven 14.05.11 v 13:01

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.5.11 12:59

Ahoj Janinko,no já už to mám za sebou :lol: ,píchala jsem od 4 ho tt až do konce a kousek po porodu,takže já sdílet už asi těžko,ale kdyby jsi chtěla něco vědět,možná poradím :wink:
Já si teda píchala z důvodu trombozy při otěhotnění a pak i během těho :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
131
14.5.11 13:07

Ja jsem zacala pichat vcera jsem teprve ve 4tydnu picham si to sama. :-? Dnes se mi zdalo,ze ke konci to tak jako psouklo,jak kdyby se tam dostal vzduch vadi to necemu? Rohlice a v kolikatem jsi ty? A gratuluji :-D Berry blahopreji,ze uz to mas za sebou,taky bych to moc chtela mit uz za sebou a mit vytouzene miminko. Jo a holky jaky je rozdil mezi claxanem a fragminem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
14.5.11 13:10

Janninko já si vždycky injekci naklepala prsty-aby se dostal vzduch nahoru,ten jsem pomalu vypustila i spolu s maličkou dávečkou (tak jak to dělaj ve filmech :mrgreen: ) a pak teprve píchla. Ten vzduch u Fragminu dost štípe,když pícháš,bez něj je to lepší :palec: Clexane to nedělá :nevim: Rozdíl netuším,myslím,že nejspíš v ceně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5436
14.5.11 13:52

tak s pšouknutím neporadím to netuším :nevim: já měla nejdřív Fraxiparine a teď jsem dostala Clexane,že je silnější :nevim: Fragmin jsem neměla nikdy tak to vůbec neznám :oops: já jsem dnes 13+2 a příští týden se musím objednat do trombo centra na KO,ale nějak se mi tam nechce,při představě zase toho kyblíku se zkumavkama co mi všechno budou nabírat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Andulis
15.5.11 22:22

Fragmin

Ahoj holky,
já jsem si Fragmin píchala v minulém těhu po celou dobu a ještě asi tři měsíce po a ted se píchám zase.
Fragmin - Fraxiparine - Clexan - to všechno jsou nízkomolekulární hepariny, zástupné. Nejkvalitnější z nich je Fragmin, má nějméně nežádoucích účinků. Je ovšem o něco málo dražší.
A k té bublince, ta je tam naprosto cíleně. Rozhodně ji „nevyfukujte“. Při vpichu by měla být na opačné straně stříkačky než je jehla. Je to kvůli tomu, že díky ní se do těla dostane naprosto přesné množství úúčinné látky. Když ji odstraníte, zůstane část léku v jehle a stříkačce.
Technika vpichu se udává jako kolmo, není to však podmínka. Můžete píchat lehce šikmo. Doporučuje se píchat do břicha, paží a boku /takový ten špíček, co nám vylízá nad kalhotami :-)/
Stehna se nedoporučují pro častější výskyt komplikací.
Držím pěsti a píchání se nebojte, miminku a nám to v případě indikace jenom pomáhá :-)

• Citovat
  • Upravit
16.5.11 10:08

Ahoj Janika F, aj ja si picham fragmin od sameho zaciatku tehotenstva. Mam kombinovanu mutaciu homozygot.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí