Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, můžu se zeptat, jak jste se cítily po zátěžovém testu na cukrovku? Byla jsem dneska ráno a v podstatě celý den mi je mizerně, od žaludku, ale i únava, zimomřivost…hlavně ten žaludek, to je síla…a další věc, beru normálně ráno Euthyrox a dneska jsem ho kvůli testu na cukr neměla a pak už na něj zapoměla. Bojím se aby to vynechání miminku neublížilo?
asi potřebuju hlavně uklidnit…
ja na test na cukrovku teprve jdu 19.kvetna,takze na tu cast neodpovim,ale co se tyce vynechani jedne tabletky euthyroxu,tak to vypust z hlavy,pokud normalne chodis na kontroly,hladiny mas v poradku,tak jedna tabletka nic nezpusobi…a zmena nadbytku ci nedostatku vznika dny,tydny a ne hodiny,takze klidecek a dobrou noc ![]()
No, mi bylo na zvraceni…ale snad jen do doby, nez jsem se najedla ![]()
S tim druhym ti bohuzel neporadim, nevim vubec o jaky lek se jedna!!!
Ale nejake informace by mely byt na pribalovem letaku a pokud tam neni zadne upozorneni, myslim, ze pro jednou by to vadit urcite nemelo!
Nicmene ten roztok je cukrova bomba a urcite ti muze zpusobit takovy zmatek v organismu… neboj, ono se s tim to telo popere a zitra uz bude dobre!
No, já ho absolvovala, a ihned po vypití jsem měla co dělat, abych se udržela rovně na židly
![]()
Ale dá se to zvládnout, hned co jsem došla domů, tak jsem se konečně najedla a napila a šla si lehnout, a vyspala jsem se z toho
![]()
Ale byl to hnus, co? ![]()
Ja jsem teda cita a myslela jsem, ze to nevypiju
Ale jak mi sestricka rekla, ze jak to vyhodim, tak budu muset zacit od znova, tak jsem si to hooodne rychle rozmyslela ![]()
vegiska píše:
holky, díky za povzbuzení
ja uzivam euthyrox 75 po cele tehu mam stejnou davku,mam nizkou funkci stitnice…
vzdycky jsem brala nalacno jak je napsane v pribalaku a pak se ptala mudry a pry muzu i po lehke snidani,ze to nejak extra nevadi…ja vzudycky zapominam si uzit kdyz jdu na odbery…nevzala jsem si asi 2×,bylo mi vazne receno,ze ty zmeny nevznikaji nahle…
Ahoj, po testu na cukrovku jsem se cítila normálně. Já beru Letrox, který jsem si ale před tím ráno vzala.
Neboj, po jednom vynechání prášku určitě mimču neublížíš
. To by jsi musela přestat brát delší dobu. Myslím že můžeš být úplně v klidu
.
Monny89 píše:
No, já ho absolvovala, a ihned po vypití jsem měla co dělat, abych se udržela rovně na židly![]()
Ale dá se to zvládnout, hned co jsem došla domů, tak jsem se konečně najedla a napila a šla si lehnout, a vyspala jsem se z toho![]()
![]()
Jako z te chute nebo z toho slozeni? ![]()
holky,diky,jste me teda navnadily a teeeeeda se tesiiim,uz radej nebudu cist dal ![]()
RadanaH píše:
holky,diky,jste me teda navnadily a teeeeeda se tesiiim,uz radej nebudu cist dal
Mě to i chutnalo docela
- myslím tak že mě to zas tak nevadilo, že se to dalo
.
Já měla po zátěžáku na cukr strašlivý stav, dopoledne to ještě šlo, ale pak mě začal oblévat studený pot, hučení v uších, pak jsem taktak doběhla na záchod, šílenej průjem, večer se dostavili křeče do žaludku, trvalo to 2dny, byla jsem totálně dehydrovaná. A sladká tečka nazávěr byly kvasinky, které se tím cukrem „nažrali“ a mě pak málem sežrali podvozek. Po týhle bombě jsem se jich zaboha nemohla zbavit a skončilo to zánětem, křečema, pohotovostí…
Teď při druhém jsem nepodstoupila, nepatřím do rizikové skupiny, neměla jsem žádné příznaky, že bych cukrovku mít mohla, nechtěla bych tohle absolvovat znovu.
Myslím, že i pro dítě musí být docela záhul ten cukr zpracovat ![]()
Doporučuju pít, pít a pít, ať je to z těla co nejrychleji pryč.
BaraDolezal píše:Monny89 píše:Jako z te chute nebo z toho slozeni?
No, já ho absolvovala, a ihned po vypití jsem měla co dělat, abych se udržela rovně na židly![]()
Ale dá se to zvládnout, hned co jsem došla domů, tak jsem se konečně najedla a napila a šla si lehnout, a vyspala jsem se z toho![]()
![]()
no z té chutě… a to mi ještě povolili to smíchat s černým čajem neslazeným, takže aspoň něco.. ale pak jak jsem byla nalačno, tak to byl fakt záhul na organismus ![]()
holky a jak je to s tekutinama?jako myslim s vodou a pred testem?jako vadi nejaky ten salek?ja mam casto zizen a jsem zvykla pravidelne pit a pokud nejak se zapomenu a nebo nemam moznost,tak pak nejsem moc ok ![]()