Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Osobne nie, ale uz som citala nejaku diskusiu, kde sa to stalo. Dokonca aj na 3 ultrazvukoch nebolo srdiecko, potom odmietla kyretaz na reverz a po 12tt isla znovu na kontrolu, lebo sa krvacanie nerozbehlo a babo zilo! Jeden ultrazvuk je malo, ale urcite su to nervy ![]()
nemam zkusenost,ale je to divne,kdyz 5minut dela utz a nanajde srdecni akci,ktera predtim ocividne byla a bez problemu…
nezbyva ti nic jineho nez verit,i kdyz nevypada to moc ruzove ![]()
Je mi to moc líto, mám taky tuto zkušenost. Srdeční akce ale bohužel přehlídnout moc nejde. Kolem se totiž hemží i takové cévky…a musí to jít vidět. A 5 min hledání je dost. Měla jsem jí taky v 6+0 a v 10+2 už ne. Ono totiž si spousta lidí myslí, že když je
, tak je vše v pohodě, ale zdaleka to tak není. Ale ještě nepropadej panice, na kontrolním utz se to potvrdí nebo vyvrátí. Přeju ti hrozně moc štětsí, buď silná a drž se.
Pokud už srdíčko bylo (na tomtéž utz tímtéž lékařem) a teď není, tak to není dobré. Každopádně bych si to nechala ověřit ještě jinde, u nás před revizí vyžadují minimálně dva nezávislé ultrazvuky. V pondělí uvidíš, naděje umírá poslední.
Ahoj ,já to měla také tak- srdíčko bylo a po týdnu na kontrole už ne, musela jsem na revizi, ještě před ní znovu udělali kontrolní ultrazvuk- pro jistotu…ale snad ti to dobře dopadne, i když šance je mizivá, prý takto končí každé třetí těhu…
ono lepsi ze to priroda vyresi takhle a brzo,nez aby se to stalo pozdeji a nebo nedejboze,kdyz uz miminko citite ![]()
Ahoj je mi to lito…Je divne, ze po 5min ji Dr nenasel kdyz tam minule srdecni akce byla
Mne to taky potkalo pred par mesici…poslali mne do nemocnice na revizi a tam delali jeste kontrolni UTZ…drz se!!!
![]()
jojo,me pred revizi delali kontrolni utz a brali jeste krev na hcg
Holky děkuju za Vaše odpovědi, jsem z toho úplně zdrcená, je to během půl roku už podruhé. Dr. říkal, že by to byl spíš zázrak. Moc tomu nevěřím.
Mám bohužel taky tuto zkušenost(ve 12.tt), musíš být silná a statečná, drž se holka.
![]()
Pokud minulý UTZ dělal stejný doktor tak to envypadá dobře
. pokud by minulý dělali v nemocnici a ted u jiného lékaře tak šance je. mě třeba poprvé srdíčko anšli právě až v nemocnici a třeba za další 2tt můj doktor nic neviděla a v nemocnici bylo vše ok ale ejstli ej to stejný UTZ tak to bude nejspíš špatné
Nezbývá než čekat do pondělí, já ybch klidně o víkendu zajela do nemocnice abych věděla jak na tom jsem
Anonymní píše:
Holky děkuju za Vaše odpovědi, jsem z toho úplně zdrcená, je to během půl roku už podruhé. Dr. říkal, že by to byl spíš zázrak. Moc tomu nevěřím.
Já bohužel 2krát za sebou také a teď už to snad bude všechno v pořádku. Přeji hodně štěstí ![]()
Anonymní píše:
Prní ultrazvuk mi dělal doktor u sebe v amblulanci. Dnes měl službu v nemocnici, tak jsm byla tam, takže ulrazvuk byl jiný. Ale o dost kvalitnější, bylo už vidět tělíčko a hlavička. Posledně to byl jen malý blikající puntík.
Prosím o radu, dnes v noci jsem trochu špinila, tak jsem hned ráno vyrazila k dr. Udělal ultrazvuk a řekl, že plod odpovídá velikosti, ale ani po 5 min. se mu nepodařilo najít srdeční akci. Před 14 dny na ultrazvuku byla. Řekl, že to vypadá špatně, ale nechá to do pondělí, aby měl jistotu, že těhu je neprosperující. Mizivá šance, že to bude v pořádku prý je. Máte někdo podobnou zkušenost?