Špatný gynekolog?

789
12.5.11 17:38

Špatný gynekolog?

Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, jaký máte názor na mého gynekologa a co s tím? Moje první mimčo-Petruška-vážila téměř 5 kg, mám nadváhu a gynekolog mi odmítl udělat zátěžové testy na cukrovku. Prý se to pozná z moči. Další věc, co mě trápí je to, že jsem ve 35. týdnu a ve 32. týdnu mi řekl, že mám přijít zase za měsíc. Myslela jsem, že ke konci těhotenství jsou kontroly častější. Minulou poradnu mi bral krev na testy, ale výsledky mi zatím nesdělil, tak nevím, jestli můžu brát železo nebo jestli ho mám preventivně brát. Další věc-ještě mi nedělal vyšetření na streptokoka. Kdy se toto vyšetření dělá? Bylo mi řečeno, že až přijdu v 36. týdnu, tak že mě jenom předá do ošetřování porodnice, a to je všechno. Tak nevím, co si o tom myslet. Zkoušela jsem se ozvat, ale jelikož je to už pán v letech, tak prostě nechce slyšet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25324
12.5.11 17:41

Hm,trochu laxní přístup.Jestli je to pán v letech,tak to už se halt nedá nic dělat.
Pokud máš možnost,tak ho změň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1249
12.5.11 17:42

a slyší vůbec? :mrgreen: …docela tě zanedbává

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sabrine
12.5.11 17:45
:mrgreen: :mrgreen:
terdule píše:
  • Citovat
  • Upravit
15674
12.5.11 17:46

Ahoj. Já chodila do poradny ke svému gynekologovi co 4-5 týdnů až do 36.tt, kdy mě předal do porodnice, a tam jsem pak chodila každý týden. Stěr na streptokoka mi dělal těsně před těhotenstvím, takže během těhu ne (ale jistá si tím nejsem, já to u něj nikdy nepoznám, že mi dělá stěry). Ty mi pak dělali až po tom 36.tt v porodnici. Výsledky krevních testů mi sám taky neříká, prý když by byly špatné, tak by mi volali (posílá na krev jinam). Já se pak ptám na další kontrole sestřičky nebo si zavolám dřív. S tím testem na cukrovku nechci soudit, můj gynekolog mě tam poslal asi už i kvůli věku, navíc moje babička cukrovku měla, takže těžko říct, jestli posílá každého. Gynekologa můžeš samozřejmě změnit, pokud ti nevyhovuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
12.5.11 17:47

a co dedulu vymenit? :lol: nebo mit svatou trpelivost, trvat na svem a chtit vysledky videt a vysvetlit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
12.5.11 17:48
hkac píše:
Ahoj. Já chodila do poradny ke svému gynekologovi co 4-5 týdnů až do 36.tt, kdy mě předal do porodnice, a tam jsem pak chodila každý týden. Stěr na streptokoka mi dělal těsně před těhotenstvím, takže během těhu ne (ale jistá si tím nejsem, já to u něj nikdy nepoznám, že mi dělá stěry). Ty mi pak dělali až po tom 36.tt v porodnici. Výsledky krevních testů mi sám taky neříká, prý když by byly špatné, tak by mi volali (posílá na krev jinam). Já se pak ptám na další kontrole sestřičky nebo si zavolám dřív. S tím testem na cukrovku nechci soudit, můj gynekolog mě tam poslal asi už i kvůli věku, navíc moje babička cukrovku měla, takže těžko říct, jestli posílá každého. Gynekologa můžeš samozřejmě změnit, pokud ti nevyhovuje.

Ještě dodám, že už má nejspíš taky důchodový věk, ale já jsem moc ráda, že ho mám a dojíždím k němu přes celou Prahu. Vyhovuje mi. Je fakt, že se s ním ale dá mluvit, když se mi něco nezdá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6862
12.5.11 17:53

K cukrovce. Já ji měla z moči se to nepoznalo. stačí abys večer před ko nejedla sladký a nic se neukáže.
Já chodila do 36tt po 4 týdnech pak každý týden ko + monitor. odběry mi dělala v 36tt. Výsledky mi vždycky řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
12.5.11 17:59

na cukrovku me doktorka poslala automaticky - a to nemam zadny rizikovy faktor. no kontrolu jsem od 7. mesice chodila po trech tydnech. pro vysledky testu jsem si volala a doktorka je se mnou vzdy pri kontrole probrala. od 36. tydne jsem jezdila na kontrolu do porodnice - kazdy tyden. tam mi delali stery na streptokoka, monitor atd.

• Citovat
  • Upravit
36544
12.5.11 17:59

No, já chodila doteď na KO co 2-3týdny, teď jsem byla na KO v 38+1, Streptokoka mi dělala v 36+1… A ani by mě do porodnice neposílala, kdybych předevčírem neměla špatný monitor.. takže mě poslala rovnou na rizikovku…
Takže streptokok se dělá kolem 36tt a KO by měli být od 35tt co 1-2týdny… Myslím teda…
S tím, že monitor jsem měla první předevčírem, s tím, že dříve nemá smysl ho dělat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81479
12.5.11 18:01

Na kontroly zatím chodím po 4 týdnech, pak jsou naplánované po 3. Po vyšší frekvenci kontrol netoužím. Streptokoka mi v prvém těhotenství dělali taky až v porodc v 37tt. Výsledky krve mi také sděluje až na další kontrole. Předpokládám, že kdyby bylo něco akutního, zavolají.
Co by mě ale fakt naprdlo je to odmítnutí oGTT - je to jeho povinnost, hrazené pojišťovnou všem těhotným . :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
12.5.11 18:04
Sabrine píše: :mrgreen: :mrgreen:
terdule píše:

no je fakt, že mě poslouchá srdeční ozvy mimča přes jakýsi trychtýř a vždycky řekne, že tam nic neslyší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
789
12.5.11 18:06
Alpaka píše:
Na kontroly zatím chodím po 4 týdnech, pak jsou naplánované po 3. Po vyšší frekvenci kontrol netoužím. Streptokoka mi v prvém těhotenství dělali taky až v porodc v 37tt. Výsledky krve mi také sděluje až na další kontrole. Předpokládám, že kdyby bylo něco akutního, zavolají.
Co by mě ale fakt naprdlo je to odmítnutí oGTT - je to jeho povinnost, hrazené pojišťovnou všem těhotným . :cert:

no bylo mi řečeno, že je to zbytečné, že mi to dělá z moči a tam by se to projevilo. Je mi 30 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
12.5.11 18:08

co si pamatuju tak od 26 let je test na cukrovku povinny! rekla bych mu to a odesla hned.. muzes byt rada ze nezanedbal neco fakt duleziteho.. :pocitac: :pocitac: :pocitac:
fat at zije ceske zdravotnictvi.. posledni dobu mam pocit ze co odbornik to kreten :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6862
12.5.11 18:14
luckyhorse píše:
Alpaka píše:
Co by mě ale fakt naprdlo je to odmítnutí oGTT - je to jeho povinnost, hrazené pojišťovnou všem těhotným . :cert:
no bylo mi řečeno, že je to zbytečné, že mi to dělá z moči a tam by se to projevilo. Je mi 30 let.

podle mě neprojevilo. Když jsem ji měla tak jsem měla ty papírky na testování doma a zkoušela jsem kdy se tam ta cukrovka projeví. a projevila se až když jsem to s cukrem fakt přehnala. Takže pokud každý večer nebaštíš větrníky a dáš si raději jogurt s rohlíkem tak to nepozná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí