Dítě s bratrancem

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
11.5.11 13:30

Dítě s bratrancem

Potřebovala bych poradit nebo spíš vědět váš názor co si o tom myslíte.. S přítelem chodím 2 roky a po půl roce jsme zjistili že jsme bratranec a sestřenice… všichni tady ve vesnici to vědí.. a všichni nás pomlouvali jak spolu můžeme být vždyt je to nechutný a co kdyby ste chtěli mít děti? tak by jste je měli postížený ale my se máme prostě rádi tak proč by jsme se měli kvuli tomu rozcházet… Jsem těhotná ve 21tt a všechny testy jsou v pořádku i krevní testy my všechny vyšli negativní i na ultrazvuku není nic co by mohl být náznak postiženého miminka… moje gynekoložka mi říkala že se tím nemám zabývat že mám dítě s bratrancem že riziko postižení je 1% a miminko je naprosto v pořádku i na genetické konzultaci mi to řekli a ani mi nebrali plodovou vodu že prej to je zbytečný.. ale já se prostě bojím že by mohlo být jiné než ostatní… znáte někoho kdo by měl dítě se svým vlastním bratrancem??? děkuji moc za vaše názory Lenka

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
10048
11.5.11 13:35

:hug: Neznám, nemohli jste za to. Odstěhovala bych se jinam, kde to nebude nikdo vedět a znepřijemnovat vám život. Užívej mimiska bude urco ok

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.5.11 13:37

bratranec není přímý příbuzný, tudíž to riziko vad tam není tak vysoké

jinak souhlasím s názorem nad sebou a víc bych se asi bála o to dítko v tom naznačeném směru…tedy, že mu to pak bude dávat „vesnice sežrat“..lidi v tomhle umí být pěkně zlí :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7479
11.5.11 13:38

Někde jsem kdysi četla, že bratranec se setřenicí už nemá mít na genetické vady vliv, to ti nakonec řekla i tvá doktorka. Miminko je zdravé a o nic jiného nejde. Pomluvy ustanou a bude klid. Rozhodně bych to víc neřešila, na vesnici si lidi na pomlouvání vždy něco najdou. Pro miminko je nejdůležitější, že bude mít milující rodiče. Spolužačka holčiny od nás z vesnice má dítě (tedy děti - dvojčata) se svým strýcem (bratrem matky) a jsou v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
11.5.11 13:39

Klid - kdysi se bratranci a sestřenice běžně brali, nikdo z toho vědu nedělal a děti měli v pořádku (vzpomeň si třeba na Janu Eyrovou, jakou dostala nabídku k sňatku :wink: ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1452
11.5.11 13:41

ahoj, v rodině máme případ, kdy si sestřenka vzala syna od svého bratrance. Protože rodina byla několik desetiletí rozhádaná kvuli majetku, taky nevěděli že jsou rodina.V těhotenství taky podstoupili několik testů,narodil se jim chlapeček, teď má 5 let, ale má problém s krví, nevím přesně jaký a jestli je to kvuli genetice. Myslím, že riziko je tu vždy, teď si užívej těhotenství a souhlasím s názorem výše, aby jste se brzo odstěhovali, protože se to s váma potáhne celý život :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154

Znám, jedna moja kamarádka si svého brantrance vzala. Věděli o tom, že jsou přízeň, tr. čin to není.
Jsou spolu už 8 let, mají dvě krásné děti - dva kluky. Ti jsou naprosto normální. Ale bydlí ve větším městě, kde se nikdo nijak nestará jaký měli spolu příbuzenský vztah, než se vzali.

I já si někdy dělám ze svého muže srandu, že kdyby jeho babička adoptovala moji matku, tak jsme papírově taky bráchanec se sestřenkou. … :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5052

Osobně neznám,ale v historii spoustu 80% královských svateb bylo příbuzných.
Nedělej si hlavu držím palečky ať vám to vše vyjde. Jinak jak už tu zaznělo odstěhovala bych se než nějaké kráv..... to jednou řekne tvému dítěti a zamotá mu hlavu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7576

Bratránec a sestřenice není dle právního řádu incest a smí i uzavřít sňatek. Vybodněte se na „chytré“ okolí a buďte spolu spokojení tak, jako do teď. Kdyby byla situace neúnosná, odstěhovala bych se. Po stránce genetiky je to taky ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
11.5.11 13:50

Spíš bych měla strach z lidí, ať řečmi neubližují. Kdybych měla možnost, zázemí, odstěhovala bych se jinam :kytka:
Držím pěsti :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.5.11 13:55

Děkuji moc za podporu… právě že nemáme možnost se odstěhovat jinam.. Naše rodiče jsou s tím smíření i když můj otec a jeho otec jsou bratři :-( jen mě štvou ty lidi.. ted už to tak nerozebírají jako na začátku ale bojím se toho že to třeba řeknou jednou svým dětem a ti pak mým dětem.. ah jo… každej mi říká: tak co máš všechno v pořádku?? nebude postižený?? :pocitac:

• Citovat
  • Upravit
5052
11.5.11 14:00
Anonymní píše:
Děkuji moc za podporu… právě že nemáme možnost se odstěhovat jinam.. Naše rodiče jsou s tím smíření i když můj otec a jeho otec jsou bratři :-( jen mě štvou ty lidi.. ted už to tak nerozebírají jako na začátku ale bojím se toho že to třeba řeknou jednou svým dětem a ti pak mým dětem.. ah jo… každej mi říká: tak co máš všechno v pořádku?? nebude postižený?? :pocitac:

na to bych odpověděla asi tohle " a proč by mnělo být vaše starosti bych chtěla mít" nesmíš si nechat všechno líbit. Tvůj strach chápu a to by bylo taky jediné čeho bych se bála a snažila bych se to řešit třebe né hned,ale v budoucnu až budeš po mateřské a budo dva platy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
11.5.11 14:05

Upřímně říkám, že mi přijde přinejmenším zvláštní, že jste nevěděli, že mezi sebou máte příbuzenský vztah.
I přesto, že i lidé ve vesnici si o tom štěbetají.
Teď už je to asi jedno, přeji vám, aby vaše dítko bylo zdravé a nemuselo snášet zlé pohledy a řeči okolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
11.5.11 14:07
krmar píše:
Někde jsem kdysi četla, že bratranec se setřenicí už nemá mít na genetické vady vliv, to ti nakonec řekla i tvá doktorka. …

Já dokonce četla, že ani dítě ze vztahu v přímé linii bratr-sestra, či otec-dcera nebývá hned postižené. Resp. že by se to v té rodině muselo takto míchat dlouhodobě(!), aby ta genetická informace zmutovala… Takže po této stránce bych byla naprosto v klidu.

To co by mě zneklidňovalo jsou hnusné řeči okolí. :cry: Udělala bych vše proto, abych bydlela někde, kde budu do jisté míry anonymní a dítku řečmi nemohl nikdo ubližovat. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16365
11.5.11 14:08
Anonymní píše:
Děkuji moc za podporu… právě že nemáme možnost se odstěhovat jinam.. Naše rodiče jsou s tím smíření i když můj otec a jeho otec jsou bratři :-( jen mě štvou ty lidi.. ted už to tak nerozebírají jako na začátku ale bojím se toho že to třeba řeknou jednou svým dětem a ti pak mým dětem.. ah jo… každej mi říká: tak co máš všechno v pořádku?? nebude postižený?? :pocitac:

za předpokladu, že dítko bude vídat všechny prarodiče, tak se to asi brzo dozví na čem je a podle mě je to tak dobře.
Pokud možnost stěhování zatím není, soustředila bych se určitě na výchovu dítka a časem na řešení této otázky (přijde mi to hodně podobný případ jako když je dítko adoptované), aby dítko bylo připravené se případným „chytráčkům“, co by mu chtěli ubližovat bránit :palec:

na otázky kolem těhu bych odpovídala asi jen holou větou a to podle vztahu k tomu kdo se ptá…většinou tudíž asi..nic vám do toho není (jaksi nepříbuzenský vztah není patentem na zdravé dítko :zed: )
Nic si z toho nedělej..lidi si vždy něco najdou čím ublížit (část je natolik zabedněná, že jim ani nedochází co vypouští z pusy) :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí