Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dělali ti testy na ty častěji se vyskytující genetické poruchy v populaci. Z krve se vyseparuje DNA a z ní se dá zjistit, zda nejsi přenašečem mutace pro danou chorobu. Když je to v pohodě, tak prcek nebude chorobu určitě mít.
Pokud máte oba rodinu zdravotně v pořádku, pak se není čeho obávat, kór když jsi pod dohledem.
Jestli tě napadá něco specifického, co nevíš, zda by mohlo být přenositelné, tak dej vědět.
Ale opravdu buď v pohodě, prcek bude s největší pravděpodobností OK ![]()
Anonymní píše:
Aklama na cystickou fibrózu a ještě nějaké choroby mi brali krev a všechno bylo v pořádku tak nevim
xangel87 píše:burgundy píše:Nemusíš hnedka mlátit hlavou o zeďxangel87 píše:mne zas udivuje že se tolik lidí udivuje že se neznali..moje matka je ze 6 dětí. ja znám jenom jednoho strejdu, který je bohužel po nehodě fyzicky postižený a 20 let bydlí s našima, protože babička byla sama a nevládná. Zbytek rodiny jsem nikdy nepoznala kvuli majetkovým tahanicím které vznikli ještě po smrti dědy (umřel v 1979) a taky kvuli tomu, že vubec strejdu NIKDY nikdo nenavštívil!! Ne že jenom já neznám tety, strýce a bratrance, ale pochybuju o tom, že se zná i zbytek rodiny vzájemně, protože každý je pohádaný s každým…tak se prosím tolik nedivte, opravdu se stává, že se děti sourozenců neznají!
Teda mě taky udivuje, že jste se neznali…Dva bráchové mají děti a ty se neznají? Až bude mít můj brácha dítě, určo to budu mé dítě vědět, přestože je bratr na ZélanduA just se divit budu jednou tolik.Holt máme prostě doma standartní model rodiny, bez rozvodů, všichni max.jednoho sourozence, tak jsem se rychle nedokázala vžít do jiné situace
zakladetelko přímo v mé ulici je dvojice,která je sestřenice s bratrancem,mají spolu dvě děti a ty jsou úplně normální a zdraví.Takže se vykašly na nějaké pomluvy.Přeju hodně štěstí.Ale vím jací jsou lidi.
xangel87 píše:burgundy píše:Nemusíš hnedka mlátit hlavou o zeďxangel87 píše:mne zas udivuje že se tolik lidí udivuje že se neznali..moje matka je ze 6 dětí. ja znám jenom jednoho strejdu, který je bohužel po nehodě fyzicky postižený a 20 let bydlí s našima, protože babička byla sama a nevládná. Zbytek rodiny jsem nikdy nepoznala kvuli majetkovým tahanicím které vznikli ještě po smrti dědy (umřel v 1979) a taky kvuli tomu, že vubec strejdu NIKDY nikdo nenavštívil!! Ne že jenom já neznám tety, strýce a bratrance, ale pochybuju o tom, že se zná i zbytek rodiny vzájemně, protože každý je pohádaný s každým…tak se prosím tolik nedivte, opravdu se stává, že se děti sourozenců neznají!
Teda mě taky udivuje, že jste se neznali…Dva bráchové mají děti a ty se neznají? Až bude mít můj brácha dítě, určo to budu mé dítě vědět, přestože je bratr na ZélanduA just se divit budu jednou tolik.Holt máme prostě doma standartní model rodiny, bez rozvodů, všichni max.jednoho sourozence, tak jsem se rychle nedokázala vžít do jiné situace
Zajímalo by mě, co je to standartní model rodiny
Bez rozvodů a max jeden sourozenec? A proč ne třeba dva?
Prostě se stačí pohádat a rodina se rozpadne, takže se jejich děti potom ani neznají. Takových lidí znám! ![]()
xangel87 píše: …A just se divit budu jednou tolik.Holt máme prostě doma standartní model rodiny, bez rozvodů, všichni max.jednoho sourozence, tak jsem se rychle nedokázala vžít do jiné situace
Jejda, jejda.
„Podle sebe, soudím tebe.“ (ať už pozitivně či negativně) A kam se poděla rozmanitost lidského života, to nic? ![]()
Zakladatelko, obávám se, že tohle je přesně ten typ lidí, který to nebude schopen ani ochoten pochopit, kterým to vždycky bude „divné“, protože za normální a pochpitelné budou považovat jen to, jak to mají doma a budou to „propírat“. A před kterými bych se koukala odstěhovat do anonymního města…
To, že jsi něco osobně nezažila neznamená že je to nereálné, respektive udiveníhodné. Já třeba nezažila takový standardní model rodiny, ve kterém by měl každý jednoho sourozence a všichni by žili v manželství..a to mne vzhledem na dobu ve které žijeme udivuje víc. A toto je uvedeno v nějaké encyklopecii jako standardní model? Kromě toho, zakladatelka tu řeší úplně něco jiného než to, aby tu lidé psali jestli jí ne/věří
¨ Proč by tu měla dopodrobna vysvětlovat jen pro uspokojení některých diskutujících jak to celé bylo..prostě řekla že se neznali a já to dál nepitvám.
Zakladatelko, odstěhuj se aby vám předsudky lidí nezničili jinak šťastný život.
A jéje, jsem přesně věděla, že svým standartním modelem rozvášním diskuzi, nevěděla jsem, jak to jinak popsat, snad nejčastější??
Pro mě je prostě standart matka, otec, dvě děti, dvě babičky, dva dědové a to proto, že jsem v tom vyrůstala. ![]()
To už se tu člověk nemůže ani podivit mimochodem?
Divila jsem se z toho důvodu, že jsem pochopila, že jsou na jedné vsi…A tam ví každý i co má soused z druhé ulice k obědu.
Burgundy - taky umím smajlíky mlátičky, heč -
![]()
jsi šikula ![]()
Mimochodem, v tom mem prvnim puvodnim příspěvku ten mlatici smajlik měl naznačovat, něco ve smyslu „je na palici že se děti sourozenců neznají“
Ale líbí se mi i to tvoje vztahovační pojetí
![]()
burgundy píše:jsi šikula
Burgundy - taky umím smajlíky mlátičky, heč -![]()
![]()
![]()
Aha, tak to se omlouvám, vyznělo to jinak ![]()
já teda nechci rejpat ale na vesnici to vážně funguje tak že se na jednom konci uprdneš a na druhým se ví že jsi se s prominutím po..ala.. tudíš mi příjde dotaz jak to že to nevěděli logickej a další logickej dotaz mi příjde ten že pokud tedy z diskuse vyplývá že to byli vlastní bratři tudíš jak to že děti neměli stejný příjmení.. akorát jsem nevěděla že pokládání doplňujících otázek se nesmí
a je pokládáno za rejpalství
Evick -
Jj, dovolily jme se na něco zeptat, jsme my to ale rejpalky, fuj. ![]()
to jsou ty vesnický drbny, co potřebují vědět všechno kolem a nemohou z toho spát dokud se to nedoví, že
![]()
děs…já neznám celou tátovu rodinu, babičku mám jen jednu, dědu žádnýho..manželovu vzdálenější rodinu jsem nikdy neviděla a asi nikdy neuvidím - ukřižujte mě! ![]()
hned bych se stěhovala do města…na vesnici je nuda, bude se to řešit tak dlouho, dokud se do podobné situace nedostane někdo další…
RyBANA píše:
to jsou ty vesnický drbny, co potřebují vědět všechno kolem a nemohou z toho spát dokud se to nedoví, že![]()
Přesně tak! ![]()
Zvlášť když původní dotaz zakladatelky zněl takto: .. ale já se prostě bojím že by mohlo být jiné než ostatní… znáte někoho kdo by měl dítě se svým vlastním bratrancem??? .
Evidentně nechtěla více rozebírat svoji rodinnou anamnézu (a já se jí nedivím) a řekla jen to minimum, co považovala za nutné. Potřebovala poradit (uklidnit) s něčím jiným… ![]()
Ale jinak to chápu.
Tohle je bomba, to je skoro na stránky Blesku, to lidi žerou…
![]()
Jo jo, já jsem známá rejpalka obecná ![]()
Zakladatelce se dostalo dost odpovědí na původní dotaz - že je vše OK jak z hlediska morálního i zdravotního..
Jen mi to prostě nedalo a zajímala mě ta příjmení, nic víc..
Mohlo se mi dostat odpovědi tohoto typu:
1. jmenuje se jinak
2. přestože jsme se seznámili v blízkosti svého rodiště tak nám nedocvaklo, že jsme oba Vomáčkovi a hraje to roli..
3. docvaklo nám to během 10ti minut, ale bylo nám to jedno, protože jsme chtěli být spolu..
Mě by uspokojila jakákoli odpověď, ale uznávám, že mi je do toho prd, takže mám smůlu.. ![]()
Lizbeth píše:
Jo jo, já jsem známá rejpalka obecná
Zakladatelce se dostalo dost odpovědí na původní dotaz - že je vše OK jak z hlediska morálního i zdravotního..Jen mi to prostě nedalo a zajímala mě ta příjmení, nic víc..
Mě by uspokojila jakákoli odpověď, ale uznávám, že mi je do toho prd, takže mám smůlu..
Mohlo se mi dostat odpovědi tohoto typu:
1. jmenuje se jinak
2. přestože jsme se seznámili v blízkosti svého rodiště tak nám nedocvaklo, že jsme oba Vomáčkovi a hraje to roli..
3. docvaklo nám to během 10ti minut, ale bylo nám to jedno, protože jsme chtěli být spolu..
Lizbeth, o tebe myslím nešlo…
Ale spíš ten standartní model rodiny… ![]()