Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Teda, holky, tak to jsem ráda, že to mám za sebou a všechno v těhu proběhlo ralativně v pohodě, protože když jsem si přečetla, jak to má správně probíhat, tak jsem tedy byla v šoku.
To kdybych si přečetla před tím, tak jsem na prášky.
Kaca007 píše:
Tak ja trpim prave nevolnosti a masochisticky si ctu tuhle diskuzi
Spravne ma ten test probihat takhle http://www.tehotenskacukrovka.cz/…provadi_test
tak teda nechapu, jak to muze byt vsude jinak
… tak to koukám
10 hodin jsem určitě nelačnila, spíš tak 8
A krev ze žíly mi taky nebrali, jen mě píchli do prstu před testem a pak po dvou hodinách. A normálně mě poslali pryč, že mám přijít za 2 hoďky ![]()
U mě taky v pohohě. Těšila jsem se, že se konečně napiju a dostanu nějakou energii, to sucho v hubě bylo asi to nejhorší. Krev nám brali ze žíly. Po prvním odběru, už napitá a spokojená, jsem si četla časák v parku před špitálem, bylo krásné jarní počasí a po druhém jsme se scukly s jednou těhulí a šli se mrknout kousek na obchůdek s věcmi pro miminka. Cestou domů jsem si za rohem koupila jednu obr pizzu, páč cukr už byl odbouraný a byl hlad, a doma ji do sebe nacpala skoro celou. Takový fajn den to byl ![]()
zátěžový test na cukrovku jsem taky odstoupila, pěkný hnus, nicméně při něm se nesmí ani jíst a ani pít, dokud průběžné testy z krve a z moči nejsou hotové, ani voda se nesmí, z důvodu zkreslení výsledků, které jsou potom k ničemu, proto je to test na cukrovku.Nevím přesně od kolika let, myslím, že od 25 je tento test už povinný.
maxak píše:Kaca007 píše:… tak to koukám
Tak ja trpim prave nevolnosti a masochisticky si ctu tuhle diskuzi
Spravne ma ten test probihat takhle http://www.tehotenskacukrovka.cz/…provadi_test
tak teda nechapu, jak to muze byt vsude jinak10 hodin jsem určitě nelačnila, spíš tak 8
A krev ze žíly mi taky nebrali, jen mě píchli do prstu před testem a pak po dvou hodinách. A normálně mě poslali pryč, že mám přijít za 2 hoďky
No, ale pak tam člověk vůbec nemusí chodit, protože takhle provedený test je naprosto k ničemu
protože takhle by začínající cukrovku neodhalili, takže je to jen naprosto zbytečná zátěž matky i miminka pitím toho sladkého nesmyslu.
romype píše:
zátěžový test na cukrovku jsem taky odstoupila, pěkný hnus, nicméně při něm se nesmí ani jíst a ani pít, dokud průběžné testy z krve a z moči nejsou hotové, ani voda se nesmí, z důvodu zkreslení výsledků, které jsou potom k ničemu, proto je to test na cukrovku.Nevím přesně od kolika let, myslím, že od 25 je tento test už povinný.
Povinný není žádný test
a pojišťovna ho od roku 2009 hradí všem těhotným, tudíž v něm nefiguruje ani žádná věková hranice.
Nečetla jsem diskusi, ale já to snášela celkem dobře.
Ty dvě hodiny jsem tedy strávila u otevřeného okna a u umyvadla, kde jsem se oplachovala studenou vodou, protože mi dvakrát dobře nebylo, ale jak jsem se najedla a napila, tak jsem fungovala úplně normálně a šla do práce.
Tršku se svezu s touto diskuzí.Na test mám jít 1.6. a když doktorka z karty zjistila, že mám lupenku (autoimunitní onemocnění) tak říkala, že mi bude muset vzít „jinou“ krev. že normálně se bere žilní, ale mě bude muset vzít tepenou? Nemáte s tím někdo zkušenost? Popřípadě je tu někdo s Mudr. vzděláním kdo by mi to vysvětlil? Sice jsem dělala střední veterinu,ale je to jíž hrooozně dávno a zapoměla jsem to.
předem děkuji
No mi teda brali krev z prstu… a ještě že tak, vzít mi nalačno (já si dala ráno neslazený ovocný čaj, jinak bych tam ani neměla šanci se dostat) krev ze žíly tak si v poklidu omdlím a tu sladkou srajdu pít nebudu ![]()
Takže jeden píchanec před pitím a jeden po dvou hodinách a hotovo
, musela jsem zůstat v čekárně, hlt vody jsem občas mohla, ale ne se vyloženě napít.
Chuť nebyla až tak hnusná, ale mi to teda hrozně smrdělo
jako ostatně všechno v těhu ![]()
ja se citila uplne normalne, protoze me nemucili tou glukozou. Jen presne hodinu po jidle mi vzali krev a koukli se jak mi stoupa cukr, nic vic nic mina a pohoda…
Ahojte,taky jsem to musela podstoupit a radši bych ještě 3× rodila než to zažít znovu…
Po vypití se se mnou točil celý svět,měla jsem mžitky před očima,polévalo mě horko… fakt hnus ![]()
Krev mi brali jen z prstu.
Jak jsem přišla domů tak jsem se jen napila,zobla půlku rohlíku a zalehla.Byla jsem vyřízená jako bych 3 dny nespala…
Ale nechci nikoho strašit každý to má fakt jinak a přežít se dá všechno…
Ahoj,mě test teprve čeká,ale můžu být úplně v klidu,moje Dr.má totiž jiný způsob testu.Možná vás některé naštvu ![]()
Já mám ráno na lačno sníst 50g gumových medvídků a za hodinu příjít do ordinace ![]()
miriskaw píše:
Ahojte,taky jsem to musela podstoupit a radši bych ještě 3× rodila než to zažít znovu…
Po vypití se se mnou točil celý svět,měla jsem mžitky před očima,polévalo mě horko… fakt hnus
Krev mi brali jen z prstu.
Jak jsem přišla domů tak jsem se jen napila,zobla půlku rohlíku a zalehla.Byla jsem vyřízená jako bych 3 dny nespala…
Ale nechci nikoho strašit každý to má fakt jinak a přežít se dá všechno…
No a nejhorší na tom všem je to, že z takhle blbě provedené testu lehčí formu cukrovky vůbec nezjistí, takže ti vlastně bylo blbě úplně zbytečně…
No, mne je momentalne blbe jen z tech popisu tady