Začínám šetřit - přidáte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1085
14.2.16 16:32
@Pudloslava píše:
manzel to nechce, protoze je estet :zed: teda do kuchyne, mame designovou baterii (a vsude takovej bordel, ze baterie stejne ani neni videt).
na sprse mame takovou tu hlavici s tremi druhy trysek, pouzivat tu setrici.
ale miluji sparit se do cervena :-)

Teda tvyho muze bych chtela mit doma :) my to mame zabudovany primo v baterii ze to neni videt, ale je fakt ze my mame takovy moderni, termostaticky ci co baterie. A byla jsem prijemne prekvapena, taky nevim, kdy prestat, kdyz uz se konecne dostanu do sprchy, a meli jsme mensi spotrebu nez predtim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43073
14.2.16 17:10

@anivbl my mame v nasi moderni kuchynsky baterii taky sprsku, ktera je ale prori klasickemu sporici od vietnamcu uplne nahouby. jednak strika uzky proud rovnobeznych paprcku (nema zaber), jednak se furt budto sama prepina na perlator, nebo naopak nejde vypnout :zed: kdyby nemel manzel 75% slevu, stala by ta senzace asi 15 litru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6078
15.2.16 07:51

Včera jsem byla na nákupu. Koupime jen pecivo a mrazenou zeleninu. Chlap přihodil do košíku zmrzlinu a whisku a je po šetření :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1085
15.2.16 08:10
@Pudloslava píše:
@anivbl my mame v nasi moderni kuchynsky baterii taky sprsku, ktera je ale prori klasickemu sporici od vietnamcu uplne nahouby. jednak strika uzky proud rovnobeznych paprcku (nema zaber), jednak se furt budto sama prepina na perlator, nebo naopak nejde vypnout :zed: kdyby nemel manzel 75% slevu, stala by ta senzace asi 15 litru.

To mi pripada jak ze Simka a Grossmanna - nechci slevu zadarmo :) ja mela stesti, do obchodu s nama jel kamarad instalater, poridili jsme to, co ma on doma

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
elot
15.2.16 09:05

@zrcadlo :palec: teda musím říct, že to máš zmáknutý. Super, určitě něco z tipů využiji.
Já budu muset začít šetřit až příští měsíc :roll:,tenhle budu muset sáhnout i do úspor. Sešlo se nám zaplatit toho moc, pojistky na auto, technická, a ještě tři průkazky na mhd :? Ale mám radost, že jsem si sama vyřídila slevu na pojistky a to o 1300 Kč.

• Citovat
  • Upravit
25151
15.2.16 09:13
@Pudloslava píše:
manzel to nechce, protoze je estet :zed: teda do kuchyne, mame designovou baterii (a vsude takovej bordel, ze baterie stejne ani neni videt).
na sprse mame takovou tu hlavici s tremi druhy trysek, pouzivat tu setrici.
ale miluji sparit se do cervena :-)
:mrgreen:
PS:tak miluju dlouhou, horkou sprchu, takze vodne/stocne jede jak blazen. A plus jak zacaly deti pouzivat wc, tak to splachovani v kombinaci s tim, ze ja litam kvuli nizko usazenemu plodu i v noci snad 4×, taky hruza. Ale abychom se uchylili ke zvyku, co jsem zazila u kamaradky, ze se splachuje po kazdem asi 5.curani, to je :poblion:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
15.2.16 09:17

@mlsalkaM Ja zas vcera nadhodila, ze bych chtela prestat kupovat salamek, suncicku a cokolady, no nevim, jestli jsem si vlastne neupekla trest spis pro me :mrgreen:

A jinak tohle tema diskuse se mi opravdu zamlouva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.2.16 09:24

Tak já se k vám s dovolením přidám, jelikož jsem přirozeně lakomá :oops: a vydávat zbytečně penízky, to je mi proto srsti.
Jedete někdo v přírodní kosmetice? Já se pokouším míchat si olejová séra, ale je to teda alchymie :roll:
A tady přidám recept na domácí sprej proti vodnímu kameni a vůbec, uklízím s tím celou koupelnu. Ono už se to tady na emiminu kdysi objevilo, ale konečně to mám vyzkoušené

Recept
325 ml vody z kohoutku
25 ml tekutého mýdla či jaru
60 ml lihu - lze nahradit základem z bytového parfému
75 g kyseliny citronové
20 kapek vonného oleje - volitelné - krásně to voní, ale výsledný produkt to prodraží

Vodu ohřejte, rozpusťte v ní kyselinu citronovou a přidejte mýdlo či jar. Pokud chcete přidat vonný olej, rozpusťte ho nejdříve v lihu a až poté to přidejte do kyselého základu, A to je všechno. Naplňte (po prochladnutí) do lahve s rozprašovačem a používejte dle potřeby. Já ho nechám vždy chvíli působit, potom setřu houbičkou a opláchnu čistou vodou.

POZOR nepoužívat na kamenné podklady typu mramor!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.2.16 09:28

Jo a je tady masopust, tak přemýšlím, že bych do velikonoc zas něco vysadila. Loni jsem nejedla maso a byla to katastrofa - sice jsem něco málo ušetřila, ale rodinka maso jedla, takže nic moc, zato jsem dostala parádní angínu, byla celkově bez energie a ani jsem nic nezhubla.
Tak letos přemýšlím, že přestanu úplně kupovat pečivo, alespoň na těch 40 dnů. Dětem mooožná upeču domácí chleba, stejně to moc nejedí, budu jim ale dělat věci z kynutého těsta - koláče a buchty, to maj rádi. A chlap je tlustej, bude mít půst taky :jazyk: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
15.2.16 09:28

@Gina108 Super. Ja jsem zase zavedla desinfekci obycejnym octem. Uplne super je na kuchynska prkenka v kombinaci se soli. Pak trosku napustim olejem a jsou vonava a jak nova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.2.16 09:34

@MartinaIrena no já blbec je dávám do myčky, ale určitě tvou metodu vyzkouším, díky :palec:
Ono ocet je vůbec výbornej. Do myčky ho leju místo leštidla a dobrý a pokouším se odbourat svou úchylku na aviváže a lít do pračky také jen ocet. Jako ony ty aviváže jsou taaak voňavoučké a prádlo krásně zjemní, ale na ručníkách po delší době pozoruju tu ulepenost vláken a taky že v koupelně začnou zasmrádat hned po prvním použití. A to má na svědomí ta aviváž :cert: jak už je v tom zažraná. Pak si přečtu zas něco o tom, jak ty chemické sajrajty z aviváže se uvolňují na tělo a zas chvíli sekám latinu s octem a po nějaké době zas podlehnu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
15.2.16 09:37

Já zase nekupuji drahé tablety do myčky, ale prášek 80 kč, sůl 25kč i leštidlo 35 kč z řady W5 z Lidlu.Myje to suprově.

• Citovat
  • Upravit
13142
15.2.16 09:40
@bamba píše:
Já zase nekupuji drahé tablety do myčky, ale prášek 80 kč, sůl 25kč i leštidlo 35 kč z řady W5 z Lidlu.Myje to suprově.

Díky ta tip, vyzkouším. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.2.16 09:46
@MartinaIrena píše: :mrgreen:
PS:tak miluju dlouhou, horkou sprchu, takze vodne/stocne jede jak blazen. A plus jak zacaly deti pouzivat wc, tak to splachovani v kombinaci s tim, ze ja litam kvuli nizko usazenemu plodu i v noci snad 4×, taky hruza. Ale abychom se uchylili ke zvyku, co jsem zazila u kamaradky, ze se splachuje po kazdem asi 5.curani, to je :poblion:

Ješiš, to je ekl :mrgreen: Nám letos přišel přeplatek za vodu 6 litrů,. juchů, ale asi taky proto, že jsem měla vysoké zálohy :roll: CHlap koupil nádrž na dšťovku a slíbil, že ji zavede do domu tak, aby se splachovalo dešťovkou WC a taky abych si jí mohla napustit z jednoho kohoutku třeba na úklid. Prej do tý nádrže dá nějakou UV lampu, aby se to trochu pročistilo, tak jsem zvědavá jestli se toho dožiju a jaká bude návratnost :think: A vůbec nejlepší to mají lidi s vlastní studnou. :potlesk:
Ono jako šetřit vodou je super, ale ty vodárny, to jsou takový zmetci, stejně pak napaří vysokou fixní částku a na platbách se to šetření skoro nepozná :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25151
15.2.16 09:47

@Gina108 To jsem vcera taky nadhodila.Sice domaci pecivo mi malosi nechteji, ale budou si muset zvykat. Uz me neba davat za jeden kousek sladkeho „cehosi“ prumerne 10 kc a jeste je to beztak plny ecek a palmoveho fujtajblu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat