Začínám šetřit - přidáte se?
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Začínám šetřit - přidáte se?
Ahoj všem, chtěla bych se naučit šetřit. Jsme 4-členná rodina (děti 6,5 a 4 roky). Nežijeme si špatně, ale nic neušetříme a občas nám chybí do další výplaty - nemáme žádnou rezervu. Byla bych ráda, kdyby se ke mě připojily další „maminky“, které jsou na tom stejně a chtějí si předávat informace a inspirovat se.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@smudla92 píše:
Ahoj všem, chtěla bych se naučit šetřit. Jsme 4-členná rodina (děti 6,5 a 4 roky). Nežijeme si špatně, ale nic neušetříme a občas nám chybí do další výplaty - nemáme žádnou rezervu. Byla bych ráda, kdyby se ke mě připojily další „maminky“, které jsou na tom stejně a chtějí si předávat informace a inspirovat se.
Pridavam se. Rozhodla jsem se kazdy tyden davat do obalky 200, abych mela na vanoce a ne narychlo shanet penize jako kazdy rok. Zatim dobry, sice si myslim ze si z toho obcas neco vezmu, ale 200 tydne me nezruinujou, ave vysledku to bude krasnych 10 tisic, ktere stejne na vanoce neutratim, tak neco mozna i zbyde. Pecu domaci pecivo, do obchodu jdu jednou tydne s presne napsanym seznamem. Planuju jidelnicek, takze malokdy koupim neco navic a hlavne doma nic nezustava a jidlo se nevyhazuje.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky se hlásím, máme společnou kasu, nemusím se omezovat a stejně nic moc neodložím, za to chlap si vezme peníze na svačinu, nekoupí si jí a pak na mě co pár měsíců vytáhne obálku plnou peněz, nechápu jak to dělá ![]()
- Citovat
- Upravit
Taky se přidávám. Maminka budu až koncem května, ale už teď vím, že se budeme muset dost uskromnit. Razím podobný přístup jako @bobr123 ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych si chtěla také psát jídelníček ať vím, co koupit a tak, ale mám pocit, že i když to budu mít sepsané, že ve finále stejně šáhnu po něčem jiném. Potřebuji nad sebou bič
. Dnešek už do toho počítat nebudu, ale zítřek bych už chtěla mít nějak naplánovaný…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nafrněná píše:
Taky se hlásím, máme společnou kasu, nemusím se omezovat a stejně nic moc neodložím, za to chlap si vezme peníze na svačinu, nekoupí si jí a pak na mě co pár měsíců vytáhne obálku plnou peněz, nechápu jak to dělá
Oni chlapy jsou vubec daleko sporivejsi, jsem si vsimla. U nas je to taky tak, ale je fakt, ze do obchodu chodim ja, vsechno platim ja a chlap skoro nic nemusi kupovat. To se pak setri.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudla92 píše:
Já bych si chtěla také psát jídelníček ať vím, co koupit a tak, ale mám pocit, že i když to budu mít sepsané, že ve finále stejně šáhnu po něčem jiném. Potřebuji nad sebou bič. Dnešek už do toho počítat nebudu, ale zítřek bych už chtěla mít nějak naplánovaný…
Ja planuju vzdycky na tyden, s letakem v ruce. A v obchode obcas hodim i neco neplanovane do kosiku, ale zase musim potom ten peniz usetrit jinde. Muj cil je utratit 1000 tydne, vcetne drogerie. A jde to. Je nas 3 a pul. Plus pes.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nafrněná píše:
Taky se hlásím, máme společnou kasu, nemusím se omezovat a stejně nic moc neodložím, za to chlap si vezme peníze na svačinu, nekoupí si jí a pak na mě co pár měsíců vytáhne obálku plnou peněz, nechápu jak to dělá
jj, přesně tak
společná kasa, prachy teda ale spravuje chlap a já chodím s nataženou dlaní, což je fajn, nějak extra se neomezuju
tak jsme si to nastavili a mám sice o všem přehled, ale stará se můj
rezervu máme, ale bylo by fajn, kdybych i já něco sama našetřila k tomu. Přidávám se, prosím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Je mi jasný, že každá jsme zvyklá na něco jiného - každá má to svoje, čeho se nechce vzdát a samozřejmě chápu, proč taky, když to není tak úplně potřeba, že. U nás utratíme strašně moc za jídlo…to švagrová utratí polovinu a nají se stejně kvalitně jako my..no fakt se chci přiučit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobr123 píše:
Ja planuju vzdycky na tyden, s letakem v ruce. A v obchode obcas hodim i neco neplanovane do kosiku, ale zase musim potom ten peniz usetrit jinde. Muj cil je utratit 1000 tydne, vcetne drogerie. A jde to. Je nas 3 a pul. Plus pes.
Tak to jsi dobrá, tohle se přesně musím naučit. A vaříš obědy každý den? Domácí pečivo výjde o dost levněji co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nafrněná píše:
Tohle delam taky, ale ulejvam je pro oba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit