Začínám šetřit - přidáte se?

234
12.2.16 14:52

Začínám šetřit - přidáte se?

Ahoj všem, chtěla bych se naučit šetřit. Jsme 4-členná rodina (děti 6,5 a 4 roky). Nežijeme si špatně, ale nic neušetříme a občas nám chybí do další výplaty - nemáme žádnou rezervu. Byla bych ráda, kdyby se ke mě připojily další „maminky“, které jsou na tom stejně a chtějí si předávat informace a inspirovat se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5708
12.2.16 14:57

Já se hlásím, chci se přidat. Ráda se nechám inspirovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
12.2.16 14:58

Můžu se přidat i jako nematka? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
12.2.16 14:59

Samozřejmě :-).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
12.2.16 15:02
@smudla92 píše:
Ahoj všem, chtěla bych se naučit šetřit. Jsme 4-členná rodina (děti 6,5 a 4 roky). Nežijeme si špatně, ale nic neušetříme a občas nám chybí do další výplaty - nemáme žádnou rezervu. Byla bych ráda, kdyby se ke mě připojily další „maminky“, které jsou na tom stejně a chtějí si předávat informace a inspirovat se.

Pridavam se. Rozhodla jsem se kazdy tyden davat do obalky 200, abych mela na vanoce a ne narychlo shanet penize jako kazdy rok. Zatim dobry, sice si myslim ze si z toho obcas neco vezmu, ale 200 tydne me nezruinujou, ave vysledku to bude krasnych 10 tisic, ktere stejne na vanoce neutratim, tak neco mozna i zbyde. Pecu domaci pecivo, do obchodu jdu jednou tydne s presne napsanym seznamem. Planuju jidelnicek, takze malokdy koupim neco navic a hlavne doma nic nezustava a jidlo se nevyhazuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nafrněná
12.2.16 15:02

Taky se hlásím, máme společnou kasu, nemusím se omezovat a stejně nic moc neodložím, za to chlap si vezme peníze na svačinu, nekoupí si jí a pak na mě co pár měsíců vytáhne obálku plnou peněz, nechápu jak to dělá :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
191
12.2.16 15:04

Taky se přidávám. Maminka budu až koncem května, ale už teď vím, že se budeme muset dost uskromnit. Razím podobný přístup jako @bobr123 :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
12.2.16 15:09

Já bych si chtěla také psát jídelníček ať vím, co koupit a tak, ale mám pocit, že i když to budu mít sepsané, že ve finále stejně šáhnu po něčem jiném. Potřebuji nad sebou bič :mrgreen:. Dnešek už do toho počítat nebudu, ale zítřek bych už chtěla mít nějak naplánovaný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
12.2.16 15:10
@Nafrněná píše:
Taky se hlásím, máme společnou kasu, nemusím se omezovat a stejně nic moc neodložím, za to chlap si vezme peníze na svačinu, nekoupí si jí a pak na mě co pár měsíců vytáhne obálku plnou peněz, nechápu jak to dělá :mrgreen:

Oni chlapy jsou vubec daleko sporivejsi, jsem si vsimla. U nas je to taky tak, ale je fakt, ze do obchodu chodim ja, vsechno platim ja a chlap skoro nic nemusi kupovat. To se pak setri.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
12.2.16 15:10

Joo, kdyby hospodařil manžel, tak určitě ušetříme  :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
12.2.16 15:13
@smudla92 píše:
Já bych si chtěla také psát jídelníček ať vím, co koupit a tak, ale mám pocit, že i když to budu mít sepsané, že ve finále stejně šáhnu po něčem jiném. Potřebuji nad sebou bič :mrgreen:. Dnešek už do toho počítat nebudu, ale zítřek bych už chtěla mít nějak naplánovaný…

Ja planuju vzdycky na tyden, s letakem v ruce. A v obchode obcas hodim i neco neplanovane do kosiku, ale zase musim potom ten peniz usetrit jinde. Muj cil je utratit 1000 tydne, vcetne drogerie. A jde to. Je nas 3 a pul. Plus pes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
12.2.16 15:13
@Nafrněná píše:
Taky se hlásím, máme společnou kasu, nemusím se omezovat a stejně nic moc neodložím, za to chlap si vezme peníze na svačinu, nekoupí si jí a pak na mě co pár měsíců vytáhne obálku plnou peněz, nechápu jak to dělá :mrgreen:

jj, přesně tak :mrgreen: společná kasa, prachy teda ale spravuje chlap a já chodím s nataženou dlaní, což je fajn, nějak extra se neomezuju :mrgreen: tak jsme si to nastavili a mám sice o všem přehled, ale stará se můj :) rezervu máme, ale bylo by fajn, kdybych i já něco sama našetřila k tomu. Přidávám se, prosím :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
12.2.16 15:15

Je mi jasný, že každá jsme zvyklá na něco jiného - každá má to svoje, čeho se nechce vzdát a samozřejmě chápu, proč taky, když to není tak úplně potřeba, že. U nás utratíme strašně moc za jídlo…to švagrová utratí polovinu a nají se stejně kvalitně jako my..no fakt se chci přiučit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
12.2.16 15:21
@bobr123 píše:
Ja planuju vzdycky na tyden, s letakem v ruce. A v obchode obcas hodim i neco neplanovane do kosiku, ale zase musim potom ten peniz usetrit jinde. Muj cil je utratit 1000 tydne, vcetne drogerie. A jde to. Je nas 3 a pul. Plus pes.

Tak to jsi dobrá, tohle se přesně musím naučit. A vaříš obědy každý den? Domácí pečivo výjde o dost levněji co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.2.16 15:24
@Nafrněná píše:

Tohle delam taky, ale ulejvam je pro oba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat