Začínám šetřit - přidáte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
972
12.2.16 16:42

@pikola
A co snidate?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36187
12.2.16 16:45
@bobr123 píše:
@pikola
A co snidate?

Kakao, kafe, čaj, chleba, sunku, sýr, ovoce, dzus :nevim: jako nepotřebujeme nějak šetřit, ale chci nakoupit nábytek a co nám zbyde tak zase něco koupime a ve finále nemáme nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3590
12.2.16 16:48

Já dávám do prasátka 50 korunu musí se rozbít ale myslím že tam moc nic nebude na auto určité ne ještě zhruba půlku a bude plná asi budu dávat častěji jinak se mi líbí nápad @hudečice četla jsem že si máš oddělovat z každé výplaty 10% a pak to můžeš vrazit do nemovitostí, která ti bude vydělávat nebo cenné papiry

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.2.16 16:52
@Šarlota4 píše:
To jidlo je u nas taky peklo. Minuly mesic jsem psala fakt kazdou polozku, kazdej rohlik abych vedela jak na tom jsme( psali jsme teda veskery naklady). :mrgreen: vysledek hroznej. Chlap mi rekl at uz to nepisu, ze to nemuze videt a ze vsechno co jsem koupila prece potrebujem :mrgreen:

tak s pravdou ven, kolik? :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.16 16:54
@bobr123 píše:
Ja to takhle neprepocitavam, zjistila jsem ze za tyhle penize se da normalne vyzit, aniz by nekdo stradal, tak proc plytvat? To si radsi za usetrene penize pak poridim neco pekneho, nebo dovcu nebo tak. Co te na tom porad tak zajima? Ty setrit nemusis, nechces, tak proc sem prispivas?

nejde o to jestli musím nebo nemusím. Taky šetřím, ale jiným způsobem. Nesnažím se osekat potraviny a místo toho ukládám vydělané peníze na místo odkud se hůře utrácí (používám cool kartu od čsob, která není propojená s bankovním účtem). Nebo zrovna dnes jsem ušetřila 800kč při nákupu sáčků a filtrů do vysavače. Děláme roční zásobu, nakupuju je v Polsku, kde cena i přesto že jsou to originály je mnohem nižší než u nás za nekvalitní kopie. a tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
12.2.16 17:02
@pikola píše:
Kakao, kafe, čaj, chleba, sunku, sýr, ovoce, dzus :nevim: jako nepotřebujeme nějak šetřit, ale chci nakoupit nábytek a co nám zbyde tak zase něco koupime a ve finále nemáme nic.

Tak my snidame kafe, mliko, pecivo, sunku, syr, syn zeleninu. Tak budem pocitat. Platek chleba, 1 korunax3, 20g sunky = 6 korun, 20g syra =4 koruny, kousek zeleniny 10 korun, mliko = 3 koruny a jsme v tom za 30 koeun pro celou rodinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
12.2.16 17:04
@švadlenka Eliška píše:
nejde o to jestli musím nebo nemusím. Taky šetřím, ale jiným způsobem. Nesnažím se osekat potraviny a místo toho ukládám vydělané peníze na místo odkud se hůře utrácí (používám cool kartu od čsob, která není propojená s bankovním účtem). Nebo zrovna dnes jsem ušetřila 800kč při nákupu sáčků a filtrů do vysavače. Děláme roční zásobu, nakupuju je v Polsku, kde cena i přesto že jsou to originály je mnohem nižší než u nás za nekvalitní kopie. a tak…

Ale ja jidlo neosekavam. Kupuju tak, aby bylo dost, ale aby se nevyhazovalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.16 17:09

20g šunky, pokud v ní není moc vody je jeden a 1/6 kolečka. Pro tři lidi…
Ach jo to už je jak to téma 100kč na den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.2.16 17:10

@Burj Chalifa uz jsem psala, ze padla 20cka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.16 17:13

Jojo další věc kde jsem ušetřila. Začala jsem kupovat kvalitní víno. vypijeme ho mnohme méně než předtím toho levnějšího. Kdysi jsem jen tak zl egrace vypočítala na kolik nás to vyjde a našla jsem 10% úsporu oproti dřívějšku :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36187
12.2.16 17:18
@bobr123 píše:
Tak my snidame kafe, mliko, pecivo, sunku, syr, syn zeleninu. Tak budem pocitat. Platek chleba, 1 korunax3, 20g sunky = 6 korun, 20g syra =4 koruny, kousek zeleniny 10 korun, mliko = 3 koruny a jsme v tom za 30 koeun pro celou rodinu.

U nás se teda sní víc jak jeden plátek chleba na jednoho.. Takže to vynásobíme tak minimálně dvakrát.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24986
12.2.16 17:23
@Šarlota4 píše:
@debra.morgan mno u nas padlo 20 :oops: rada bych se dostala na pulku. 5.000 pro dva je hodne slusny si myslim.

fakt? no mě to pořád přijde hodně :think: pořád vím o místech, kde by se ušetřit dalo, ale ta zmlsanost a pohodlnost… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36504
12.2.16 17:26
@Šarlota4 píše:

juj :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36187
12.2.16 17:27
@Šarlota4 píše:

Jako jenom jídlo nebo všechny nákupy včetně oblečení? U nás za vše i víc.. Jak kdy teda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
12.2.16 17:27
@stáťáva píše:
Já dávám do prasátka 50 korunu musí se rozbít ale myslím že tam moc nic nebude na auto určité ne ještě zhruba půlku a bude plná asi budu dávat častěji jinak se mi líbí nápad @hudečice četla jsem že si máš oddělovat z každé výplaty 10% a pak to můžeš vrazit do nemovitostí, která ti bude vydělávat nebo cenné papiry

To bych chtěla vidět tu výplatu, abych si za 10% z ní mohla po čase koupit nějakou tu nemovitost… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat