Začínám šetřit - přidáte se?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
972
12.2.16 15:26

Ja si takhke ‚ukladam‘ penize do energii, mam vysoko postavene zalohy a vim, ze budu dobirat. Takze dvakrat do roka beru preplatek. Postaveny na hlavu, ale funguje to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
351
12.2.16 15:28
@smudla92 píše:
Je mi jasný, že každá jsme zvyklá na něco jiného - každá má to svoje, čeho se nechce vzdát a samozřejmě chápu, proč taky, když to není tak úplně potřeba, že. U nás utratíme strašně moc za jídlo…to švagrová utratí polovinu a nají se stejně kvalitně jako my..no fakt se chci přiučit.

jo, to má i moje švagruše a přitom ona kupuje ty vyloženě značkový potraviny, moc po akcích nejde, já kupuju hodně v akcích, proč ne, ale kvalitně a ona vždycky, proč kupuješ podle letáku, když nemusíš… a přitom my jsme 2 (1×za 14 dní 4) a oni jsou 4 pořád :mrgreen: :mrgreen: nechápu, jal to dělá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
12.2.16 15:29
@smudla92 píše:
Tak to jsi dobrá, tohle se přesně musím naučit. A vaříš obědy každý den? Domácí pečivo výjde o dost levněji co?

Varim tak na dva dny. Nevim, jestli pecivo vyjde levnekc, ale nemusim kvuli tomu kazdy den do kramu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.2.16 15:30

To jidlo je u nas taky peklo. Minuly mesic jsem psala fakt kazdou polozku, kazdej rohlik abych vedela jak na tom jsme( psali jsme teda veskery naklady). :mrgreen: vysledek hroznej. Chlap mi rekl at uz to nepisu, ze to nemuze videt a ze vsechno co jsem koupila prece potrebujem :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24995
12.2.16 15:37
@Šarlota4 píše:
To jidlo je u nas taky peklo. Minuly mesic jsem psala fakt kazdou polozku, kazdej rohlik abych vedela jak na tom jsme( psali jsme teda veskery naklady). :mrgreen: vysledek hroznej. Chlap mi rekl at uz to nepisu, ze to nemuze videt a ze vsechno co jsem koupila prece potrebujem :mrgreen:

To bych měla udělat taky ten seznam co za měsíc prožerem, ale bude to děs, doma vařím tak 4× týdně, většinou se snažím, aby to bylo na 2 dny, plus si platim ve skole obědy cca 60 korun/den a přítel taky, ten teď teda začal s domacima svačinama, ale pro mě to jsou jenom další prachy, protože mu to pečivo musim donest, musi si na to něco namazat, něco položit, nějáká zelenina :-D vůbec se mi do toho nechce, ale je fakt, že kupuju některý věci po kilech- zejmena maso do mrazaku a mlika po litrech tak 24 kusu kdyz jsou v akci :-D to se pak ten nakup prodrazi raz dva! jinak si myslim, že na jídlo padne min. 5000 :-P otazka je jestli to je moc, nebo malo :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3383
12.2.16 15:39

@bobr123 To já si taky říkám, že týdně utratím max.1000kč včetně jídla a drogerie..ale to nejde, když je malej ještě na plenách a na sunaru, Taky jsme 2 dospělí a jedno malé dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
12.2.16 15:42

@LLenule111
My jsme jedno dvoulety, jedno dvoumesicni a dva dospeli. Pleny nepocitam, to je litr mesicne navic, to bychnedala ani ja.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.2.16 15:44

@debra.morgan mno u nas padlo 20 :oops: rada bych se dostala na pulku. 5.000 pro dva je hodne slusny si myslim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.16 15:46
@bobr123 píše:
Ja planuju vzdycky na tyden, s letakem v ruce. A v obchode obcas hodim i neco neplanovane do kosiku, ale zase musim potom ten peniz usetrit jinde. Muj cil je utratit 1000 tydne, vcetne drogerie. A jde to. Je nas 3 a pul. Plus pes.

to mi připomíná jak se potkají dva sedláci a jeden říká tomu druhému. Tak jsem skoro naučil moju kozu nežrat, když už to skoro uměla, tak ta potvora chcípla:-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
12.2.16 15:46

Šarlota4 - u nás právě klidně taky :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
234
12.2.16 15:48

Holky, večer sednu k papíru a zkusím něco sepsat, jak to půjde nevím. bobr123 - když plánuješ na týden, nemohla bys hodit vzorový týden?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
12.2.16 15:48
@smudla92 píše: Šarlota4 - u nás právě klidně taky :(

A je to jak prd co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.16 15:49

Taky bych se chtěla přidat. Jsme 3-členná rodina, jsme schopní i něco málo našetřit, ale mám pocit, že bychom mohli šetřit i víc. Ale nevím jak. Např. nechci kupovat nekvalitní potraviny, jíst málo a podobně. Za oblečení neutrácím třeba vůbec, za kosmetiku minimálně, ale i tam by se jistě nějaké ty mušky našly ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.2.16 15:51

@bobr123

1000kč týdně pro 3 to znamená 47kč na den na obu :palec: :potlesk: :palec:
A to počítám s tím že pes si něco uloví na poli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
972
12.2.16 15:53
@švadlenka Eliška píše:
to mi připomíná jak se potkají dva sedláci a jeden říká tomu druhému. Tak jsem skoro naučil moju kozu nežrat, když už to skoro uměla, tak ta potvora chcípla:-(

Asi mam mliko na mozku, ale nepochopila jsem souvislost s t co jsem napsala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat