Začínám šetřit - přidáte se?
- Fotoalbum (7)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Ja si takhke ‚ukladam‘ penize do energii, mam vysoko postavene zalohy a vim, ze budu dobirat. Takze dvakrat do roka beru preplatek. Postaveny na hlavu, ale funguje to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudla92 píše:
Je mi jasný, že každá jsme zvyklá na něco jiného - každá má to svoje, čeho se nechce vzdát a samozřejmě chápu, proč taky, když to není tak úplně potřeba, že. U nás utratíme strašně moc za jídlo…to švagrová utratí polovinu a nají se stejně kvalitně jako my..no fakt se chci přiučit.
jo, to má i moje švagruše a přitom ona kupuje ty vyloženě značkový potraviny, moc po akcích nejde, já kupuju hodně v akcích, proč ne, ale kvalitně a ona vždycky, proč kupuješ podle letáku, když nemusíš… a přitom my jsme 2 (1×za 14 dní 4) a oni jsou 4 pořád
nechápu, jal to dělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudla92 píše:
Tak to jsi dobrá, tohle se přesně musím naučit. A vaříš obědy každý den? Domácí pečivo výjde o dost levněji co?
Varim tak na dva dny. Nevim, jestli pecivo vyjde levnekc, ale nemusim kvuli tomu kazdy den do kramu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To jidlo je u nas taky peklo. Minuly mesic jsem psala fakt kazdou polozku, kazdej rohlik abych vedela jak na tom jsme( psali jsme teda veskery naklady).
vysledek hroznej. Chlap mi rekl at uz to nepisu, ze to nemuze videt a ze vsechno co jsem koupila prece potrebujem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Šarlota4 píše:
To jidlo je u nas taky peklo. Minuly mesic jsem psala fakt kazdou polozku, kazdej rohlik abych vedela jak na tom jsme( psali jsme teda veskery naklady).vysledek hroznej. Chlap mi rekl at uz to nepisu, ze to nemuze videt a ze vsechno co jsem koupila prece potrebujem
To bych měla udělat taky ten seznam co za měsíc prožerem, ale bude to děs, doma vařím tak 4× týdně, většinou se snažím, aby to bylo na 2 dny, plus si platim ve skole obědy cca 60 korun/den a přítel taky, ten teď teda začal s domacima svačinama, ale pro mě to jsou jenom další prachy, protože mu to pečivo musim donest, musi si na to něco namazat, něco položit, nějáká zelenina
vůbec se mi do toho nechce, ale je fakt, že kupuju některý věci po kilech- zejmena maso do mrazaku a mlika po litrech tak 24 kusu kdyz jsou v akci
to se pak ten nakup prodrazi raz dva! jinak si myslim, že na jídlo padne min. 5000
otazka je jestli to je moc, nebo malo
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobr123 To já si taky říkám, že týdně utratím max.1000kč včetně jídla a drogerie..ale to nejde, když je malej ještě na plenách a na sunaru, Taky jsme 2 dospělí a jedno malé dítě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@LLenule111
My jsme jedno dvoulety, jedno dvoumesicni a dva dospeli. Pleny nepocitam, to je litr mesicne navic, to bychnedala ani ja.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@debra.morgan mno u nas padlo 20
rada bych se dostala na pulku. 5.000 pro dva je hodne slusny si myslim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@bobr123 píše:
Ja planuju vzdycky na tyden, s letakem v ruce. A v obchode obcas hodim i neco neplanovane do kosiku, ale zase musim potom ten peniz usetrit jinde. Muj cil je utratit 1000 tydne, vcetne drogerie. A jde to. Je nas 3 a pul. Plus pes.
to mi připomíná jak se potkají dva sedláci a jeden říká tomu druhému. Tak jsem skoro naučil moju kozu nežrat, když už to skoro uměla, tak ta potvora chcípla:-(
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, večer sednu k papíru a zkusím něco sepsat, jak to půjde nevím. bobr123 - když plánuješ na týden, nemohla bys hodit vzorový týden?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@smudla92 píše: Šarlota4 - u nás právě klidně taky
A je to jak prd co?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky bych se chtěla přidat. Jsme 3-členná rodina, jsme schopní i něco málo našetřit, ale mám pocit, že bychom mohli šetřit i víc. Ale nevím jak. Např. nechci kupovat nekvalitní potraviny, jíst málo a podobně. Za oblečení neutrácím třeba vůbec, za kosmetiku minimálně, ale i tam by se jistě nějaké ty mušky našly ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
1000kč týdně pro 3 to znamená 47kč na den na obu
![]()
A to počítám s tím že pes si něco uloví na poli.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@švadlenka Eliška píše:
to mi připomíná jak se potkají dva sedláci a jeden říká tomu druhému. Tak jsem skoro naučil moju kozu nežrat, když už to skoro uměla, tak ta potvora chcípla:-(
Asi mam mliko na mozku, ale nepochopila jsem souvislost s t co jsem napsala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit