Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Neuvažovala jsi nad tělískem? Já mám čerstvě mirenu a paráda. Menses nemám. Nemusím myslet na braní prášku.
HA jsem brala rok, brala jsem ji samozrejme kvuli ochrane, ale take aby se mk srovnal cyklus. Poporodu mam v planu nechat si dat telisko, zda se mi to jako lepsi berze, oproti HA.
Je. Nehledě na to, že HA je ve vodě, co pijeme, odbourat se totiž čištěním nedá. Takže to má dost vliv na mužskou potenci, nehledě na to, že byt´v rodině trombozami nikdo netrpí, neznamená to, že ji nemůžeš dostat. A nejen ji. Tchyně ji chytla do ruky. Po užívání HA. A další rizika spojená s užíváním se taky mohou týkat i tebe.
Mám už cca 27 let nehormonální tělísko a nikdy s komplikacemi.
Mam tri deti a HA beru i kvuli tomu, ze bez ni mam naprosto silenou plet ![]()
Já si po dětech koupím lady comp. Žádnou chemii nechci. V plodných dnech budeme používat kondom a případně Pharmatex.
Řekni muži, ať podstoupí vasektomii. Když nechceš brát antikoncepci.
Nebrala bych. Já měla po prvním dítěti mirenu, je bezpečná (mám za sebou zánět žil právě z AK před 15 lety). Po druhém budeme kombinovat spermicidni gel a prerusovanou souloz. Než se cpát hormonama.
Mám nehormonální tělísko a hormony už nechci ani vidět udělali mi v těle takovouw paseku že se z toho ještě dlouho budu vzpamatovavat ![]()
Já momentálně neberu nic, protože ještě kojím, prášky jsou svinstvo, brala jsem je před dětmi asi 10 let s přestávkama. Až ukončím kojení taky nevím, zda jít do tělíska nebo zase do pilulek.. ![]()
Holky dekuji moc. Tak jsem rozhodnuta, ze zadne pilulky brat nebudu, dekuji za reakce. Nemluve o tom, ze hormonalni antina fungovala u me skvele - zadna chut na sex. ![]()