Záclony a rolety

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4181
13.7.10 13:24

Zaclony a rolety

Ahoj, chtela bych poprosit o radu, prip. tipy, jak jste to resily Vy -
budeme bydlet ve zrekonstr.byte ve starem dome (centrum mesta). Dum je v pomerne uzke ulici, takze bohuzel z protejsich oken by bylo do bytu videt (obzvlast pri rozsviceni). Resim tedy, jak se zaclonami (pozn.-zaclony jsem doted ve „starem byte“ mela, vim, ze to neni dneska uz modni hit :-) ,ale zase tolik mi to nevadi, myslim, ze se daji sehnat i pekne jednoduche-zadne kvety/ornamenty apod), ale resim, jak s roletama. Dosud jsme meli takovou tu roletu mezi okny (okna mame a budeme mit dvoukrikla, a jeste delena na vrchni a spodni cast, proste jako je to ve starych domech), no a dnes se delaji rolety jsem koukala bud nad okno (to ale nedam zaclonu), nebo na kridlo okna (ale ty budu mit na kazdem okne 4 - 2 horni mensi a 2 spodni, takze by to bylo sama roletka) - jak byste to resily Vy ?
Jak skloubit abych mela i zaclony i rolety a aby to bylo pekny moderni ?
Predem dekuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3963
13.7.10 13:43

tak viděla jsem na podobných oknech jako popisuješ …venkovní rolety-někdo říká žaluzie,mají nad oknem namontovaný takový,,pozdro,,kde jsou rolety-žaluzie schované-ikdyž mají okno složené ze 4 dílu,takm mají to,,pouzdro,,jen jedno a přes celé okno…a ty je pak z vnitřku ovládáš…no a záclony,…když budeš mít ty rolety,tak si myslím že záclona záleží na tobě,mě osobně se líbí ty mléčné s malými kostičkami-jakékoliv barvy,není přes ně moc vidět,teda přes den,když se rosvítí,tak jde vidět úplně přes každu záclonu,taky nejsem na ty květované a starodávné záclony…no a žaluzie díky malým dílkům asi nejsou moc vhodné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.7.10 13:44

No a co mít místo rolet zatahovací závěsy? Jestli ti jde teda o zatemnění místnosti… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3963
13.7.10 13:47
Angua píše:
No a co mít místo rolet zatahovací závěsy? Jestli ti jde teda o zatemnění místnosti… :think:

to je taky možnost…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
13.7.10 15:07

Ahojky, já si tedy nejsem jistá jestli myslíš opravdu ty novější typy rolet nebo takové ty typy starší - látka na roli? Máme předokenní rolety - ty jsou plastové, zajíždějí do „kastlíku“ a ovládáš je zevnitř. Pokud je zatáhneš, máš absolutní tmu, příp. můžeš nechat větrací „dírky“, fakt izolují světlo, hluk, teplo(zimu). Záclony mám všude - prdím modernost nemodernost, prostě se mi to bez nich nelíbí. Žaluzie máme také (byly v ceně plastových oken), u nich je primární funkce - stínící, takže nikdy nedosáhneš efektu rolet. Takže pokud nechci svítit celý den a nechci, aby mi sem bylo vidět - mám záclony. Svítí-li na TV,… zatáhnu žaluzky, praží-li slunko do ložnice-letí dolů roleta a je tam příjemně. V zimě jsou rolety k nezaplacení. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
13.7.10 15:16

Starý dům v centru, já bych se přimlouvala za závěsy. Asi máte vysoké stropy, přidat tyčku na zatahování a nebo koupit rovnou garnýž se zatahovacím mechanizmem. Záclony jsou bez dizkuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2724
13.7.10 15:30

Předokenní žaluzie a kastlíková okna plná kytek. Ale je to finančně darda a není to úplně pohodlné (teda ty kytky).
Záclony nepotřebuju (ani jiné lapače prachu), do ložnice jsem pořídila tyhle rolety:
http://www.ikea.com/…cts/70192345
Jsou poloprůsvitné, vzoreček je krásný, v noci rozptylují světlo lamp veřejného osvětlení a přes den jsou buď vytažené nebo částečně stažené. Máme je nad oknem a přesahují cca 10 cm okno, dají se ale stejně jako všechny ikeácké rolety upravit na šířku tak aby se daly dát do oken.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
13.7.10 16:08

Rolety myslim vnitrni, ne predokenni (ty bych nemohla mit, ani kdybych chtela - historicka cast mesta), ano, stropy mame vysoke.
S temi zavesy nevim … je to zase dalsi textil=lapac prachu do mistnosti … :think:
Jde mi o tohle -

• aby nebylo do mistnosti videt pres den (to asi resi klasicka zaclona) - byt neni nejsvetlejsi takze nechci mit od rana zatazene rolety
  • kdyz se po setmeni v byte rozsviti, tak uplne zatahnut (rozhodne treba v loznici a detskem pokoji, obyvak snad ani nevadi)

Omlouvam se dite me tu prudi :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1938
13.7.10 21:52

Necetla jsem prispevky, ale mame presne tenhle pripad. Koupili jsme beznou roletu, tu jsme dali tesne k oknu a pres zed mame takovou hrubsi zaclonu. Protejsi dum je cca 10 metru… Nijak jsme neinvestovali, ale mozna se to da resit lepsim zpusobem, nam to prijde dostacujici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.7.10 22:01

Mno, já myslím, že když budeš mít záclony, tak nějaký ten závěs už tě co do lapání prachu nevytrhne :lol:

A co třeba ty japonské stěny ? To vypadá moc hezky… Akorát nevím, jestli by se to s tou záclonou nebilo :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
13.7.10 22:09

A ještě jsem našla nějakou roletu Zebra (v odkazu až úplně dole) - to se mi celkem líbí, kdesi jsem to viděla snad i v televizi… Ale jde o to, jestli chceš doma třeba vytváře úplnou tmu, to by na to asi nebylo. Ale myslím, že dovnitř by vidět nešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4181
14.7.10 12:46
Angua píše:
A ještě jsem našla nějakou roletu Zebra (v odkazu až úplně dole) - to se mi celkem líbí, kdesi jsem to viděla snad i v televizi… Ale jde o to, jestli chceš doma třeba vytváře úplnou tmu, to by na to asi nebylo. Ale myslím, že dovnitř by vidět nešlo…

Jee ta Zebra je pekna, jak budu mit chvilku, nastuduju to, diky !
(jinak, ty zavesy asi fakt nee, ja myslim, ze je to proste jednou tolik latky na oknech, takze pokud jde o prach, tak me to vytrhne :lol: )
Ale ta zebra se mi libi moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
14.7.10 14:25

Taky se mi líbí, možná o ní budu uvažovat, pokud mi to projde přes drahého :lol: :lol: :lol:

S těma závěsama máš možná pravdu - já jsem to brala tak, že když už se ti někde stejně drží, tak to máš jedno :mrgreen: Ale je fakt, že je to větší plocha…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný