Zácpa a čípky
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
zácpa a čípky
Ahoj holky, tak mi malej asi před měsícem začal chodit na nočník a nejdříve mi i kakal, tak jsme skákali do stropu a chválili..a najednou ze dne na den prostě utrum a od té doby kadí s bolestma a vyžaduje plínu…žádné hubování u nás neproběhlo, jsem rada, že se hlavně vykaká, ale i přesto si myslím, že mu zácpu způsobuje psychika…v lékarně mi dali čípky Suppositoria glycerini s tím, že to malej může, ale když si čtu příbalák, tak se to dětem do 10let nedoporučuje
ovoce, zelenina apod. jsou u nas na dennim poradku..i rourku jsme zkouseli, mlicko pije Nestle Junior…tak nevim…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V klidu, glycerinový čípky mlže, spáíš jde o tom, že pro malé děti jsou často moc velké, takže třeba přepůlit podélně. Nebo sehnat dětské, ale co jsem je měla, tak ve velikosti nebyl zas až tak rozdíl.
Já se snažím dávat čípky jen výjimečně, jinak jedem na švestkách, naštěstí pořád jsou a ty pomáhají líp než čípek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jestli to trvá dlouho,tak bych asik zkusula třeba 1/4 čípku
Jestli to není dlouhodobé,tak bych asi ještě počkala a dávala meloun,třešně-kompot,něco,aby to bříško popohnalo
Každopádně přeju,ať se to co nejdříve upraví ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevím, kolik malému je, ale řekla bych, že u vás to asi fakt je ještě nezralost a psychika, takže držím palce!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
holky moc děkuju…my máme teď kakání každý den, jednou se mi stalo, že nekakal jeden den, ale ja tomu nenechám volný průběh - hned zasahuju..ale zatím jen tou rourkou,ta pomáhá jak kdy, dneska jsem mu dala hroznové víno, tak mu to asi trošku pomohlo, ale má to pořád tvrdý jako kámen…on si na ten nočník sedne, ale asi se bojí na něm tlačit, nebo nevim..
já vím, jak je mně, když nejdu den na velkou(v mém případě kempy, nemocnice, atd) - mám bolesti břicha, a proto chci, aby se vykakal každý den - ale samozřejmě že ne za pomocí chemie…děkuju moc za podporu!
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
psychogenní zácpa
ahoj, my na tom byli stejně. ve 2 letech začala chodit na nočník- čůrání ok, kakání asi 2 týdny, taky- jsme se radovali a pak najednou zácpa, bolelo ji to a pak už se bála kakat, že to bude bolet znovu…tak to držela, jenže tím pádem bylo hovínko tvrdší a až ji to donutilo kakat zase to bolelo a tak furt dokola…až si vypěstovala psychogenní zácpu. zkoušela jsem čtvrtky čípku, rourku, klystýrek, zeleninu, ovoce (zrovna to ale začala odmítat),pitný režim, švestičky, kompoty, masáže bříška, všechny možný probiotika z lékárny-občas nějaké zabralo, ale tak na 14 dní a pak zas zácpa a strašné plakání, někdy neměla ani sílu to vytlačit,prostě se to v polovině zaseklo a nešlo ven- musela jsem jí to ze zadečku tahat prstama..(no už bych to nechtěla znovu zažít..).po půl roce jsem se rozhodla zkusit homeopatku(-sice jsem byla skeptická a taky je to dražší-ani ne tak ty homeopatika jako ta konzultace, ale když to tak sečtu-do těch probiotik jsem vrazila víc. )po 3 měsících to bylo bez efektu, ale dr, říkala, že i když to nevypadá, že se v těle něco děje-měla lepší naměřené hodnoty, dala jí jinou kombinaci a během 1,5 měsíce nám najednou začala sama kakat-byla spokojená a šťastná a my taky..ted zas máme pro změnu problém s čůráním..holt jedna věc se vyřeší a přijde další-a to tak bude asi pořád ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
muzu se zeptat o jake homeopatika se jedna a kde k nim prijdu?jsem spise pro prirodni lecbu a to i v pripade nemoci..cim mene chemie - tim lepe…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
ahoj, mě byla doporučena homeopatka u nás- je to MUDr. je to sice poněkud dražší záležitost- první konzultace 800, každá další 500, ale ty léky už jsou jen kolem 70kč za tubu-objednají je v lékárně podle receptu. Není jisté že by vám pomohly zrovna ty naše-ordinují se individuálně na základě měření drah v těle (na prstech rukou a nohou) a na rozboru problémů -přes těhotenství,novorozenecké a kojenecké období doteď, nemoci, psychika a tak- na principu vše souvisí se vším…moc jsem tomu nevěřila, ale už to měření po 3 měsících jsem viděla zlepšeno…a hlavně se přestala bát kakat, i když to má občas tuhé /dle stravy a množství kokin..
/. homeopatka říkala, že právě na ty problémy psychického rázu jsou ty léky dobré..( u nás to tedy byly: Nux Vomica 15ch, Lycopodium claviatum 30ch a posléze Silicea 30ch).
Ale ještě mě napadlo-zkuste nejdříve Lactulosu sirup v lékárně- změkčuje stolici,není návykový a může se dlouhodobě. tak pevné nervy R.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit