Zácpa u ročního dítěte!

Michaelakkk
29.11.10 23:32

Zácpa u ročního dítěte!

Dobrý večer, potřebovala bych poradit. Syn trpí už 2 den zácpou, bobky má tuhé opravdu jak beton, když kaká strašně pláče bolestí snaží se tlačit nejde mu to tak mu pomáhám aby se alespon trošku vyprázdnil. nedávám mu banán, koupila jsem mu štávičku z jablka a hroznů, ale nějak to asi nezabírá, před týdnem měl zas na druhou stranu zase průjem k rostoucím zubům, vylezla mu první stolička a špičák a tlačí se mu to všude odevšad najednou.
Co mu mám dát proti zácpě? Co mu nemám dávat za jídlo? Jak mu mám kakání ustálit? nemám s tím zajít k doktorce? stalo se to už jednou před měsícem úplně stejná situace. Buď má průjem, nebo zácpu… :kytka:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3200
29.11.10 23:51

ahoj Míšo,něco podobného je u nás taky,sice nebrečí,ale tlačí a má tuhý bobany,už jsem z jídelníčku vyřadila kaše,protože před půl rokem jsme na tom byli taky tak a bylo to z kaší…tak snad se mu to spraví.Jinak bych radila nedávej žádnou mrkev a rýži a kup si od Hippu švestkovou štávu a nebo nám docela pomáhala švestková štáva z domácího kompotu od mamky…bojovali jsme s tím hrozně dlouho,tak vím co to je,došlo to tak daleko,že jsme skončili na Lactulose sirupu,který nám předepsala doktorka.Jinak jestli u kakání hodně pláče,tak může mít malinkou prasklinku a proto ho to bolí,kup si v lékárně gel s dubové kůry a promazávej mu prdelku,nám moc pomohla,rychle hojí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
29.11.10 23:53

A ještě-chce to opravdu hodně tekutin,náš nepije vůbec tak nám pomáhalo mlíko i přes den místo normálního pití,který stejně nechce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3477
30.11.10 00:00

vyřadit rýži, rýžovou kaši, vařenou mrkev, banán, čokoládu předpokládám zatím nedáváš … staví ale i brambory, maso, sladkosti, špenát - ale už míň …

projímá hruška, švestka, syrová mrkev a šťávy z tohoto ovoce, meruňkový kompot
jablko reguluje stolici - působí jak proti průjmu, tak zácpě …
pravidelný přísun jogurtu působí dobře na vyprázdnění
mléko projímá
vláknina - u dětí by se to s ní nemělo přehánět - ale třeba místo rýžové kaše dej ovesnou

jako nejsilnější „přírodní“ zbraň na vyprázdnění se jeví švestková šťáva - pro začátek naředit, opravdu hodně projímá …

pokudby měl opravdu tuhé bobky, které už jsou „vytvořeny“ , pak do zadečku čtvrtku glycerinového čípku - změkčí a krásně se vyprázdní - nepoužívat pravidelně

taky by měl hodně pít - někdy to je příčina zácpy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Michaelakkk
30.11.10 00:04

tak zítra koupím švestkovou štávu a uvidíme. přes den vypije tak 250ml tekutin, mléko přes den odmítá, tak mu flašku nedávám vůbec, už pije ze skleničky :-) čokoládu občas má, ale domácí ale to jen výjimečně :-)
rýži dělat nebudu no a zítra zkusím vločkovou polévku, mléčné a nemléčné kaše také nedávám.
jogurtový přísun má dostatečný jogurty totiž miluje .-) snad to přejde vždcky mě to bolí za něj když slyším jak pláče a bobky z něj nechtěj ven… :-(

• Citovat
  • Upravit
3477
30.11.10 00:09

ještě doplnění:

• k dr. kvůli dvodenní zácpě nemusíš, ale pokud by se nevyprázdnil třeba týden, to už za konzultaci stojí
  • dávej mu pravidelně jogurt, jablka, ovesné vločky + dostatej tekutin
  • někdy se stane, že je třeba průjem při klubání zubů nebo zácpa z menšího přísunu tekutin - to se stane a pokud to není chronická záležitost, netřeba z toho dělat problém …
  • pokud mu roste najednou několik zoubků, dávej chladnější tekutiny - někdy třeba odmítají mlíko, že je teplé … pokud Ti to nen íproti mysli (je malej), můžeš mu dát trochu dobré zmrzliny - zchladí bolavou pusinku a ještě prožene …

úspěšný boj se zácpou! :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
30.11.10 00:29
muchachacha píše:
vyřadit rýži, rýžovou kaši, vařenou mrkev, banán, čokoládu předpokládám zatím nedáváš … staví ale i brambory, maso, sladkosti, špenát - ale už míň …

projímá hruška, švestka, syrová mrkev a šťávy z tohoto ovoce, meruňkový kompot
jablko reguluje stolici - působí jak proti průjmu, tak zácpě …
pravidelný přísun jogurtu působí dobře na vyprázdnění
mléko projímá
vláknina - u dětí by se to s ní nemělo přehánět - ale třeba místo rýžové kaše dej ovesnou

jako nejsilnější „přírodní“ zbraň na vyprázdnění se jeví švestková šťáva - pro začátek naředit, opravdu hodně projímá …

pokudby měl opravdu tuhé bobky, které už jsou „vytvořeny“ , pak do zadečku čtvrtku glycerinového čípku - změkčí a krásně se vyprázdní - nepoužívat pravidelně

taky by měl hodně pít - někdy to je příčina zácpy

Ahoj,kde se dá sehnat pro děti ovesná kaše?Docela mě to inspirovalo,protože taky na tom ted nejsme dobře s kakáním.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
30.11.10 00:33
Michaelakkk píše:
tak zítra koupím švestkovou štávu a uvidíme. přes den vypije tak 250ml tekutin, mléko přes den odmítá, tak mu flašku nedávám vůbec, už pije ze skleničky :-) čokoládu občas má, ale domácí ale to jen výjimečně :-)
rýži dělat nebudu no a zítra zkusím vločkovou polévku, mléčné a nemléčné kaše také nedávám.
jogurtový přísun má dostatečný jogurty totiž miluje .-) snad to přejde vždcky mě to bolí za něj když slyším jak pláče a bobky z něj nechtěj ven… :-(

taky jsem pomalu plakala s ním a to byl menší než je ted,ted to není v takové síle,ale opravdu může mít malinko natržený konečník jestli takhle ze všech sil tlačí a pláče tak ho to bolí,kup si ten gel je bezva :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Arnitka
1.3.11 19:41

Nám hrozně pomohl emulips. Můj chlapeček měl také zácpu a tedy horší. Nevykakal se třeba i 6 dní a pak jsem narazila na emulips. Jsou to přírodní kapičky. Po 3 dnech bylo po zácpě a pomáhalo mu to i psychicky - že bere kapičky a tak se nemusí bát kakat. Dá se sehnat na internetu. Vyzkoušejte, snad Vám také pomůže :-)

• Citovat
  • Upravit
16.4.12 12:05

Ahoj holky,taky teď trpíme zácpou,kakáme ob den a někdy i až třetí den,ale nepláče,žádný bolesti nemá…my to máme asi taky od zoubků,lezou nám dvojky,místo průjmu a blinkání máme zácpu.Ale jinak doktoři taky doporučujou odvar s ovesných vloček,do půl litru se dají dvě lžíce a nechá se to hodinu odstát a pak půl hodiny vařit..ale to sem dělala malýmu když mu byli dva měsíce..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
16.4.12 12:22

Ahoj holky.

Tak s kaděním máme též problémy, ale už poměrně dlouhodobé a stále se mi nedaří to nějak zkorigovat. adélka chodí kakat tak jednou za 2 až 3 dny a má opravdu tuhé bobky na začátku, vždy u toho strašně pláče a po 2× se mi stalo, že tam byla i krev, jak si natrhla asi zadeček chuděrka.
S doktorkou jsem to řešila, ale vcelku nic nevyřešila, vím že to musí spravit hlavně jídleníček…opravdu se snažím dodržovat vše co mi bylo doporučeno, jí hodně bílý jogurty, ovoce docela taky (měli jsem švestkový týden a nic to s ní neudělalo), občas celozrný rohlík, dávám ty lactobacílky baby, s pitím je to horší, ale nutim neustále.
Když byla opravdu krize najela jsem na Lactulosu 3× denně malé lžičky a věřte že to po 3 dnech s ní nic neudělalo a stejně to bylo tuhé, čípek nesnesla a plakala až ho vytlačila a jednou a možná byste mě za to nařkli, ale dala jsem 2 kapky gutalaxu a jaká byla odezva a vykakala se zcela.
Máme atopickej ekzém takže čokoláda je tabu…salám teda jí, ale jen kvalitní šunku.

ted mě napadlo, že tady bylo psáno že rýže staví, tak tu jí, ale né zase tak moc. Četla jsem, že prospěšné je i lněné semínko, tak to vyzkouším, ale nevím zda to bude chctít, vločky mi jedla jednou a pak už to nechtěla.

Kdyby byla ještě nějaká rada budu za to ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
17.4.12 14:49

Rozalinko teda koukám, že to mají naši děti velmi podobné, že ani ta Lactulosa nepomáhá. už jsem si objednala ten Emulips a jak jsem četla, opravdu si ho chválí. Tak ho taky vyzjoušejte a at je malý líp.
Naše Adla má stolici taky jak od dspěláka a děsně pláče.
Včera teda byla nějaká vyjímka vykakala se sama (jindý jí musim pomáhat a cvičím s nožičkama) a ani u toho nepípla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
139
17.4.12 14:57
@Lééénuša píše:
Rozalinko teda koukám, že to mají naši děti velmi podobné, že ani ta Lactulosa nepomáhá. už jsem si objednala ten Emulips a jak jsem četla, opravdu si ho chválí. Tak ho taky vyzjoušejte a at je malý líp.
Naše Adla má stolici taky jak od dspěláka a děsně pláče.
Včera teda byla nějaká vyjímka vykakala se sama (jindý jí musim pomáhat a cvičím s nožičkama) a ani u toho nepípla.

Jj, je to peklo. Už se pracuje na objednání. Tak snad bude líp. Pořád mi každý říká „hodně tekutin“ snažím se ji nalívat jak to jde, ale prostě když nechce, tak nechce. Asi ji dám kapačku :think: . Fakt nevím jak to jinak do ní dostat.No budeme si držet pěsti, a doufat v lepší kakací zítřky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2806
17.4.12 15:37

Přesně, taky moc nepijeme, ale musim říct, že ted jsme koupili novou lahvičku z DMka jmenuje se Canpol babies stojí pár korun a je s brčkem (hned pochopila že se to má sát) a ted chodí a pije o dost víc než předtím.
Ale když nechce, tak jak píšeš, člověk se může stavět na hlavu.
taky mám ty kapky objednané a doufám, že to zabere a bude kadění raz dva.
Vždycky mám úplně lepší náladu když se vykadí a je zase spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.7.15 15:44

Ahoj holky, bohužel taky trpíme na zácpu mám 10 měsíční holčičku. Dnes je to už 4 den co se nevyprázdnila :( Trvá to už asi měsíc, byli jsme u dr.ten nám řekl ať změníme jídelníček ať má dostatek tekutin a vlákniny nám švestky nepomáhají. Už si nevím rady glicerynový čípky jsem také zkoušela ani se nerozpustil. Včera jsme koupily Fructolax mate s tím někdo zkušenosti? Hrozně my brečí když tlačí ani jí to nejde ven :(.Co mám dělat? Děkuji za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí