Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoja maminy,
koupila jsem si na odsávání rýmičky hadičkovou odsávačku a říkám si, jestli je pro mimi bezpečná. Na zlepšení odsávání mi doporučili kapičky Libenar, tak jsem se chtěla zeptat, jestli kapete nebo jimi spíš vytíráte nosík.
Já teda kapala, ale chce si to na jedné ampulce nacvičit sílu stisku, aby to opravdu káplo a nelilo proudem.
A odsávačky se neboj, je bezpečná a opravdu pomáhá. Když má malá rýmu a já jí odsávám ty litry z dutin, nechci ani domýšlet, co by to tam napáchalo, neodsát jí to.
Ahoj,
já jsem Libenarem vytírala a odsávali jsme , ale mám odsávačku na vysavač a nedám na ni dopustit. Měli jsme dvakrát rýmu a můžu říct, že je to rychlé a dost účinné. ¨
Pěkný den a brzy se uzdravte ![]()
ahoj, já také kapala Libenarem a odsávala odsávačkou na vysavač. Vypadá to morbidně, ale je to fakt účinný
a rychle je po rýmě
. Malá ještě moc nesmrká, kolikrát si sama naznačí, že chce odsát vysavačem ![]()
a jak hodně můžu nasávat? zkoušela jsem to, ale i když má nos viditelně plnej, nic nevytáhnu, bojím se víc natáhnout.
Jestli máš odsavačku na vysavač, tak v tom nose lehounce tím koncem otáčej, abys odsávala z rúzných směrů. Blbě se to popisuje, ale mně to jde nejlíp, když ten konec zasunu do jedné dírky tak, že v ní míří jakoby směrem k duhému oku
. Nastavuju vysavač na nejnižší výkon. Na odsavačce je i napsané, jaký max výkon by ten vysavač měl mít. Pak by ses nemusela bát
.
Kapala, do otvorů se tyčinkama šťourat nemá (ani uši, ani nos). Odsávala odsávačkou na vysavač.
Libenar jsem kapala při začínající rýmě. Taky jsem měla hadičkovou odsavačku a můžu říct, že se mi s ní moc nedařilo. Te´d jsem koupila na vysavač a super - rychleji odsáto, bez námahy a pořádně.
Hadičková odsávačka mně osobně nesmí do domu… Ideální na to, jak miminko poranit - zastrčí-li se hadička hodně hluboko, může mu poranit sliznici, zastrčí-li se na kraj, nic neodsaje.
Nejlepší je na vysavač.
A při opravdové rýmě se mi Libenar neosvědčil u žádného z dětí - potřebujeme něco, co stříkne, tím se hleny zředí nejlépe - tedy Stérimar nebo něco podobného. Cokoli, co jen kape, nám nikdy nepomohlo…
BohunkaP píše:
Hadičková odsávačka mně osobně nesmí do domu… Ideální na to, jak miminko poranit - zastrčí-li se hadička hodně hluboko, může mu poranit sliznici, zastrčí-li se na kraj, nic neodsaje.Nejlepší je na vysavač.
A při opravdové rýmě se mi Libenar neosvědčil u žádného z dětí - potřebujeme něco, co stříkne, tím se hleny zředí nejlépe - tedy Stérimar nebo něco podobného. Cokoli, co jen kape, nám nikdy nepomohlo…
Na odsávačky mám stejný názor.
Co se týče sprejů, těch bych se osobně u takhle malinkýho miminka bála. Třeba právě Sterimar stříká takovou dávku, že to při poslední rýmě malé prostříklo snad až do uší, a to je jí už skoro rok a půl. A ještě - u ležícího miminka se mi spreje strašně špatně ovládaly, začala jsem je používat, až když malá začala sedět. Dokud jenom ležela, byl Libenar nejpohodlnější. Můj názor ovšem.
Bersaba píše:BohunkaP píše:Na odsávačky mám stejný názor.
Hadičková odsávačka mně osobně nesmí do domu… Ideální na to, jak miminko poranit - zastrčí-li se hadička hodně hluboko, může mu poranit sliznici, zastrčí-li se na kraj, nic neodsaje.Nejlepší je na vysavač.
Co se týče sprejů, těch bych se osobně u takhle malinkýho miminka bála. Třeba právě Sterimar stříká takovou dávku, že to při poslední rýmě malé prostříklo snad až do uší…
A měla jsi Stérimar Bébé? Ten má jiný nástavec, menší, my ho používali už od novorozence… a navíc je ta mořská voda zředěná, takže tolik neštípe.
Ty mořské vody jsou isotonické, takže koncentrace solí je stejná, jako v tom Libenaru. Libenar je bohužel hodně předražený fiziol. roztok. Taky jsem používala Sterimare.
BohunkaP píše:
A měla jsi Stérimar Bébé? Ten má jiný nástavec, menší, my ho používali už od novorozence… a navíc je ta mořská voda zředěná, takže tolik neštípe.
Spíš asi ne, to bude tím.
Kupovala jsem ho poprvé až teď, předtím jsem měla Mar, ten mi připadal lepší, měl silnější ten nástavec a dávkoval míň.
A ta odsávačka na vysavač - je bezpečná a dá se použít už u tak malýho prcka?