Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahojky holky potrebuji radu, mam podezreni ze moje holcicka rocni ma zacpu, uz 2 dny nekakala ale dneska sice ano ale mela tvrdy maly bobek a dost to zapachalo
uz nekojim ale papa uz vsechno. Myslite te si ze za to muze krupicova kase co ji davam na veceri? A pres den ji: jogurty, lakrumacky jako ne moc ale tak 1 x za den ma mlecne veci a bezne nase jidlo co jime my. A obcas ji davam banany. Nevim co stim. Jestly koupit nejake cipky prosim jake jsou nejlepsi a jestly se vam to take stalo tak jak to spravit? A vidim ze ji aji malo ne moc velke porce ale jen par lzicek a uz nechce
a jo brisko ma obcas tvrde ale ne zas moc. Dekuji za rady a blbe komentare si prosim nechte dekujiii
![]()
Banány staví, kaše taky může zabetonovat. Co švestky, hrušky, jabka, kompoty? Pije dost? Syn měl taky zácpu, pak dostal takový sirup z lékárny na bázi švestek, jenom přírodní. Na čípky bych neucila, pak se bez nic nevykadi.
Pokud ji banany pravidelne tak ty zacpou, dobre projimaci ucinky maji svestky, kysane zeli, kefir, delaji se i detske cipky ale to bych dala az tak paty den
@Danca1995 píše:
Ahojky holky potrebuji radu, mam podezreni ze moje holcicka rocni ma zacpu, uz 2 dny nekakala ale dneska sice ano ale mela tvrdy maly bobek a dost to zapachalouz nekojim ale papa uz vsechno. Myslite te si ze za to muze krupicova kase co ji davam na veceri? A pres den ji: jogurty, lakrumacky jako ne moc ale tak 1 x za den ma mlecne veci a bezne nase jidlo co jime my. A obcas ji davam banany. Nevim co stim. Jestly koupit nejake cipky prosim jake jsou nejlepsi a jestly se vam to take stalo tak jak to spravit? A vidim ze ji aji malo ne moc velke porce ale jen par lzicek a uz nechce
a jo brisko ma obcas tvrde ale ne zas moc. Dekuji za rady a blbe komentare si prosim nechte dekujiii
![]()
Na tu zácpu zkus dát místo krupicové kaše ovesnou. Zkus švestky a jejich šťávu. Jinak se malým dětem na zácpu doporučuje Lactulosa, ta není návyková, ale nevím přesně od kolika měsíců se smí dávat. Čípky jsou návykové.
Určitě bych se v příštích dnech úplně vyvarovala věcí co staví a uvidíš co to udělá. Je potřeba aby malá hodně pila. Můžete zkusit tu Laktulosu, s tou jsme měli dobré zkušenosti. Do dvou dnů se stolice upraví a pak je při dalším užívání měkká. Z domácích rad se může ještě přidávat do jídla až lžíce oleje, např. olivového. Švestky jsme dávali sušené, rozvařené a rozmixované i s vodou. Cpala jsem to do všeho, na jogurt, do přesnídávky, ale nakonec nám teda nejvíc pomohlo kiwi.
Nedávej moc banány a tu krupičnou kaši taky ne, raději jablka a kaši ovesnou, jak už ti tu psali
na zácpu je dobrá šťáva ze švestkového kompotu a u náš doma máme v oblibě proti zácpě silný vývar s nudlemi
Holky a jeste k tomu muzu pouzivat nadale sunar??
Dekuji moc za rady moc jste mi pomohli