Žádal někdo o Milostivé léto?

Ahojkot
21.12.21 07:25

Žádal někdo o Milostivé léto?

Ahoj, v rychlosti řeknu svůj příběh. V roce 2017 mi přišlo od Mostecké bytové dluh ve výši 7tisic.Dluh jsem „zaplatila“. Na začátku měsíce listopadu mi přišla exekuce, že Mostecké bytové dlužím peníze. Zavolala jsem a paní se omluvila, že to je chyba právníků a že mám zaplatit pouze 843kč a bude vše pořádku. Peníze jsem zaplatila, ale mezi tím mi exekuce skočila na účet. Byla jsem o 14.500kč lehčí. Bylo mi řečeno, že mi peníze vrátí. Uběhlo asi 14.dní, tak sem volala asistence exek.,kdy mi přijdou peníze. Bylo mi řečeno, že exekuce je oprávněná, tak ať si zažádám o Milostive leto. Tak sem učinila. Na konci listopadu sem poslala doporučený dopis. Exekutor mi odepsal na email, že mám poslat 907kč a z jistiny dluhu 0kč. Tak jsem učinila. Včera mi přišli peníze, které držela banka a exekutor mi ze 14.500 poslal necelých 7tisic 8o :?. Nikdo mi to včera celý dny nezvedal. Půjdu dneska k pravnikovi, at se na to všechno podívá, protože dle mě první pochybila Mostecké bytová, která mě dala do exekuce s dlužnou částkou 7tisic, přesto dlužná částka byla 843kč a dál, jak je možné, že zažádam o Milostive leto a on si stejně z těch peněz strhne pomalu 8tisic. Na co jsem teda zadala a poslala ještě jak hloupá 907kc, když si z toho stejně prachy vzal. To jsem se mohla na to víte co, nemusela jsem mu posílat 907kc a stejně by mi musel prachy poslat, protože dluh byl 0kč a on by si vzal ty jeho odměny. Navíc jsem se dozvěděla, že ty peníze, které držela banka, na které dál exekutor příkaz nabili právní moci až 15.12.,takže den před tím s nimi exekutor nemohl ještě „hýbat“ a já zazadala o Milostive leto dávno před tím. Jak je možné, že se něco takového může stát? Dnes jdu k pravnikovi, tak sem zvědavá. Ale je tu někdo, kdo má stejnou zkušenost, nebo tomu trochu rozumí. Děkuji všem co dočetli, až sem a hezký den.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22566
21.12.21 07:34
@Ahojkot píše:
Ahoj, v rychlosti řeknu svůj příběh. V roce 2017 mi přišlo od Mostecké bytové dluh ve výši 7tisic.Dluh jsem „zaplatila“. Na začátku měsíce listopadu mi přišla exekuce, že Mostecké bytové dlužím peníze. Zavolala jsem a paní se omluvila, že to je chyba právníků a že mám zaplatit pouze 843kč a bude vše pořádku. Peníze jsem zaplatila, ale mezi tím mi exekuce skočila na účet. Byla jsem o 14.500kč lehčí. Bylo mi řečeno, že mi peníze vrátí. Uběhlo asi 14.dní, tak sem volala asistence exek.,kdy mi přijdou peníze. Bylo mi řečeno, že exekuce je oprávněná, tak ať si zažádám o Milostive leto. Tak sem učinila. Na konci listopadu sem poslala doporučený dopis. Exekutor mi odepsal na email, že mám poslat 907kč a z jistiny dluhu 0kč. Tak jsem učinila. Včera mi přišli peníze, které držela banka a exekutor mi ze 14.500 poslal necelých 7tisic 8o :?. Nikdo mi to včera celý dny nezvedal. Půjdu dneska k pravnikovi, at se na to všechno podívá, protože dle mě první pochybila Mostecké bytová, která mě dala do exekuce s dlužnou částkou 7tisic, přesto dlužná částka byla 843kč a dál, jak je možné, že zažádam o Milostive leto a on si stejně z těch peněz strhne pomalu 8tisic. Na co jsem teda zadala a poslala ještě jak hloupá 907kc, když si z toho stejně prachy vzal. To jsem se mohla na to víte co, nemusela jsem mu posílat 907kc a stejně by mi musel prachy poslat, protože dluh byl 0kč a on by si vzal ty jeho odměny. Navíc jsem se dozvěděla, že ty peníze, které držela banka, na které dál exekutor příkaz nabili právní moci až 15.12.,takže den před tím s nimi exekutor nemohl ještě „hýbat“ a já zazadala o Milostive leto dávno před tím. Jak je možné, že se něco takového může stát? Dnes jdu k pravnikovi, tak sem zvědavá. Ale je tu někdo, kdo má stejnou zkušenost, nebo tomu trochu rozumí. Děkuji všem co dočetli, až sem a hezký den.

Milostive léto - to je to odpuštění dluhů? Tvl, to bych nepovolila a nechala vás vsechny platit do halíře. Nechápu, jak se hako dlužník můžeš ještě ohánět právem. :zed:
Zamysli se nad tim, proč si způsobila dluh a nehledej vinu u druhých. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
21.12.21 07:49
@Kockazvysocan píše:
Milostive léto - to je to odpuštění dluhů? Tvl, to bych nepovolila a nechala vás vsechny platit do halíře. Nechápu, jak se hako dlužník můžeš ještě ohánět právem. :zed:
Zamysli se nad tim, proč si způsobila dluh a nehledej vinu u druhých. :poblion:

Milostivé léto je to, že dlužník musí zaplatit pouze dlužnou částku, smažou se pouze úroky. Naopak je to win win pro všechny kromě exekutorů. Dlužníci mají šanci, že se zbaví obřích nesplatitelných úroků, a věřitel má šanci, že své peníze ještě někdy uvidí :nevim:

Zakladatelce neporadím, v jejím případě bych byla ráda, že to mám z krku a nějakých usoplených pár tisíc bych asi nechala plavat. Taky je otázka, jestli právnický služby nakonec nebudou dražší než těch blbých osm tisíc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20921
21.12.21 07:50

@Kockazvysocan není to žádný odpuštění dluhů. Je to možnost zaplatit dluh bez šílených přirážek od exekutorů apod.

@Ahojkot to vypadá, že se v té firmě někdo spletl, ale ty jsi měla jednat v jednání, které exekuci předcházelo. Tam podat odpor, že ta částka nesouhlasí. A milostivé léto neplatí na všechny dluhy, to pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
21.12.21 08:06

@Cenarius @Pruhovaný_mýval no tak aspoň že tak, že věřitelé snad aspoň něco dostanou. I když stejně bych nebyla tak benevolentní, já dlužníky úplně nesnáším. A když to někdo dotahne až k exekuci, tak sorry, to není chyba nikoho jinýho než dlužníka :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44207
@Kockazvysocan píše:
Zamysli se nad tim, proč si způsobila dluh a nehledej vinu u druhých. :poblion:

Já si naopak myslím, že takových akcí by mělo být co nejvíc. Aspoň si věřitelé budou lépe prověřovat potenciální klienty a více si rozmyslí, komu půjčí peníze.

Myslela jsem si, že se tato akce vztahuje na mnohem vyšší částky. Vždyť dluh 14.000 pracující většinou splatí během pár měsíců :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955

@Cenarius no kdyby se na ni ML nevztahovalo, tak ji to oreci zamitnou rovnou ne? Ale oni ho evidentne akceptovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.12.21 08:08

@Kockazvysocan tak vetsi “prasarna” je insolvence. ML - no musi zaplatit celou jistinu + poplatek a vztahuje se to jen na dluhy vuci statu, mestskym podnikum apod. Nikoliv spolecnostem jako je Vodafon apod. Psali to v kazdych novinach.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
21.12.21 08:12

@Pears206 ale zakladatelka mela dluh 7.000 a ten uhradila. Tam mezi tim vznikla nekde chyby a exe nebyla opravnena. Muze mavnout rukou, ale proc? Kdyz budou lidi v pravu nad vsim mavat rukou, tak se nic nezlepsi. Tobe da nekdo jen tak 7k? Vzdyt ji okradli :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15930
21.12.21 08:21
@Pears206 píše:
Já si naopak myslím, že takových akcí by mělo být co nejvíc. Aspoň si věřitelé budou lépe prověřovat potenciální klienty a více si rozmyslí, komu půjčí peníze.Myslela jsem si, že se tato akce vztahuje na mnohem vyšší částky. Vždyť dluh 14.000 pracující většinou splatí během pár měsíců :nevim:

Naopak, já bych byl pro, aby se za dluhy zavíralo. Většina dluhů jsou v reálu podvod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20921
21.12.21 08:26
@Šarlota4 píše:
@Pears206 ale zakladatelka mela dluh 7.000 a ten uhradila. Tam mezi tim vznikla nekde chyby a exe nebyla opravnena. Muze mavnout rukou, ale proc? Kdyz budou lidi v pravu nad vsim mavat rukou, tak se nic nezlepsi. Tobe da nekdo jen tak 7k? Vzdyt ji okradli :nevim:

A nebo přišla o 7tis vlastní blbosti a neaktivitou a řeší to až když je pozdě.

@Šarlota4 píše:
@Cenarius no kdyby se na ni ML nevztahovalo, tak ji to oreci zamitnou rovnou ne? Ale oni ho evidentne akceptovali.

Tak nevíme co poslala, jaká byla odpověď. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
21.12.21 08:28
@Šarlota4 píše:
@Kockazvysocan tak vetsi “prasarna” je insolvence. ML - no musi zaplatit celou jistinu + poplatek a vztahuje se to jen na dluhy vuci statu, mestskym podnikum apod. Nikoliv spolecnostem jako je Vodafon apod. Psali to v kazdych novinach.

No já to slyšela jen v rádiu. Nikdy jsem krom hypotéky neměla žádný dluh a ani tu už nemám, tak se o to nezajímám, takže jsem to v tisku přehlédla. Nicméně názor na exekuované a v insolvenci pozitivní nemám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ahojkot
21.12.21 08:37

Lidičky, asi jste si to nepřečetli dobře, protože mě přišla exekuce, že dlužím mostecké bytové 7tisic, ale já jim dlužím jen nebo spíš dluzila jsem 834kc, chápete?

• Citovat
  • Upravit
44207
21.12.21 08:38

Teď uz neplatí, že u ins. nesmí být dluhy vůči státu nebo z podnikání. Insolvenční zákon se několikrát měnil a každá novelizace jde vstříc dlužníkovi.
I u toho ML píšou, že může jít o dluhy jak vůči státu soukromým registrovaným subjektům, které se do akce zapojili.
Píšou tam teda o vyšších částkách. Jde o to zbavit úroků předlužené lidi, někde jsem četla, že exekuce musí být více jak 4 roky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
21.12.21 08:42
@Ahojkot píše:
Lidičky, asi jste si to nepřečetli dobře, protože mě přišla exekuce, že dlužím mostecké bytové 7tisic, ale já jim dlužím jen nebo spíš dluzila jsem 834kc, chápete?

Nechápu, když si dlužila jen 834,–, což by se ani tak nemělo stát, proč si jim uhradila víc a neřešila hned. Tohle zavání tím, že neříkáš vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel