Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Andrejjkaaa píše:
Ahoj holky… Už jsem celkem dost zoufala. Mám 4 měsíčního syna a zhruba 2 měsíce má zadní rýmu… Už nám 2× bylo odsunuto očkování…
Dělali jsme snad už vše, od kapicek quixx, po kapky nasivin. Odsavame.
Doktorka nám dělala 2× vytery vše v pořádku. Dnes nám bylo doporučeno inhalace. Ale myslím si že je na to ještě dost malej a já už jsem tak zoufala že ztrácím naději, že to zabere… Co myslíte?
Já tohle těšila s 5 letou dcerou. Byly jsme na ORL a rtg a měla skoro neprůchozí nosní dutiny a to měla jen 14dni zadní rýmu. Dostala ATB . Dojdi na ORL. Tam by to měli poznat. Případně dají ATB kapky do nosu.
My měli takovou rýmu také asi 8 týdnů a vyzkoušeli jsme vše a nakonec se z toho vyklubala alergie na kravskou bílkovinu, kojila jsem i dokrmovala, tak jsem musela vypustit vše od mléka a dostali jsme nutrilon alergy care. Jestli kojíte, tak se to dá vyzkoušet úpravou vašeho jídelníčku, za pár dní by to mělo zmizet. Pokud používáte UM, tak požádejte doktorku o test na tuto alergii. Nám vyšla vstříc a bylo po problému. ![]()
@Andrejjkaaa
Ahoj,
hned mě napadla alergie na kravskou bílkovinu, protože to mléko hodně zahlenuje. Jinak odsávat, odsávat a odsávat - jak nedokáží vysmrkat a leží, tak je to začarovaný kruh až to muže dojít punkci dutin a nebo píchání uší.
Očkování mužeš osdunout s klidným svědomím na 6měsíc a pak se ti krátí schéma na 2+1
tím se ted vubec nenechej rozházet (vubec nevadí, že je odloženo).
Já jsem kravskou bílkovinu vysadila již dávno, zhruba ve 2 měsících, máme koliku a nic nám nepomahalo, tak jsem zkusila i toto…
Máme jít na kontrolu v úterý, tak zkusíme ten inhalátor… Popřípadě poprosím o zadanku na to Orl, nebo o test na alergii…
Fakt už jsem z toho zoufala… Přitom malej mi přijde úplně v pohodě, akorát chrochta no…
A máte někdo zkušenosti s tím inhalovanim u takhle malého dítěte?
Zadní rýma umí dobře potrápit, u nás zabíralo neustálé ředění hlenů - kapky, odsávání, časté větrání, mokré ručníky kolem postýlky a stroužky česneku u hlavičky, tohle mi poradila babička, ono to něco vylučuje a líp se dýchá údajně. Oblast pod nosem a lehce průdušky a čelo mažu psím sádlem. Do 14ti dnů jsme bez problémů… Ať jste brzo zdrávi.