Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky holky,máte některá zkušenosti se zadní rýmou provázenou vysokýma teplotama? Emmička má 6 měsíců, je plně kojená, trápí nás zadní rýma a má teploty, které klesnou po Nurofenu,ale po 8 hodinách opět 39..Doktorka říká, že má začínající zánět nosohrtanu, chrčí, ale z nosánku jí neteče..chuť k jídlu má, jen prostě ty teploty a chrčení při spánku, dýchání, papání..jo, mudr. nám doporučila Otrivin, že spustí tu rýmu, máme jej druhý den, a zatím nic.Taky máme ještě Physiomer mořskou vodu, tu máme prý nasadit až po třech dnech Otrivinu, který má rýmu spustit..no tak nevím. Ty vysoké teploty mě ale zaráží, spíš mám obavu aby jí to nesedlo na průdušky
Takže asi zítra vyrazíme k mudr. znova že po třech dnech teploty neklesají a rýma se nedostavuje..co vy, máte nějakou radu a zkušenost?
Taky máme často problém se zadní rýmou (8měs.) Nám pomohl Nasivin a obyčejná Vincentka(kapky do nosu) Odsávat a odsávat, třeba každou půlhodinku (nejlépe odsávačkou na vysavač)
Jo a já tedy teploty nepřesahující 39 zásadně nesrážím(tedy pokud je čiloučká a má chuť k jídlu), tou teplotou to tělíčko bojuje
Hele, my to měli taky a nakonec se spustila a vylezli mu tři zuby. Jinak vůbec nevím, jenom jsem ti chtěla písnout mojí zkušenost. Taky raději řeším s mudrou a raději ho nechám vždy poslechnout, jestli to není na průduškách ![]()
Ahoj taky jsme meli zadní rýmu mela jsme kapat vincentku ale žádný kapky mi neřekla jen tu vincentku taky v ni chrčelo ale rymu jsme nemeli a ani se nespustila a ta zadní pak přešla
Tak jsem si říkala, jestli ty teploty neznamenají zoubky..ale ty stále kontroluju a nic-zatím..ikdyž u zoubků bych čekala max.do 38,5 a ne 39,5,ale je fakt že každé mimčo může mít jiné reakce. Zkusím tu mořskou vodu a hold odsávat
Nám zas mudr radila do 38(po odečtení) nechat mimuš pojovat samo, co je nad 38 už snižovat paracetamolem..
já taky dam parelen čípe nebo tak mala mela jednu horečky a mela taky 39,5 a 39 a když mela 39,5 chudera hořela plakala nemohla spinkat dala jsme ji čípek a byl klid zachviluk u první dcery tohle neznám nebyla nemocná do roka a tedka to je furt dokola a to jí sou ani ne 4 měsíce a nevím proč prej je oti z tech velkých veder
My taky nikde nic nateklého neměli, ještě jsem si říkala, co mu je a pak krásně cinkla lžička a dolní tři všechny najednou byly venku. Těžko říct, ta teplota značí, že se něco děje, ale co
Na snižování horečky jsou různé názory, ono to tělo bojuje, tak je to vlastně dobře, protože se tím zvyšuje imunita, ale záleží taky jaké má matka nervy, taky snižuji od 38
Já mám zase strach z febrilních křečí ![]()
Tak z febrilních křečí mám taky hrůzu, co jsem se o nich teda dověděla-některé věci je lepší vůbec snad nevědět-ikdyž nadruhou stranu pak není člověk tak zaskočený, když se nedejbože něco stane
Jak jsme byly včera u té mudr, tak taky říkala, že je to hodně způsobené horkama, máme nechávat malou jen v plence a nějaké košilce maximálně-ne bodýčka natož pyžámka na spaní a nezakrývat..a hodně větrat,ale zase ne průvan, no tak se snažíme..a ven nechodíme, prý max. na večer,ale to už je utahaná z teplot..tak si „užíváme“ sluníčko pohledem z okna
no ale to už je úděl nás maminek, že? ![]()
Nečetla jsem diskusi, ale syn na zadní rýmy trpí a pokaždé se mu uleví, až když doktor předepíše Pamycon, jsou to antibiotické kapky na předpis, mořské vody ani vincentky nám nepomáhají ![]()
Tak my dnes dostaly Amoksiklav antibiotika-už to máme na průduškách
od včera bez teplot,ale sedlo to jinam
a to pak jděte s prckem na pohotovost, když tam nám v neděli jen doporučili kapky do nosu a kontrolu žádnou..ještěže sme i tak s malou vyrazili..holky,ale díky za rady! ![]()