Žádost o hypotéku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
29.9.24 20:15

Žádost o hypotéku

Dobrý večer,
chtěla jsem se zeptat v blízké budoucnosti máme zájem si vzít hypotéku. Zajímalo by mě manžel bude mít 37 já 30 budeme muset mít 10 anebo 20% z celkově částky? Moc předem děkuji za odpovědi

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
29.9.24 20:17

Já si myslím, že na to věk nemá vliv, ale musíte mít příjmy, abyste to mohli splácet a vlastní zdroje a hypotéka vám vystačily na nemovitost :-) my jsme ke 4mil prokazovali 2,5mil svých

• Citovat
  • Upravit
21510
29.9.24 21:01
@Anonymní píše: Více

Promiň, ale jsi dost naivní. Raději si na vyřizování hypotéky najděte finančního poradce. Jinak banku primárně zajímají příjmy, vaše závazky a dluhy jinde a cena nemovitosti a vlastní zdroje. Věk není rozhodující, pokud nejsi těsně před důchodem. A spíš bych počítala se základem 20 % ceny. Případně klidně méně, pokud budete ručit jinou nemovitosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
29.9.24 21:20

Pokud se ptáš kvůli změně limitu pro 36 let, tak pokud je jeden z žadatelů mladší 36 let, platí že lze získat 90%.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.9.24 21:23
@nozu píše: Více

Naivní?
:cert:
Samozřejmě víme, že věk není to jediné co banku zajímá … každopádně všude uvádějí, že 90% z celkově částky půjčují pouze do 36 let

• Citovat
  • Upravit
2000
29.9.24 21:32

Ja brala hypoteku v 19 letech a rekli mi 20% abych dostala hypoteku ale mela jsem dobry poradce ktery my to pomohli udelat tak abych dostala hypoteku a nemela nic nasetrino, dali my uver na to a do toho zapocitali dan nemovitosti a zvlast mi dali hypoteku :lol: mam ji uz 5 let ale v tu dobu byla urokova sazba 2,29 a fixaci mam na 10 let a na uver 6 let fixaci a mela jsem take pracovni pomer na neurcito a brala jsem ji v roce 2019

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21510
29.9.24 21:37
@Anonymní píše: Více

No jo, ale když v úvodním dotazu řekneš jen část informací, tak se nediv, že nedostáváš odpovědi, které očekáváš :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15
2.10.24 10:17

Když je jeden z manželů mladší 36 let, je maximální LTV 90 %. Což je zřejmě váš případ.

Těch 90 % se počítá z hodnoty nemovitosti (kterou určí znalec) a ta se může lišit od kupní ceny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.10.24 12:08
@nozu píše: Více

Naivní a k tomu hloupá jste leda tak vy. Tazatelka se zjevně ptala na to, že jeden z nich je nad 36 let, což je obecná hranice pro vlastní zdroje, limity i pro délku hypotéky. Tedy naprosto relevantní dotaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel