Žádost o přerušení studia

9
21.2.25 19:11

Žádost o přerušení studia

Nevíte někdo co mám napsat do důvodu proč studium přerušuji? Myslíte že stačí osobní důvody? Mně to přijde takové blbé, ale zas to je prostě pravdivý důvod. 😀 🙈 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3149
21.2.25 20:19

Tak nám tu napiš skutečný důvod a třeba ti ho pomůžeme do žádosti vhodně formulovat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9209
21.2.25 20:40
@Adri886 píše: Více

Podívej se na stránky univerzity (fakulty), kde studuješ. Já studovala na UK a přerušila jsem studium z vážných zdravotních důvodů. Třeba na UK je seznam důvodů, kdy lze povolit přerušení studia, osobní důvody tam uvedeny nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
21.2.25 21:09

Přerušení studia lze z vážných důvodů, zjistí si, jak to má tvoje fakulta. Termín osobní důvody jsou taková nic neříkající zástěrka. Mám známou, která měla problém s přerušením ze zdravotních důvodu, kdy si to vyřizovala s hadičkou na výživu v nose a nechtěli jí to odklepnout.

• Citovat
  • Upravit
9209
21.2.25 21:19
@LiduNe píše: Více

Tohle jsem slyšela o jedné slečně na 1. LF UK. Ale už je to nějakou dobu zpět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
22.2.25 06:41

Uvědom si, že nepíšeš omluvenku dítěti na základní škole, že nepřijde v pondělí do školy. Když napíšeš jen osobní důvody, tak to rovnou hoď do koše a bude to mít stejný efekt, jen usetris lidem čas. Musíš tam napsat co jsou ty tvé VAZNE osobní důvody a pokud se ptáš na to, co tam vůbec napsat, tak ten důvod evidentně nemáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
22.2.25 07:35

No, pokud se ptáš, co tam máš napsat za důvod, tak asi důvod skutečně nemáš… přečti studijní řád, ona to má každá škola jinak, ale víceméně je to podobný. Musí to být vážný důvod, typicky zdravotní, nebo třeba i rodinná situace, ale prostě něco, co ty nemůžeš ovlivnit a zásadně ti to brání ve studiu, zároveň je šance, že se to vyřeší a ty se ke studiu vrátíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
22.2.25 14:34

@Midaku ale důvod mám, jen nevím jak to formulovat, radši bych to vysvětlila osobně řediteli, jenže prý musím podat žádost s vysvětlením písemně. Nejsem na vysoké škole ale na střední, dodělávám si maturitu. Jenže jsem se dostala do bodu, kdy potřebuju zkusit něco jineho (pracovat) na té škole teď budu 5 rokem a hlavně jsem tam šla kvůli rodině, vždycky mi všechno šlo, jsem šikovná apod. Jenže teď už od prosince se to semnou docela táhne, do toho mám 5 rokem tu samou třídní a učitele a bohužel s tou třídní jsem si nesedla už od učňáku, to samé s třídou co mám teď. Takže potřebuji prostě jednoduše vypadnout to přerušení studia mi navrhli právě i ostatní učitele že to zahazovat nemám, to taky ani nechci proto pro mě bude nejlepší asi to teď na rok přerusit a uvidím co bude potom. Jestli mě aspoň trochu chapete :??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20906
22.2.25 14:41

Nauč se, že všechno důležité musí být písemně. Vztahuje se to k zákonům apod.

Jinak děláš chybu. Za rok už se k tomu tuplem nedokopes. Všechno ti vypadne z hlavy. Takže spíš než přerušení, tak to ukonči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8814
22.2.25 17:24

@Adri886 „potrebuju vypadnout“ není důvod. To radši ukonči, protože s tinto postojem se k tomu za rok temer jistě nevratis. Zkusit to samozřejmě můžeš, ale je to podle mě škoda. Pátým rokem, tj napřed ucnak a teď nástavba na stejne škole? Přestup na jinu školu by nešel? Udělej přijímačky jinam, nějaký rozdilovky třeba, kdyby to nebyl úplně stejný obor, a pokračuj dal. Jinak v tomto případě taky netuším, co napsat do odvolání. Potrebuju vypadnout, potrebuju změnu, jsem na škole 5 let, nesedla jsem si s třídní… promiň, ale to nlduvody opravdu nejsou. Já mám teď taky studijní krizi, jsem v půlce studia, neskutečně se mi nechce, ale vím, že kdybych „si dala pauzu“, nevrátila bych se. A časem bych toho litovala. Takze zatnout zuby, překonat trochu nechuti a směle do toho. Tobě doporučuji to stejne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24732
22.2.25 19:59

Nedoděláš to nikdy, když přerušíš. To ti garantuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
23.2.25 13:41

@Midaku já vím že je to škoda, ale přijde mi že nemám jinou možnost. Fakt se tím od toho prosince trápím jsem z ty školy špatná opravdu se musím nutit abych tam vůbec šla. Nevím proč tak najednou předtím nikdy problém nebyl.. přestup na jinou školu mě taky napadl. Nebo dálkové studium. Jenže tady v okolí mého města je to takové no, ne úplně jednoduché tak proto jsem zůstala na té své škole.
Zas prostě vím že když mám tyhle myšlenky s přerušením nebo ukončením tak to stejné udělám dřív nebo později. Možná to studium prostě není pro mě, nikdy jsem na to moc nebyla. Šla jsem tam hlavně kvůli rodine která na mě tlačí a tlačila. Každopádně stejně děkuju. Jen jsem si nevěděla rady co tam napsat prostě moje učitelka mi právě radila jen to prerusit a pak bych mohla nastoupit rovnou v dalším ročníku až po prvním pololetí. Zkusím to probrat s ní a uvidím co a jak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24732
23.2.25 13:44

Tak když tě studium nenaplňuje, ukonči ho a jdi do práce. Každý na maturitu nemá no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
24.2.25 06:49

Upřímně napiš, že důvodem je nutnost se věnovat osobním záležitostem, které teď potřebuješ řešit. Osobní důvody jsou naprosto dostačující a pravdivost se vždy vyplatí.

• Citovat
  • Upravit
24732
24.2.25 08:55
@Kralovnal píše: Více

Kolikrát jsi žádala o přerušení studia, že tak víš, co je dostačující důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze