Žádost o výměru PPM
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Žádost o výměru PPM
Ahojky,
mam malou otázku. Dneska mi pani na sociálce v místě bydliště dala formulář o výměru PPM. Mám jej zaslat zamestanavtely nebo na socku kde mi PPM vyplácaly?
Děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
To potřebuješ na vyřízení rodičáku, takže s tím půjdeš na pracák.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Temaho píše:
To potřebuješ na vyřízení rodičáku, takže s tím půjdeš na pracák.
Proč na pracák když jsem zamestnana?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xenaR píše:
Proč na pracák když jsem zamestnana?
O to nejde, je to odbor soc. dávek, nebo tak nějak a ten je teda většinou na pracáku. Tam se vyřizuje rodičák. Ale kdy ti končí mateřská, to máš ještě čas, ne?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Temaho píše:
O to nejde, je to odbor soc. dávek, nebo tak nějak a ten je teda většinou na pracáku. Tam se vyřizuje rodičák. Ale kdy ti končí mateřská, to máš ještě čas, ne?
Ne, na pracák s tím fakt nepůjde (tam to právě dostala), tam je to potřeba až odevzdat vyplněné, takže správná odpověď je, že je potřeba to dojít nechat potvrdit na OSSZ, která PPM vyplácela.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ne, na pracák s tím fakt nepůjde (tam to právě dostala), tam je to potřeba až odevzdat vyplněné, takže správná odpověď je, že je potřeba to dojít nechat potvrdit na OSSZ, která PPM vyplácela.
Jo ták, já jsem pochopila, že už to má právě potvrzené, tak to se omlouvám ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuju ja ty uřady prostě nemusím jsem tam jak Alenka v říší divu ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj OSSZ jdu tam ve stredu, jelikoz sem ted byla na pracaku tak vubec nevim zda mi to uznaj, ale jak tam maj tech 270 dni za uplynuly dva roky tak ty mam tak snad to pujde, ted jde o to z ceho to budou pocitat jestli z ty doby co jsem byla na pracaku tak by byl lepsi rovnou rodicak. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BEcherovka A jak dlouho si byla na pracáku a jak dlouho si byla v posledním zaměstnání a kdy máš termín porodu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 V zamestnani sem byla rok a pul, pak me vyhodili a ja na to otehotnela, od te doby sem na pracaku (tehotnou me nikde nechteli), u nas na socialce presne nevi tak musim az na okres, je to opruz, ve 37tt se nekde vlacet.
Prave kdyby to bylo 270 za posledni dva roky tak to splnuju, ale kdyby to bylo 270 dni pred porodem tak ne, ta jejich formulace se da vykladat ruzne. No uvidime asi mi nezbude nic jineho nez se nechat prekvapit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@BEcherovka Je to 270 dní za poslední 2 roky, ta formulace je naprosto jasná a jednoznačná… ale problém je v tom, že zapomínáš na tu druhou podmínku a to, že aby ti vůbec začala plynout ochranná lhůta, tak musíš být při ukončení pracovního poměru prokazatelně těhotná a ta ochranná lhůta je pak 180 dní během kterých musíš stihnout nastoupit na mateřskou. No a tuhle podmínku podle toho co píšeš nesplňuješ, takže nárok na mateřskou mít nebudeš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit