Žádost otce o styk s dítětem

58
28.6.14 14:30

Žádost otce o styk s dítětem

Dobrý den,
manželka mi „zakázala“ navštěvování a jakýkoliv kontakt s naším synem..A jelikož mu při rozvodu bylo jen půl roku, tak jsem neměl do jednoho roku jeho věku nárok na jakýkoli kontakt, když si to ona nepřeje.. :( Posílám výživné pravidelně, na Vánoce mu ještě přilepším, ale bývalka se mnou nekomunikuje… :?
Mám přece taky právo na synovu výchovu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
801
28.6.14 14:33

A na co se ptáš? Jak podat tu „žádost“? Kam? Nebo jaká jsou tvá práva?

Příspěvek upraven 28.06.14 v 14:35

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33047
28.6.14 14:35

Tak podej žádost o úpravu styku. Vy to máte nějak soudně upravené? Styk a alimenty? Protože je blbost že bys do roku věku dítě nesměl vídat. Řeší se to obvykle kratšími častějšími návštěvami, zvlášť je-li kojeno, nebo návštěvou za přítomnosti matky. Zajdi na OSPOD a poptej se. Otec má jak povinnosti (výživné) tak práva (právno na péči o dítě).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
28.6.14 14:36

Tak podej k soudu návrh na styk s dítětem, určitě máš svá práva.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.6.14 14:36

Ze začátku asi jak podat tu žádost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
655
28.6.14 14:37

Co to je za blbost, zes nemel narok na kontakt? Existuji navstevy, vozeni kocarku, vzit si ditw na hodinu dve, na navstevu k prarodicum a pokud nebylo kojeno, je mozne si dite brat i na dele. Proc jsi nebojoval u soudu? Nebo byrozvod z nejakeho duvodu, kterym se exka mohla ohanet? A tedy uprimne, co to je zac, kdyz vase problemy stavi mwzi tebe a dite?? Nechapu ty zensky, co se msti otcum na detech a nedojde jim, ze to odsere to dite hlavne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
28.6.14 14:38

@slava10
pokud nemáš nějak omezenou rodičovskou zodpovědnost, máš dokonce povinnost výchovy.
Požádej OSPOD o pomoc při zprostředkování dohody s matkou dítěte, dohodu chtěj písemně, pokud se nepodaří, zažádej o soudní úpravu styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.6.14 14:38

@andelka83 Vím to od své advokátky-v době rozvodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.6.14 14:42

@veri3110 Určitě nemám omezenou rodičovskou odpovědnost…zkrátka bejvalka řekla:zapomeň na nás a najdi si jinou rodinu..a já platím a čekám, že ustoupí a…už mi došla trpělivost… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8935
28.6.14 14:46
@slava10 píše:
@veri3110 Určitě nemám omezenou rodičovskou odpovědnost…zkrátka bejvalka řekla:zapomeň na nás a najdi si jinou rodinu..a já platím a čekám, že ustoupí a…už mi došla trpělivost… :think:

Pokud budeš je čekat, až ustoupí, tak se nikdy nedočkáš. Napak-dítě na tebe nebude zvyklé, bude plakat a bývalka se bude ohánět tím, že k tobě nechce.
A co byl důvod k rozchodu? Nenašel sis jinou a neopustil rodinu, že se ti bývalka takto mstí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
28.6.14 14:47

@slava10
nj ale tak to řekla, že jí to tak zřejmě vyhovuje. To neznamená, že to musíš nechat tak a že je ona v právu. Stejně jako je blbost s tím, že nemáš nárok vídat mimino. Je to naopak, dokud není rozsudek o svěření do péče jednoho z rodičů, mají oba stejná práva. to znamená, že kdyby jsi mimino sbalil a odjel s ním, nemůže ti nikdo nic. To bych teda neradila, protože pro dítko to není dobré, ale právně OK.

V rozsudku máte co? Styk dohodou nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.6.14 14:49

Na můj návrh, byl syn-kojenec svěřen do péče matky a advokátka mi řekla, že jiná cesta v té době není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
28.6.14 14:54
@slava10 píše:
Na můj návrh, byl syn-kojenec svěřen do péče matky a advokátka mi řekla, že jiná cesta v té době není.

no dobře a styk dítěte s otcem jsi si nenechal stanovit? jestli nechal a ex nedodržuje termíny, obrať se na OSPOD, to je taková ta první, k dítěti šetrná forma, OSPOD může matce domluvit a někdy to může pomoct. jestli nenechal, tak si najdi jiného právníka a podej k soudu žalobu na určení styku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58
28.6.14 14:56
@sagina píše:
no dobře a styk dítěte s otcem jsi si nenechal stanovit? jestli nechal a ex nedodržuje termíny, obrať se na OSPOD, to je taková ta první, k dítěti šetrná forma, OSPOD může matce domluvit a někdy to může pomoct. jestli nenechal, tak si najdi jiného právníka a podej k soudu žalobu na určení styku.

bylo mi divné, že u rozvodu to nikdo nezmínil…jsem v tom totálně naivní-rozváděl se poprvé…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
28.6.14 15:15
@slava10 píše:
bylo mi divné, že u rozvodu to nikdo nezmínil…jsem v tom totálně naivní-rozváděl se poprvé…

to se dá pochopit, ale čím déle to necháš být, tím hůř pro Tebe. nakonec to otočí proti Tobě, že nemáš zájem, neumíš pečovat o dítě, dítě Tě nezná, není na Tebe zvyklé atd.atd. Nevidím důvod proč bys nemohl mít návštěvy v domácnosti matky i u kojence, aby dítě mohlo být dál kojeno.

Jak se pokoušíš s matkou komunikovat? Voláš a nebere telefon? Nebo máš třeba email, dopis, kde navrhuješ návštěvy, kontakt s děckem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna