Zadržování železa

551
3.9.05 02:13

Zadržování železa

Ahoj, mám další problém :lol: Vím, že příjem větších dávek železa způsobuje zácpu, ale já ji mám už při normálních dávkách (gravital) beru ho jen jednou za tři dny, častěji fakt nemůžu. Můžete mi někdo poradit jak proti zafžování železa a zácpě tím způsobené? Tyhle problémy jsem měla už před otěhotněním, proto jsem nikdy žádné vitamíny nejedla, ale teď je to asi nutný. Díky moc předem za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Radina
3.9.05 19:36

Není to zadržování železa, ale to že, železo zpomaluje pohyb střev a tím způsobuje zácpu. Ve formě tablet je to horší než v kapkách, takže se dětem předepisují kapky, dospělý je dostane na požádání lékaře. Můj syn začal kapky brát minulý týden a případné uácpě předcházíme tím, že jí hodně luštěnin (hlavně čočka a fazole), pohanku, ovesné vločky - prostě velký příjem vlákniny+víc pití. U dospělých se to dá ještě dohánět Psylliem rozmíchaným třeba v jogurtu, aby to nebylo tak hnusné. Může se i v těhotenství.

• Citovat
  • Upravit
932
3.9.05 21:31

Zadržování železa

Ahoj Popilio,

prvně k vitamínům v těhotenství obecně - mně osobně dr. „umělé“ vitamíny moc nedoporučovala, říkala, že stačí, když budu jíst pokud možno zdravě. Ale se železem je to jiné, protože ho hodně „spotřebuje“ mimi, tak ho my maminy máme nedostatek. Já problémy se zácpou měla taky. Moje předchůdkyně psala, že železo způsobuje zpomalení pohybu střev. Ale v těhotenství se obvykle bere ještě jeden nesmírně důležitý prvek - hořčík, který naopak pohyb střev urychluje. Já toho hořčíku brala na pokyn dr. celkem koňské dávky (6 tablet denně) a problémy se železem mi to krásně vykompenzovalo.

Hezký zbytek těhotenství přeje

Světlana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
20.7.22 09:05

Železo a zácpa

Ahoj,
mívám ten samý problém vždy když po ms beru železo tak chodím na wc 1. týdně.. Jo jsou tu a tam momenty kdy mi to povolí ale jinak je to utrpení máte to mezi půlkama :D jak se říká na krajíčku a ono to nechce ven. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24688
20.7.22 19:49

Zkuste Globifer, ten by potíže způsobovat neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí