Zahleněné 2měsíční mimi

marsi99
7.7.12 09:18

zahleněné 2měsíční mimi

Ahoj maminy, potřebuji poradit, mám doma 2 měsíce starou holčičku která je plně kojena, už měsíc je zahleněná, pediatrička mi na to řekla že kapičky mi pro ní napsat nemůže at jen odsávám, mám doma tu obyčejnou odsávačku ale tou nemám šanci jí to odsát pořádně a to jí odsávám několikrát denně, do toho mi pořád ublinkává a dotorka mi jen na to řekla že je přepitá což podle mě není, podle mě je to tím jak je zahleněná, už si nevím rady a tak vás chci poprosit o radu

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
14110
7.7.12 09:28

Tak přesně tenhle problém jsem měli taky. malej byl pořád zahleněnej, ublinkával, byl neš´tastnej. bylo podezření na reflux, a le utz ho vyvrátil. když už to trvalo fakt dlouho, a doktorka do nás cpala pořád nějaklej sirup, rozhodla jsem se pro alergologii. a naštěstí pan geiální doktor, mi řekl, že utz rexlux potvrdí jen v tu chvíli. že pokud se v tu chvíli mlíčko nevrací, přes utz se to nepozná. a jak ublinkávají, to mlíčko se žaludečníma šťávama dráždí sliznice v nose i v krčku a proto se tvoří ten hlen, jako ochrana před kyselinama ze žaludku. vyřešil to hodně čas, nakolněná poloha, a dostali jsme, tuším LOSEPRAZOL, aby se to tolik nevracelo.
jinak už sem byla zoufalá, dala pryč kočku a ptáčky v domění, že ho to dráždí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
7.7.12 09:31

@marsi99 Jakto že nemůže napsat kapičky? To nechápu já malému dávala Nasivinky jsou od narození??Kup si odsávačku na vysavač já měla zezačátku taky obyč a pak jsem koupila tu na vysavač a jde to báječně, hlavně je to rychle odsáté. Dále jsem nosánek prokápavala Libenarem ten ji neublíží. Hodně jsem zvlhčovala vzduch, ale když už to máte měsíc to je docela hodně :nevim: Asi jsem moc neporadila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
13837
7.7.12 09:32

Ahoj, Míša dostala svou první rýmu v 9. týdnech a trvala 8. týdnů, ne že jí teklo z nosu, ale byla úplně zahleněná, nemohla dýchat. Za sebe určitě doporučuji odsávačku na vysavač, Míše to začalo odsávat třeba až po 2min, co to v nosíku měla. Je důležité odsát i to zadní, Dr. mě upozorňovala, že pak mohou onemocnět uši a průdušky. Používala jsem Libenar, mám dojem, že byl k ničemu. Pak jsem zkusila Stérimar a u toho účinek myslím byl, stříkala jsem ho před i po odsávání. Kapky do nosu jsem používala asi týden, měla jsem speciálně umýchané z lékárky a vytírala jsem jen nosní dírky, taktéž si myslím, že efekt neměly. Měla tu hroznou rýmu v zimě, tak jsem hodně často chodila ven. Měla vyvíšenou postýlku a i malý polštářek pod hlavou v kočárku. Dál jsem na noc namáčela ručník v roztoku z eukalyptového oleje (kupovala jsem ho v lékárně, jmenbuje se koala a stojí do 50 kč). Snad se toho brzy zbavíte, vím, jak je to hrozné. Jo a často jsem odsávala i v noci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
7.7.12 09:35

A dr. Míše asi po 3 týdnech dělala výtěr z nosu, bylo podezření na pneumokoka, zjistilo se, že tam má streptokoka (nebo stafylokoka?, teď už nevím), ale nakonec to bylo bez léčby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
7.7.12 09:36

@aničkakytička Jo taky jsme měli reflux já myslela že jde o alergii v malinkém to furt pískalo brali jsme dvakrát denně Fenistil já jsem dala pryč plyšáky lidi od chlupů od psa sem nesměli chodit a nakonec jsme zjistily že jde o reflux. Ale přímo zahleněnej nebyl jen to v něm pískalo když dýchal. U druhorozeného se mi stávalo že mu mlíčko teklo z nosánku takže pak dýchal jako kdyby měl rýmu ale jinak byl zdráv. Doktorka poradila nechat pořádně říhnout a mít nakloněno v postýlce.

• Citovat
  • Upravit
14110
7.7.12 09:39

@Iveta89 no tak to jsme na tom podobně :)) jen my byli zahlenění až hrůza, pořád to v něm lítal oa chrochtalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
marsi99
7.7.12 09:42
@Iveta89 píše:
@marsi99 Jakto že nemůže napsat kapičky? To nechápu já malému dávala Nasivinky jsou od narození??Kup si odsávačku na vysavač já měla zezačátku taky obyč a pak jsem koupila tu na vysavač a jde to báječně, hlavně je to rychle odsáté. Dále jsem nosánek prokápavala Libenarem ten ji neublíží. Hodně jsem zvlhčovala vzduch, ale když už to máte měsíc to je docela hodně :nevim: Asi jsem moc neporadila :nevim: [/cita
@Iveta89 píše:
@marsi99 Jakto že nemůže napsat kapičky? To nechápu já malému dávala Nasivinky jsou od narození??Kup si odsávačku na vysavač já měla zezačátku taky obyč a pak jsem koupila tu na vysavač a jde to báječně, hlavně je to rychle odsáté. Dále jsem nosánek prokápavala Libenarem ten ji neublíží. Hodně jsem zvlhčovala vzduch, ale když už to máte měsíc to je docela hodně :nevim: Asi jsem moc neporadila :nevim:
že prý takhle malé mimi kapičky nemůže a už jsem se jí na to ptala třikrát a bez uspěchu prej jen odsávat a odsávat,myslíte že můžu kapičky které jsou od narození jí dát i bez doporučení dotorky? a jaké kapičky jsou?
  • Citovat
  • Upravit
Iveta89
7.7.12 09:50

@marsi99 Nevím no já jsem je pak už dala sama smí se používat týden takže když máme rýmu sahnu po nich i bez doktorky. Myslím že bys ji neměla tím ublížit jsou to Nasivin od narození.

• Citovat
  • Upravit
marsi99
7.7.12 10:06
@Iveta89 píše:
@marsi99 Nevím no já jsem je pak už dala sama smí se používat týden takže když máme rýmu sahnu po nich i bez doktorky. Myslím že bys ji neměla tím ublížit jsou to Nasivin od narození.

hlavně mi de oto že nemůžu čekat na to až mi doktorka řekne sama a kapičky mi předepíše takhle jí můžu mýt ještě zahleněnou ještě další měsíce a zas nechci aby měla ztoho nějaký zánět,no ještě zkusím koupit odsávačku na vysavač jelikož mám tu obyčejnou a pokud to nezabere tak letím pro kapičky

• Citovat
  • Upravit
Iveta89
7.7.12 10:19

@marsi99 Tak nám když se rýma tahla a nezabrali už ani kapky tak nám doktorka dala antibiotikové kapky do nosu myslím pamikon nebo tak nějak a to nám moc pomohlo. Právě že čím déle ta rýma trvá tím hůř pro to děcko nevím no skus to uvidíš já je kapala dvakrát denně plus ten libenar a ten jsem nakapla chvili počkala a odsála, Ráno a večer jsem kapala nasivinky.

• Citovat
  • Upravit
3361
7.7.12 10:31

@marsi99 A jakou máš odsávačku? Nám se osvědčila ta napojená na vysavač.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
7.7.12 10:41

@ivodička Má obyčejnou odsávačku…Píše to :)

• Citovat
  • Upravit
3361
7.7.12 10:44

Právě. Jenže pro mě je obyčejná a elektrická. Obyčejná = balonková, tah pusou, přes vysavač. tak si vyber :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Iveta89
7.7.12 10:52

@ivodička To máš pravdu no já měla obyč na tah pusou a ted mám na vysavač a ta je moc šikovná. Ta na tahání je trápení moje děti to nesnesou :mrgreen: perou se

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure