Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Prosím o radau, mám 3 měsíční plnně kojenou holčičku.A zahlěnila se mi. Slyším jak těžce dýchá a zvrací. Mohl by mi někdo poradit,jestli použít mějaký sirupek a nebo jak na tu bolístku. Moc děkuji
Zkusit můžeš Prospan, ten je i pro novorozence… Ale je to boj na dlouhou trať - Mareček je zahleněný už dva měsíce a zatím nepomáhá nic …
Pokaždé to chytne od starší.
Určitě s malou zajdi k dr. a ta ti poradí co na to.U takovýho malýho prďolky je těžký.Uvidíš že něco dobrého poradí ![]()
Ahoj my jsme taky byly zahleněný od 3 měsíců,měli jsme podezření na alergii na mléko,ale až teprve teď jsem zjistili že máme zlatýho stafylokoka v nose a kvůli tomu i zahlenění a máme pořád soplíky.Zkus se zeptat mudr snad to s váma nějak vyřeší.
Tak po stejné zkušenosti, kdy Kuba měl těžký dech a kašlal (zvracel) hleny, jsem jela na pohotovost, a tam mi řekli, že jsem udělala dobře, protože měl zánět průdušek
Zvracení a těžký dech u takto malých dětí by mělo být konzultováno s Dr. Pokud zvracela víckrát a ten dech se ti nelíbí, tak stačí jen, když si na pohotovost zavoláš, a oni ti poradí…ale určitě bych to nenechávala přes noc jen tak. Pokud je jen zahleněná, tak stačí odsávat. Pokud by zahleněnnost trvala déle jak týden, zajdi k Dr. Držím palečky ![]()
Ahoj holky, mám problém, můj sedmiměsíční syn je hrozně zahleněný, má s toho průjem a s toho průjmu opruzenou prdelku, odsávačkou skoro nic nevysaju..
Doktorka mi řekla, že mu nemám dávat přesnídávky, jogurty, jen mléko a polívku. Jenže holky na fb mi napsaly, že mléko zahleňuje ještě víc. Do toho jsem navíc já nemocná, mám kašel a hrozně mě bolí hlava. Bohužel už 14 dní nekojím, a tak mám strach že to ode mě chytne, možná jsem plašan ale můj malej je poprvé nemocnej a tak jsem s toho na větvi. Nevíte jak můžu podpořit jeho imunitu? A můžu mu teda dávat ovoce? Myslím doma připravované? A co na tu prdelku? Zkoušela jsem genciánku, bepanthen, sudocrem, rybilku i pevaryl a nic mu nezabralo. Nemá to jako že moc ale musí to být nepříjemné
K doktorce jdem až příští týden, prosím poraďte, já vím že je to asi moc dotazů najednou ale on se mi v noci pořád budí tím že nemůže pořádně dýchat
Děkuju všem za odpovědi
Ahoj, dcera se mi dusí hleny, když se je snaží vykašlat. Pochopitelně jak se snaží nadechnout začne plakat, tím to zhorší, ale vysvětlete dítěti, že to musí ze sebe dostat dalším kašláním…dneska už je to po třetí a já už jsem na prášky. Nic mě nenapadá ani jako první pomoc při „dušení“
Větrám, má atb i prášky na podporu vykašlávání, dam fenistil nebo dithiaden na noc..Jak to řešíte vy?
Hlavně při spánku zvýšená poloha a vlhčit vzduch. Ale ne ručník na radiátor, to je jak když hluchýmu u zadele zašeptá. Hezky mokrý prostěradlo na postýlku, buď místo nebes nebo kolem dokola celé postýlky, úplně nejlíp nechat volnou jednu bočnici ať na ni vidíte a prostřradlo přes 3 boky a jako strop. Fakt funguje, vyzkoušeno na desítkách, neli stovkách dětí
@králíkovna přesně tak. A jinak můžu doporučit colostrum. Náš malý byl pořád nemocný, zahleněný, hrozná rýma, nemohli ksme se toho zbavit, nakonec jsme skončili i v nemocnici. Pak jsem narazila na colostrum byl během týdne úplně v pohodě. Už je to skoro rok co je malý zdraví. Vždycky když mám pocit, že na něj něco leze, nasadime colostrum a máme klid.
Zkus aj Tymiánový krém, hodně nám doma pomáhá, jak dceři 4 roky, tak nám dospělým ![]()