Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj všem. Dcera 3,5 roku. Už od soboty je slyšet, že je zahleněna. Huhňá a chrčí to jakoby v ni. Ale nemá ani náznak rymy. Dnes v noci trochu kašlala. Vyslovene suchý kašel. Dávam ji stavu z cibule a kapu do nosu slanou vodu. Mam ji doma, ať není ve školce. Rikala jsem si, ze muže byt chytlavejsi s oslabenou imunitou. Jsem doma v 38tt tak mam tu možnost. Ale ráda bych ji vykuryrovala co nejdrive. Poradíte? Ať už léky a nebo bylinky. Dekuju
Jitrocelový sirup, odstranit všechny zahleňující potraviny a naopak nasadit ty, které odhleňují (nejlepší šťáva z mrkve a řepy). Šťáva z cibule je dobrá
Já to měla nedávno, mám taky oslabenou imunitu z kojení, mě se to bohužel pak rozjelo do bronchitidy. Doktorka mi ještě doporučila homeo Stodal, ale brala jsem ho spolu s antibiotiky, takže těžko říct, jestli pomohl.
@tejuho píše:
Dobrej je Sinupred na zahleneni.
Ten mám dokonce doma. Ale to je už spíš na kašel ne? Já tomu prd rozumím. Sama léky skoro nepoužívám. Dekuju
@Akivasha píše:
Jitrocelový sirup, odstranit všechny zahleňující potraviny a naopak nasadit ty, které odhleňují (nejlepší šťáva z mrkve a řepy). Šťáva z cibule je dobráJá to měla nedávno, mám taky oslabenou imunitu z kojení, mě se to bohužel pak rozjelo do bronchitidy. Doktorka mi ještě doporučila homeo Stodal, ale brala jsem ho spolu s antibiotiky, takže těžko říct, jestli pomohl.
Jitrocelový sirup normálně v lékárně? Často o něm slyším, tak ze bych ho zkusila. Mohu poprosit třeba o doporučení značky?
@nico2 Je na odkašlávání. Ale pozor, sice uleví hned, ale vyléčí až tak za 7-10 dní.
@nico2 Já používám obyč Dr.Max. Nejlepší by byl domácí, ale to v zimě těžko ![]()
Děkuji holky. Dala jsem ted tedy sinupret. Dle příbalového letáku, jsem vam dala za pravdu
Udělám další cibuli a v lékárně se zeptám na ten jitrocel sirup. Mam tu ještě stop kašel sirup dr. Weis. Jen samé bylinky…asi bych taky mohla dát. Ale to už bude asi moc ne?
Chce to dostat z nosu ven, jinak to pada na prudusky a je z toho nemoc hned. My proplachujeme nos preslickou a anyzem..jinak cibulovy sirup, jak se pise vys. Hodne pit, nejlepe prevarenou teplejsi vodu.
Jen u jitrocelového sirupu se mrkněte aby nebyl doslazovaný umělým sladidlem, to není pro děti zrovna nejvhodnější.
Sinupret je dobrej. Jedinej nam pomaha. Dite mi po nem zacne vykaslavat. Jen az zacne kaslat vic, davam na noc Sinecod, to zas aby v noci mene kaslal a lepe se mu spalo.
@nico2 Jitrocelový sirup, tymiánový odvar, tymiánová mast.
Dobré by bylo zvlhčovat vzduch a klidový režim bez vycházek, nebo jen s krátkými.
Pokud do týdne neodezní, pak k Dr. a zjištění hodnoty CRP.