Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Já někde četla, že do asi 5-6tt je mimčo vyživováno nezávisle na matce ze žloutkového váčku, který jej obklopuje. Asi právě proto, aby mu mamča nevědomě neublížila ![]()
Jo a Markét v době zahnizďování taky zažila pořádnou pařbu a nechutnou opici
![]()
Jo, tak to je ten obal, co ho chrání.. to jsem měla na mysli.. ![]()
Jinak Kubíčkům zdar ![]()
nevím, ale myslím, že právě v tomto období by to vliv mít mohlo. 10ks je dost. Měla jsem v těhu velké migrény a dr. mi povolila jeden ibalgin s tém, že jsme už po 12 týdnu a nemělo by to už tolik vadit, takže před tím je to asi problém, protože se tvoří základy všech orgánů. Ale nejlepší je se poradit s Dr. jsou tam od toho a snad tě uklidní. Teď už s tím člověk nic neudělá. Jsou jiní, kteří celé těhu kouří a pijí a prcka se to nedotkne - co se má stát se stane. Ale hlavně neplaš a neboj
jen všechno řekni dr a on tě určitě uklidní
nevím, ale myslím, že právě v tomto období by to vliv mít mohlo. 10ks je dost. Měla jsem v těhu velké migrény a dr. mi povolila jeden ibalgin s tém, že jsme už po 12 týdnu a nemělo by to už tolik vadit, takže před tím je to asi problém, protože se tvoří základy všech orgánů. Ale nejlepší je se poradit s Dr. jsou tam od toho a snad tě uklidní. Teď už s tím člověk nic neudělá. Jsou jiní, kteří celé těhu kouří a pijí a prcka se to nedotkne - co se má stát se stane. Ale hlavně neplaš a neboj
jen všechno řekni dr a on tě určitě uklidní
Ahoj Ometačko,
já myslím, že to bude v pohodě, kdyby to mělo vadit, tak už by to Bambulka vzdala, tak se nestresuj ještě tímhle. Jak já trpím na ty bolesti hlavy, tak jsem ze začátku taky nějaký prášky měla a zdá se, že je snad všechno ok. Teď jsem měla po dlouhý době prášek na Štědrý den a jak jsem v neděli plašila skrz slábnoucí test, tak jsem si na to vzpomněla a vyčítala si to, jestli jsem mimísovi neublížila. Blbý je, že i každý doktor řekne něco jinýho. Jedna neuroložka mi řekla, že ibalgin smim, druhá že to musim vydržet, tak si vyber.
Ale určo to bude dobrý, uvidíš. Užívej si mimíska, moc ti to přeju ![]()
ahoj, jen k tomu Ibalginu a vůbec lékům v těhotenství obecně: bohužel i v těhotenství nastanou občas situace, kdy člověk lék prostě nějaký vzít musí. Někde jsem četla, že ani urputná snaha bolest sama vydržet není dobrá, protože i na tu bolest tělo nějak reaguje, vytváří se stres, mozek produkuje stresové hormony a různé další chemické látky, a to samozřejmě miminko vnímá taky a je pak na zvážení, co je pro něj menší zlo. Lze např. sledovat, že kvůli bolesti vám jde nahoru krevní tlak.
Dobré na toto jsou stránky www.safebryo.cz, kde jsou léky rozděleny dle skupin a popsáno, co se kdy může a proč jo a ne.
Konkrétně Ibalgin (což jsem řešila já) není vyloženě zakázán v I. a II. trimestru, ale naopak až ve 3. kdy může způsobit srdeční vady a potíže miminka (ovšem jeden to asi nezpůsobí, ale pro jistotu se nedoporučuje). Z těchto „lehkých“ analgetik se v těhotenství může bez problémů Paralen 500 (pohodová dávka jeden denně), naopak se nesmí Acylpyrin a léky obsahující kys. acetylsalicylovou (Aspirin). Prostě doporučuju si v případě pochyb o tom léku něco vyhledat. U těch léků to výrobci píší všude, že „se nedoporučuje“ víceméně kvůli tomu, že to na těhotných není testováno (která by se dala, že…) a chrání se tak před případnými žalobami á la Amerika. Když vás ale v těhotenství hospitalizují, budete se divit, čím vším vás vesele budou dopovat, Diazepamem počínaje, což kdybyste si přečetli návod, tak si nedáte ani omylem…
Jinak je to ale jak psaly maminky přede mnou, v I. trimestru je to buď/anebo. Miminko je chráněno poměrně dobře hemodialytickou bariérou. Tak všem zdravá miminka! ![]()
Stránky můžou být super, bohužel je neotevřu, páč mi to hlásí, že jsou zavirované ![]()
Myslíte že při zahnízďování neboli oplodnění vajíčka se můžou vyskytnout tyhle příznaky jako bolest zubů, hlavy atd.? ![]()
já měla příznaky jako při viróze - bolest kloubů, zvýšená teplota, bolest hlavy a dokonce i průjem.
Ahojky rada bych se zeptala chodim na IVF TED MAM ZAHAJENOU STIMULACI VADI KDYZ SI VEZMU IBALGIN NA BOLEST DIK