Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@DeTer Náš pes má jen boudu, přivážem jí na vodítko večer a ráno ji odepnem a celej den si lítá po zahradě
večer a ráno chodíme na prochajdy ![]()
ale když jsou zvyklí odmalička, tak je to jiná no ![]()
@lenulik ja myslim, ze se budete muset smířit s tim bahnem
beton, asfalt, zamkovka, oblazky…podle me jim to muze vadit na tlapky když na tom tak radi, mohli by si i strhnout drap nebo tak, ne? pisek zas z nich asi nikdy nevytrepes ![]()
a jinak mas muj obdiv! ctyri takova telata a porad je utirat, mit je doma…smekam. ja mam jen jednoho labradora, na zahrade sama byt nechce, takze je s nami uvnitř a kolikrat mi z toho nekonečného myti tlapek, chlupu a spiny doma hrabe. mit ctyri, to snad nedelam nic jiného nez uklizim
![]()
A jak máte velkou zahradu celkově? Tráva se jim na jejich půlce nestíhá obměňovat, kdyby měli výběh buď větší nebo na pár týdnů nějaký jiný, tak to zas zaroste. Nebo venku natolik utahat, aby pak doma tolik nemagořili, ale to je asi scifi ![]()
@Eemii píše:
@DeTer jen technicka, neni to opacne, kotec a v nem bouda?![]()
Je to možný. Prostě má zděný příbytek a v tom krásnou ožranou dřevěnou budku z které v zim moc nevylejzá
I deky si tam nechává jinak je vyháže. Teď jsou momentálně před budkou. Už nejsou mrazy asi ![]()
@kaja00 píše:
@DeTer Náš pes má jen boudu, přivážem jí na vodítko večer a ráno ji odepnem a celej den si lítá po zahraděvečer a ráno chodíme na prochajdy
ale když jsou zvyklí odmalička, tak je to jiná no
Tak my prakticky zakládámě celou zahradu od stromků, skalky, teď jsme bourali jednu ze staveb dědy manželovo, takže dokaď to tu nebude ucelené, tak hlavní jeho běhání bude bohužel venku. Ale zase… Běhal celou zimu, kopat jsme začali až teĎ
a fakt nevím jestli i pak tam bude sám. On je neusálé štěně, jakmile je tam sám, tak je něco venku. Teď jsou mu tři roky a pořád je telecí. Akorád, že když vyhrabe jamku, tak tam můžu dát další strom ![]()
@DeTer Jo to nam taky delala, ted to neni tak casty, ale nedavno bylo auto pryc a kdyz jsme prijeli dom, tak na miste kde ma byt auto byla jamka
Nebo napriklad kdyz dostane kost, tak si ji zahrabe a po roce si ji vyhrabe ![]()
Jako mala hrabala furt ![]()
@kaja00 Taky tak. My kdyby jsme ho tam nechali samotného, tak to tak časté pořád bude. Tůle tam byl a co myslíš. Vadili mu hromádka dřeva připravená na ohníček
Všade špalky po zahradě, muselo mu to dát hroznou práci
A ty deky z kotce si nosí za tůje. Pak to střiháme a tam deka. Přejdem k druhýmu plotu a co, tam deka
![]()
Je to kůň, to řikam pořád
@kaja00 Heleď takže máte psa puštěného pořád? Víceméně? A žádný vyběhaný fleky? Nebo co škody o těch jak se bavíme? Už nedělá?
@peta81 píše:
@lenulik ja myslim, ze se budete muset smířit s tim bahnembeton, asfalt, zamkovka, oblazky…podle me jim to muze vadit na tlapky když na tom tak radi, mohli by si i strhnout drap nebo tak, ne? pisek zas z nich asi nikdy nevytrepes
a jinak mas muj obdiv! ctyri takova telata a porad je utirat, mit je doma…smekam. ja mam jen jednoho labradora, na zahrade sama byt nechce, takze je s nami uvnitř a kolikrat mi z toho nekonečného myti tlapek, chlupu a spiny doma hrabe. mit ctyri, to snad nedelam nic jiného nez uklizim![]()
Holky, díky za nápady, něco se pokusím s bahnem vymyslet. A já je neutírám furt - jen když je venku mokro, když je to suché, tak ne, za sucha je to holá planina a to špinavý nejsou. Všude v domě máme dlažbu, tak chlupy vyluxuju. Horší je to se slinama
Ohozený jsou zdi do metru výšky a dokonce jsem jeden flusanec objevila i na stropě, to nevím, jak je to možné
Aspon do předsíně jsem dala omyvatelnou tapetu. Ale se čtyřma telatama sterilního a perfektně naklizeného domu nedosáhnu, uzpůsobili jsme tomu i zařízení, jen sem tam malý kobereček a kožená sedačka, protože látkovou bych mohla hned vyhodit. I když ten nejmladší lotr se naučil otvírat dveře a dokonce si i rozsvítí v předsíni.
@lenulik tak ještě sliny, hezky pekne
na strop se to dostalo asi tim, když to mají v tech pyskach a pak poradne zaklepou hlavou, tak mel asi dobry dostrel ![]()
taky jsme kvůli chlupum poridili kozenou sedacku, chlupy se ji nedrzi, ale je sama dírka od kocicich drapu a zezadu ji jeden roh okousal nas domaci kralicek
když to videl manzel, malem letel cely zverinec ven ![]()
ale urcite se u vas cela smecka ma moc dobře, musí to byt stastni psi ![]()
@DeTer Jen přes den, v noci je přivázaná k boudě
vyběhaný fleky má kolem plotu
ale to neřešíme. Škody víceméně nedělá, jen v létě nám ožírá rajčata a stromy
občas vyhrabe díru, ale fakt málokdy, už se zklidnila
Je jí 6 let ![]()
@kaja00 Hm.. Kéž by to bylo nakažlivý
Jako to, že se ti psi uklidní. Tomu našemu budou ted dva roky v létě a podle toho to vypadá
![]()
@lenulik píše:
Holky, díky za nápady, něco se pokusím s bahnem vymyslet. A já je neutírám furt - jen když je venku mokro, když je to suché, tak ne, za sucha je to holá planina a to špinavý nejsou. Všude v domě máme dlažbu, tak chlupy vyluxuju. Horší je to se slinamaOhozený jsou zdi do metru výšky a dokonce jsem jeden flusanec objevila i na stropě, to nevím, jak je to možné
Aspon do předsíně jsem dala omyvatelnou tapetu. Ale se čtyřma telatama sterilního a perfektně naklizeného domu nedosáhnu, uzpůsobili jsme tomu i zařízení, jen sem tam malý kobereček a kožená sedačka, protože látkovou bych mohla hned vyhodit. I když ten nejmladší lotr se naučil otvírat dveře a dokonce si i rozsvítí v předsíni.
Jé, závidím ti tvého manžela
.
A to „otírání 16 tlapek“ mě dostalo smíchy pod stůl
.
Sliny na stropě jsme měli taky. Zahradu jsem po letech úprav udělala tak, že všechny záhonky byly oplocené metr vysokým plůtkem, trávník na hraní a odpočinek taky, a psům zůstaly vybetonované cesty plus různé nevyužité části zahrádky (hlína) plus jedna větší vydlážděná plocha. Když psi řádili, tak na té dlažbě, a byli díky tomu docela čistí.
@lenulik píše:
Jsou to Cane corsoa jsou čtyři. I když se pouští po dvou, tak stejně, jak vylítnou, a brzdí, tak to lítá. A když ještě náhodou kolem plotu projíždí kolo nebo auto s rachtajícím vozíkem, nebo pes, to je konecTo bláto mně fakt štve, když brzdí, tak po něm normálně jedou jak na klouzačce a dá mi pak šílené úsilí jim utřít nohy. ( 16 nohou )