Zahrada a psi

690
29.3.15 16:12

Zahrada a psi

Ahojky, chtěla jsem poprosit, jestli někoho nenapadne čím zakrýt bláto - abych popsala situaci, máme větší zahradu, ale máme jí oplocenou v půlce, aby psi se venčili ( samozřejmě kromě procházek ven ) jen na té jedné půlce. Na tu druhou je pouštíme pouze po jednom aby nelítali a pod dohledem, přece jen jsou tam tůje, které s oblibou vyhrabávají, záhony a bazén ze kterého chtějí chlastat vodu a je v něm chemie. No, a na té " jejich " půlce to podle toho vypadá. Tráva zmizela úplně, zadupali jí a to jsem tam nasázela tu zátěžovou na fotbalové hřiště, i ta nevydržela. Takže je z toho holá planina, zem je nekvalitní, jílovitá, tak je tam pěkné klouzavé blátíčko. Jsou s námi doma, ale tím jek vždycky vylítnou, začnou se honit, tak lítaj drny. Fotku bohužel neumím vložit. Když nasázím novou trávu, za chvilku je to samé. Vydláždit to, to by vypadalo jak na sidlištním parkovišti. Ještě mně napadlo řešení těch zatravnovacích čtverců, ale ty mají zase otvory a to je nebezpečné na tlapky a drápky. Nenapadne někoho něco? Co tam dát. Každý pes má kolem 60 kg, tak to je devastující četa. Ven mimo zahradu chodí, ale asi tak 3 x denně musí být vypuštění sem na udělání potřeby mimo klasickou procházku. Nebo jestli existují nějaká super-hyper semínka která vydrží výběh stáda koní :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15575
29.3.15 16:27

Tak jestli je to jejich půlka tak bych to nechala tak jak to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
29.3.15 16:27

Jo to znám :D U nás je voraniště kolem celého plotu, jak tam to naše pometlo furt lítá :D Taky nevím co s tím :nevim: Jedině vybetonovat :mrgreen:
Zkoušela jsem taky různou trávu, ale ona to těma drápama stejně vyrve :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
29.3.15 16:30

Co umělý koberec :think: co to máte za plemeno? :mrgreen: my máme ridgebacki, ale takovou spoušť teda nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16744
29.3.15 16:33

A co štěrk? my jsme ted řešili bláto na dvoře, nechali jsme to vykopat a zasypali štěrkem, muže pršet jak chce a bláto není

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
29.3.15 16:36

Asi nezbyde než se smířit s tím, že je to jejich území a nechat to tak. Žádný trávník tohle nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
29.3.15 16:43

Jsou to Cane corso a jsou čtyři. I když se pouští po dvou, tak stejně, jak vylítnou, a brzdí, tak to lítá. A když ještě náhodou kolem plotu projíždí kolo nebo auto s rachtajícím vozíkem, nebo pes, to je konec :) To bláto mně fakt štve, když brzdí, tak po něm normálně jedou jak na klouzačce a dá mi pak šílené úsilí jim utřít nohy. ( 16 nohou )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
29.3.15 16:46

@lenulik Asi bych to nechala tak. My máme velké plemeno a tráva nehrozí. Na části dvora máme skalní prach, sice to taky nevypadá, ale aspoň nemáme to blátíčko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15575
29.3.15 16:47

Proč je teda nenecháte na tý jejich půlce a chodí vám dovnitř?
udělejte jim kotce, nebo něco takovýho na noc a nebudete muset čistit nohy :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
690
29.3.15 16:54
@kaja00 píše:
Proč je teda nenecháte na tý jejich půlce a chodí vám dovnitř?
udělejte jim kotce, nebo něco takovýho na noc a nebudete muset čistit nohy :nevim:

Nejsou venkovní. Jsou s námi od malička v soužití doma, holkám je už 6 let a klukům rok a dva. Nechtěla jsem psa do kotce ale žít s nimi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4462
29.3.15 16:57

@kaja00 souhlasím. Náš pes má venku velkou boudu, v ní kotec. Teď jsme zakládali nový trávník a konec. Pes když s ním nejdu ven na procházku, je vencenej na vodítku na zahradě. Jinak normálně všude venku, ale doma teď prostě běhat nesmí. vypadám jako trubka, ale buď chci trávník a tak přizpůsobim psi venceni a nebo pa trávník. Až nám tráva naroste pes tam zase bude běhat, ale jako upřímně, při 4 psech o váze každého 60kilo se trávníku nedočkate ani s kotcem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2331
29.3.15 17:09

Já bych tam sypala průběžně písek, pro mě lepší než jíl. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
29.3.15 17:21

@DeTer jen technicka, neni to opacne, kotec a v nem bouda? :mrgreen: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
29.3.15 17:41

@lenulik no já bych se teda bála spíš o nohy než o špínu. Naší fene se takhle urvaly vazy a bylo to hrozný, jak pro ni tak i pro nás. Jen mě to tak napadlo, nemyslím to jako rypani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9358
29.3.15 17:44

@lenulik Dávali jsme kvůli psům podél plotu, a nejen tam, „kačírek“ - takové ty velké oblázky. Když se to ohraničí dlažebními kostkami nebo něčím a vytvaruje do oblých tvarů, tak to nevypadá zle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný