Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj Holky, omlouvám se, jestli jsem špatně zařadila téma, ale nevěděla jsem… ![]()
Mám dotaz, chceme si s přítelem vyrobit zahradní posezení z palet (objeveno na netu) a na to chceme nějak udělat podsedáky nebo jak to nazvat, ale nevíme z čeho. To vážně existuje jen molitan? Není něco levnějšího? Aby jste pochopily mou otázku, tak přikládám foto a třeba to bude taky někoho inspirovat. ![]()
Děkuji moc za váš čas a případné odpovědi! ![]()
Co takhle třívrstvá karimatka z polyuretanové pěny?
Na rozdíl od molitanu nikdy nenasákne vodou. Nemá totiž propojené „komůrky“. A to málo vody, co zůstane při dešti na povrchu, oschne.
A ještě mě napadá pěnovka, pěnová guma. Zatím jsem ji teda v metráži viděl jen jednou, přibližně před rokem a půl v BAUHAUSU.
No jasně že existuje. Třeba sláma
Nevyjde třeba levněji jak molitan metráž, tak nějaká molitanová matrace někde v akci (kika, jysk, ikea, sconto atd)
Další možnost bych viděla v použitých matracích, zkus prohlídnout inzerci, někdo se může zbavovat matrací ve slušném stavu jen proto, že si koupil nové, třeba jen za symbolický poplatek nebo i za odvoz
Chudák můj manžel
, ten Ti poděkuje
. Bude mi to muset teď vyrobit
. Promiň, že nemám radu, ale je to fakt super nápad. Vypadá to moc moc pěkně. Já mu to zítra ukážu, třeba ho něco napadne. ![]()
edit: stará matrace je výborný nápad, navíc jí můžeš povléct jen prostěradlem, žádné potahy nebo čalounění
Jj, nápad je to moc pěkný, teď jen, aby se to tomu mému takto podařilo vyrobit.
Sama jsem se nad tím rozplívala, jak jsem to prvně uviděla. Teď jen „řešíme“ detaily. Ta karimatka z polyuretanové pěny asi né, ale zatím to vypadá přímo na polyuretanové matrace, které jsou i s potahem, který by se mohl časem nechat vyrobit jiný, nebo na to jen natáhnout prostěradlo. ![]()
Taky mě napadly staré matrace…já tu mám třeba schované takové ty, co bývaly tři „polštáře“ na jedné posteli…právě pro případ, že bych je chtěla použít na sezení…
jinak bych asi taky koupila nějaké staré matrace do postelí někde v bazáru.
A jinak s těma paletama, u nás si z toho udělala nedávno postel neteř s přítelem, je perfektní, bych ani nevěřila ![]()
Zkuste koupit ty levný matrace. Molitan, konkrétně 10 cm tloušťka, což do míň bych asi nešla stojí 1000,–. Pěticentimetrový 500,–, takže si nepomůžeš. Mluvím o velkoobchodních cenách. Já bych zkusila něco starýho. Na ven dobrý a přece jen, velmi levná matrace nebude stát za moc. Taky by šly ušít obrovské polštáře, naplněné např. molitanovou drtí - ta je levnější, anebo starýma hadrama. prošít to třeba na čtyř místech knoflíkem, a´t ta výpln pěkně drží na místě. Anebo! A to mám fakt výborněj nápad - polystyrenovýma kuličkama. Ale pochopitelně ne z galanterie, ale podívej se po netu, prodává se to i jako obalový materiál nebo jestli máte v oklí nějakou firmu, která něco posílá poštou, ti toh otaky mívají mraky. na sezení by šly i esíčka - měla jsem je ve vaku pro děcka na sezení. ovšem základní otázka zní, jeslti to bude pod střechou nebo ne? Protože bych teda nechtěla tahat matrace pod střechu při každým mráčku.
@Mar__tanka1983 píše:
Taky mě napadly staré matrace…já tu mám třeba schované takové ty, co bývaly tři „polštáře“ na jedné posteli…právě pro případ, že bych je chtěla použít na sezení…
jinak bych asi taky koupila nějaké staré matrace do postelí někde v bazáru.A jinak s těma paletama, u nás si z toho udělala nedávno postel neteř s přítelem, je perfektní, bych ani nevěřila
No my máme takové tři matrace na pohovce. Matrace mají okolo 70-ti let. Bez přehánění. A jsou krásné, pevné a pružné.
Moc děkuju za nápady a klidně pište další. A ano, bude to pod střechou. ![]()
To je super!!!
Náš taťka se výrobou palet zabývá takže to bude mít hned sfouklý. Díky za tip ![]()