Zahradničení v paneláku

17108
2.3.14 19:40

zahradničení v paneláku

Ahoj holky, letos jsem si usmyslela, že bych si ráda něco vypěstovala i doma. Jenže nemám balkon. Máte někdo zkušenosti s pěstováním nějakých bylinek, nebo zeleninky doma?? Nějaké rady, tipy? Budu ráda za jakékoli zkušenosti.
Popřípadě: Máme zahrádku kousek za městem, ale dostaneme se tam o víkendu, čili nějaké rady na velmi nenáročné pěstování? K dispozici jsou záhonky jak ve skleníku, tak i pod širým nebem.

:mrgreen: Děkuji a přeji hezký večer.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
723
2.3.14 19:42

@chs.jasmin Bylinky pěsuju doma na okně v kuchyni a ok :)
Jinak nějakou tu zeleninu pěstuju na zahrádce u domečku :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
2.3.14 19:44

@chs.jasmin já myslím že nějaké bylinky by se ti mohli povést vypěstovat i jen na okně :palec:

• Citovat
  • Upravit
72725
2.3.14 19:47

@chs.jasmin :mrgreen: ségra na okně v 7. patře měla jahody. Jinak my doma máme bylinky, a kluk si každý rok sází hrášek :dance: a ta potvora fakt roste.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5313
2.3.14 19:50

Na okně se mi daří rozmarýn a pažitka, bazalka mi chcípla. Na zahrádku,, kde budeš jednou za týden mám tip pouze na stromky jinak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
46669
2.3.14 19:52

A mně na okně nikdy nic nešlo. Zkoušela jsem pažitku, bazalku. Vyrostlo to, daly se do toho mušky, chcíplo to, konec. Kytky mi tu jdou, dokonce orchideje bez speciální péče kvetou jako pominuté, ale bylinky prostě nee :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.3.14 19:52

Chce to dost místa za oknem na jihovýchod, jihozápad - a pak můžeš cokoli, co se pěstuje ve skleníku. Ovšem na rozjezd bych doporučila třeba šnitlík, řeřichu, prostě nenáročné bylinky - pak můžeš zkusit malé papriky, cherry rajčátka, ty jahůdky… Ty „obyč“ bylinky dokonce můžeš mít víc najednou v jednom větším květináči, dobře se pohromadě snáší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Lizzi
2.3.14 19:58

Máme bazalku, rozmarýn, letos chci meduňku a pažitku :-)

• Citovat
  • Upravit
17108
2.3.14 20:02

Holky pěkně prosím, co třeba i za oknem venku? Tchýně takto pěstuje lesní jahůdky a každý rok má krásnou úrodu. Má tam hozenou dřevěnou „závoru“ aby ji při bouřce nespadly truhlíky… Tak si říkám, že bych docela ráda využila každičký volný centimetr… Loni jsem měla koupené bylinky v květináči a vydržely cca vždy měsíc… Letos jsem si pečlivě schovávala semínka z paprik…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.3.14 20:03

Taková poznámka - pokud v paneláku málo větráte a chcete něco za oknem pěstovat, tak to velice často zajde na plísňové choroby. Větrání je základ - pozdní zkušenost, ale přece zkušenost… :oops: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.3.14 20:05
@chs.jasmin píše:
Holky pěkně prosím, co třeba i za oknem venku? Tchýně takto pěstuje lesní jahůdky a každý rok má krásnou úrodu. Má tam hozenou dřevěnou „závoru“ aby ji při bouřce nespadly truhlíky… Tak si říkám, že bych docela ráda využila každičký volný centimetr… Loni jsem měla koupené bylinky v květináči a vydržely cca vždy měsíc… Letos jsem si pečlivě schovávala semínka z paprik…

takhle měla právě ségra jahody - ty klasické - rostly celé léto :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
2.3.14 20:06

A taky bacha na průvan. Bylinky pěstované za oknem prostě nejsou tak otužilé jako ty venku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5313
2.3.14 20:07

Na venkovním parapetu mívám chery rajčata. Pažitku mám urýpmnutou ze zahrádky od rodičů. Rozmarýn vypěstovaný z hodového daného do vody, aby zakořenil. Mám ho spoustu let a dokonce mi krásně kvete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1258
2.3.14 20:10

Ja uz mam zasete mesicni jahody a balkonovy rajcata. pry by snad mely jit vypestovat v truhliku redkvicky. zkusenost s tim nemam, ale chci to letos aspon zkusit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
2.3.14 20:15

Mmchdm, já doma pěstuju bazalku a roste jak vzteklá :nevim: zrovna suším 10 velkých rostlin, teď musím zasadit něco jiného, bo už ji není kam dávat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí