Dětské tábory - jak byste si je představovaly?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20.9.13 20:03

Zájemci o dětské tábory

Byl mi nabídnut výhodný pronájem rekreačního střediska. Vhodného pro dětské tábory i dříve tak využívaného.
Zajímalo by mě, jestli a jak velký je zájem o dětské tábory v dnešní době. Zda je to takzvané nedostatkové zboží, nebo je toho naopak moc(nabídka převyšuje poptávku).
V jaké výši se pohybují ceny?
Rekreační středisko je na krásném klidném místě.
Měli byste zájem o tábory pro Vaše dítka? Co a jak byste si tak představovaly?
děkuji za všechny názory, rady a postřehy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
19071
20.9.13 20:08

@slunečnice 31 detske tabory poradam nekolik let. Kapacitu mame kazdorocne naplnenou, ale 90% deti s nami jezdi opakovane. Takze nevim, jak by rodice pristupovali k uplne novemu taboru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
20.9.13 20:12

@slunečnice 31 řeknu Ti to takhle, pokud přežiješ první rok, přežiješ všechno. Tábor vždycky vybíráme podle referencí /osobní zkušenosti blízkých a prověřených lidí/ a podle zaměření. Já sama jezdila na jeden jediný a jsem za to ráda.. Cena se může pohybovat od 3 do 15 tis, záleží, kdy, kde, jak dlouho a pod. K novému bych, jako rodič, neměla moc důvěru :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
336
20.9.13 20:14

@slunečnice 31 Osobně bych ráda své děti posílala na tábory, teď jsou ještě malé, ale výhledově s tím počítám. Každopádně teď je prý „netáborová“ generace. Kamarádka pracuje s dětmi a říkala, že určitě jezdí méně dětí, než před 30 lety. Pak loni jsem se ptala 8 letého příbuzného, jestli pojede někam na tábor a zděšeně a zároveň znechuceně odpověděl, že ne.. Tak nevím. Ale myslím že nakonec i s bratrem byli jenom na takovém tom přes den, že na spaní jezdili zpět domů. Taky se to možná může lišit dle regionů. Kde máte to rekreační středisko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.9.13 20:18

@slunečnice 31 Je celkem důležité (i když se to mezi lidma moc neříká) aby parta vedoucích byla sehraná a každý věděl bez dlouhého vysvětlování, co se od něho očekává. Měl jsem možnost nahlídnout „pod pokličku“ partě vedoucích, která se dávala dohromady devět let a v nezměněné sestavě jezdila tehdy už sedmým rokem. Na některé situace měli nezvyklé recepty - třeba na zvládání šikany ze strany dětí s psychickou poruchou, na udržení kázně u extrémně rozmazlených dětí atd. - ale jejich recepty stopro fungovaly. Najít takovou partu je lepší než vyhrát milión v loterii.
A k naplněnosti táborů jen dodám, že ty dobré tábory mívají vyprodanou kapacitu už v říjnu a listopadu minulého roku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.9.13 20:32

Rekreační středisko je v Jižních Čechách okr. Strakonice. v blízkosti rybníka.
Já bych právě ty dobré vedoucí a vše okolo musela dát dohromady.
Pár lidí co s tím má zkušenosti znám, ale ještě další by byly třeba.
Je mi jasné, že začátek nebude jednoduchý a že většina rodičů dá na reference a zkušenosti svých známých-když začínáme, tak je to trochu problém.
Nápady jsou různé, líbily by se mi tábory tématicky zaměřené-indiáni, keltové, rytíři a podobně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
20.9.13 20:38

@slunečnice 31 No nevěšel bych hlavu, hodně lidí hledá pro své děti tábory na poslední chvíli. Hlavně lidi, co pracují na různé „smlouvy nesmlouvy“, živnostníci atd. - prostě ti, co dopředu neví, jak na tom budou s časem a financema.
A pro představu bych uvedl bydliště vedoucích z oné party - čtyři Brňáci, jeden Ostravak, jedna z Hradce, Pražák, po jednom z Děčína a Ústí nad Labem. Tábory se každý rok odehrávaly na okrese Uherské Hradiště.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
20.9.13 21:11

Já bych asi taky vybrala tábor osvědčený a teda klasický stanový. Na tom jsem vyrůstala já a neměnila bych.

no ale nějak se začít musí. ;)
jezdila jsem jako vedoucí jeden čas a hrozně ráda bych zase někdy jezdila, tábory miluju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
20.9.13 22:39

Tábory miluju, ale preferuju stany. Kluk je na to ještě malý, ale já bych jela hned.

V tom rekreačním středisku by nemuselo být špatný dělat tábory pro rodiče s dětmi. Ti ocení lepší zázemí a přijde mi, že zatím jich je poměrně málo.

• Citovat
  • Upravit
20155
20.9.13 22:44
@slunečnice 31 píše:
Byl mi nabídnut výhodný pronájem rekreačního střediska. Vhodného pro dětské tábory i dříve tak využívaného.
Zajímalo by mě, jestli a jak velký je zájem o dětské tábory v dnešní době. Zda je to takzvané nedostatkové zboží, nebo je toho naopak moc(nabídka převyšuje poptávku).
V jaké výši se pohybují ceny?
Rekreační středisko je na krásném klidném místě.
Měli byste zájem o tábory pro Vaše dítka? Co a jak byste si tak představovaly?
děkuji za všechny názory, rady a postřehy.

Copak my, či děti, ale hygiena… Pokud vím, tak se snad řeší, zda tyhle typy táborů vůbec nezakážou kvůli „nedostatečnému prostoru“ při ubytování :roll: :roll: :roll: A jestli padne tento argument, tak si hygienici určitě vymyslí nějakou jinou kokotinu..
Takže bych se ptala na místně příslušné krajské hygienické stanici, co tomu tábořišti říkali v minulosti a co budou požadovat nadále..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.9.13 11:21
@lucenka píše:
Tábory miluju, ale preferuju stany. Kluk je na to ještě malý, ale já bych jela hned.V tom rekreačním středisku by nemuselo být špatný dělat tábory pro rodiče s dětmi. Ti ocení lepší zázemí a přijde mi, že zatím jich je poměrně málo.

Ubytování ve zděné budově ocení rodiče i tehdy, když jejich dítě dostane sebemenší zánět a přesto chce na táboře zůstat s kamarádama až do konce. Po 20. červenci tohle prožívat pod stanem už bývá docela riziko (svatá Anna, chladna zrána…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
21.9.13 11:23
@Damael píše:
Copak my, či děti, ale hygiena… Pokud vím, tak se snad řeší, zda tyhle typy táborů vůbec nezakážou kvůli „nedostatečnému prostoru“ při ubytování :roll: :roll: :roll: A jestli padne tento argument, tak si hygienici určitě vymyslí nějakou jinou kokotinu..
Takže bych se ptala na místně příslušné krajské hygienické stanici, co tomu tábořišti říkali v minulosti a co budou požadovat nadále..

Spíš bych se zajímal, co hygiena z okresu. Pokud jsem zažil, jezdili na kontroly v průběhu tábora spíš ti z okresu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23.9.13 00:27

No tak hygiena se zdá zatím v pohodě-jsou rozumní.
Jedná se o chatky a zděnou budovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario