Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Zdravim Vas.
Pri porizovani vybavicky,hlavne obleceni, pro mimi, jsem zjistila , ze narozdil od moji osoby, kdy mi puvod obleceni neni tolik dulezitym faktorem nakupu, zalezi na tom co a odkud bude moje dite nosit. Vyhledavam a uprednostnuji nyni vyrobky ceskych firem. Popripade pokud se jedna o dalsi veci tak pouze ty proverene a kvalitni vyrobce. Jiste je to tim , ze se ve mne probudilo Pro dite to nejlepsi, ale take se mi vic zamlouva, zatim predstava,divat se na sve dite v oblecku s ceskym napisem a peknym prostym obrazkem nez na anglicke kecy a medialni postavicky. Zajimalo by me, jestli to tak je i u jinych z Vas?
Zajímá mě především kvalita, potom cena, potom země původu. Takže nakupuju věci z kvalitní bavlny z Anglie, protože jsou za dobrou cenu, české oblečení ve srovnatelné kvalitě bylo dražší. ![]()
Ráda bych kupovala kvalitní české zboží za rozumnou cenu, ale někdy je to na úkor kvality, někdy ceny…
dneska se ty věci moc řeší
jasně že nekoupím bodíčko u nějakýho pochybnýho obchodníka, např. u číňanů, ale tepláky na písek proč ne
zavřete děticky do vakuových koulí, at k nim nemůžou žádný bakterie, at nemaj žádný bebíčka, nebo nedej bože nemaj na sobě oblečení které není s bio bavlny, nepijou bio mlíko, a nejí bio mrkev
zuzka.mamka píše:
dneska se ty věci moc řešíjasně že nekoupím bodíčko u nějakýho pochybnýho obchodníka, např. u číňanů, ale tepláky na písek proč ne
zavřete děticky do vakuových koulí, at k nim nemůžou žádný bakterie, at nemaj žádný bebíčka, nebo nedej bože nemaj na sobě oblečení které není s bio bavlny, nepijou bio mlíko, a nejí bio mrkev
já to řeším proto, že mi ty věci pak dlouho vydrží (vyzkoušené mám lecjaké) a nemusím brzo kupovat náhradní třeba za body s nefungujícíma patentkama (asi po měsíci
, polská výroba), nemusí to být biobavlna, ale ty uměliny nerada nosím i já, tak proč do toho oblíkat děcko? ![]()
Já ještě kvalitní české zboží nenašla, takže kupujeme většinou po bazarech, občas C&A, H&M, stačí si vybírat to co se mi líbí, však nikdo nenutí kupovat nápisy v cizím jazyce, či mediální postavičky
A mívají i bez obrázků věci, či neutrální autíčka, medvídky…
Jediné kvalitní české zboží co znám, je Matějovský a Hybler, pokud ovšem jsou opravdu čeští, ale ti pro změnu nemají nic společného s oblečením ![]()
Kupuju to co se mi líbí a co bude klučíčkům slušet. Českou firmu, která vyrábí hezké oblečky neznám. Takže : Lindex, Benneton, HaM, Ca A, Topolino atd.
Kvalitni ceske zbozi jsem objevila (za vsechny napr. znacka ONO), ale opravdu je drazsi nez zbozi srovnatelne kvality napr. z Anglie. Porizovala jsem par kousku na novose. Takze pro miminko je to jedna vec.
Zpocatku mi i bylo jedno, co na tom obleceni je, ale v okamziku, kdy dcera zacala chodit do jesli a pak skolky a informovala me, co ktera holcicka ma na tricku nebo cepici, tak pak uz si muzes myslet co chces, ale tu cepici s prasatkem pepinou nebo hello kitty ji proste koupis. Uz jen kdyz vidis, jakou z toho ma to dite obrovskou radost ![]()
přesně, taky neznám běžně dostupný hezký český oblečení za rozumnou cenu. Jednoduchý bílý bodýčka a pyžámka kupujeme v Tescu (kvalita stejná jako jinde, cena super) a pak nejvíc hezkýho moderního a troufnu si říct i kvalitního oblečení máme z H&M, něco Lindex. Řešit kde se to šije je v týhle době už trochu pasé bych řekla…
ahoj,
ceske zbozi uprednostuju kdyz uz tak z hlediska „fair trade“ , takze je mi jedno , jestli to je na me, manzela anebo deti. Ale taky casto podlehnu krasnym vzorum z HM apod., kvalitu maji dobrou , jen to neni moc Fair trade ![]()
Ceske obleceni jak uz tu nekdo zminoval znacka ONO www.vecicky.cz , dal co znam je Matysek a myslim ze taky kvalitni www.matysek-matys.cz , pak co muzu dat tipy na ceske obleceni i kdyz nemam primo ozkouseno :
http://www.naseslunicko.cz/
http://pixybaby.michalcikovi.cz/
http://shop.farmers.cz/
http://www.mimibazar.cz/bazar.php?…
taky na Fler.cz se da ,nejake obleceni pro deti, najit
tak treba jsem odkazy nekomu pomohla ![]()
mmch nemyslim ze resit kde se to sije je v dnesni dobe pase, melo by to byt prece naopak
… me tedy neni jedno , jestli ty hadriky na moje deti nesili nejaky jiny deti nebo zeny ktery jsou v praci od nevidim do nevidim. I jsem si myslela ze kdyz koupim znackove veci (dost drahe samozrejme), jako H&M, C&A, Next a dalsi, ze tomu tak neni, ze snad zamestnavaj „normalne“ , ale asi tomu tak neni , bohuzel. Proste ja jsem asi naivni a verim ze kdyz k tomu zacnou lidi pristupovat jinak , tak by se i tohle mohlo zmenit.
Samozrejme my take nejsme milionari, takze malokdy se rozsoupnu novymi vecmi pro deti , spis nakupuji po inter. bazarech , sekac atd. , ale kdyz uz tak radsi uz ty penize vrazim do ceskeho obleceni
znacku resim
vybiram v lindexu, nekdy HMku, NEXTU,ted hlavne OLD NAVY a sem tam neco hilfiger protoze si nemuzu pomoct - to obleceni je bezkonkurencni a fakt naaadherny
i kdyz tech kousku je opravdu pár.
Neresim jestli je to cesky vyrobce… resim proste jak to vypada
Libej se mi deti stylove obleceny. Napr. kdyz prijedete do francie, italie,… je tam znat ze lidi maji vkus… ![]()
Nejcasteji vybiram treba tricka s ftipnymi napisy (v anglictine, predpokladam, ze vetsina lidi je gramotnych a umi anglicky)
my mum is the coolest, my dad is totally owesome, i wasn't born in yesterday, i love mum and dad, mum loves me … a mnoho dalsich. Tohle bohuzel nikdo v cestine nedela, tady se zmuzeme akorat tak na prouzky a puntiky.
tak já nakupuju oblečení v CaA,v bazárcích,někdy v Tescu nebo u vietnamců.
Myslím že v téhle době kdy je většina oblečení šitá v Číně je pomalu jedno co si koupíte za značku.
Na štítku je třeba napsáno vyrobeno v Německu,ale už nenapíšou že látka je vyrobená v Německu,ale ušité je to v Číně. ![]()
Abych řekla pravdu, důležitá je cena (prostě nedám pětikilo za bodýčko jen proto, že je nej …), a zejména zkušenost. Prostě prodejce. Co se dobře nosí, obléká, co vydrží praní, atd. Nejen kamenné obchody,a le třeba i oblíbené netové obchůdky (vlastní značka). Protože jak píše Kačudka, už snad i české věci mají z Číny aspoň ty nitě ..... ale čest výjimkám .....
Kupuji v HaM, hodně Benetton a Next. Někdy CaA Hlavně kvalitní. U Vietnamcu bych nekoupila nic a na dítě už vubec ne! Ikdyž z toho hned miminko vyroste, ale užívám si to. Co se týče obrázků, nic strakatého, sem tam něco ano, ale nesnáším motiv Hello Kitty, který je teď snad na všem ![]()