Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj. Jsem s přítelem přes půl roku, v květnu jsme oba odešli od rodin a začali být spolu. Já mám dvě děti a on také (4 letou a 9 měsíčního), jeho manželka mu však zakazuje, aby se děti vídaly se mnou, takže pokud chce být s nimi, musí jet za ní a být u ní doma - ona většinou na tu dobu jede někam pryč. Podotýkám, že jsme se předtím všichni znali, jeho děti mně měly rády. Můj manžel, ač nemá mého přítele rád, tak nechal na dětech, aby si k mému příteli vytvořily vztah a ten je úžasný i díky tomu, že ho znaly již předtím. Naopak jeho manželka děti používá jako zbraň, své dceři o mně řekla spoustu ošklivých věcí a dělá samé naschvály. Přítel by strašně rád zažil pocit úplné rodiny se mnou, tj. jeho děti, moje děti a my dva, ale je to v nedohlednu. Pokud by si děti vzal i přes její zákaz ke mně, odnesly by to nejspíš ony…je nějaká šance, jak z toho ven???
Jo jo, sebrat tátu od rodiny, to se musí pak počítat s averzí jeho ex, jednala bych stejně, jako ona. Ven z toho nijak, půl roku je krátká doba, prostě bude´te muset počkat, až dokáže tu zradu vstřebat nebo jít do boje, mtrvat si na svém a očekávat protiúder a tak stále dokola. Se musím usmát, té úplné vaší harmonické rodině ![]()
Zatím jen dohodou…na rozvodu teprve pracují. Tady jde spíš o to, že i když soud stanoví styk s dětma a děti přijdou spokojené z víkendu s námi, tak jeho manželka dcerku zase zpracuje a ta z toho chudák bude mít v hlavě ve svých čtyřech letech úplný guláš. A to samozřejmě nechceme. zatím to vypadá, že tu platí pouze rovnice její štěstí rovná se naše štěstí.
No, rozesmála jsi mě - vaše úplná rodina… Jako nezlob se, ale pokud jsi odtáhla (ano, nesesypte se na mě, že to udělal pouze a jen ten chlap a milenka je v tom zcela nevinně) chlapa od rodiny, tak se nemůžeš divit, že tě jeho ex tak nenávidí, že nechce aby s tebou byly jeho děti. Píšeš, že má 9ti měsíční mimino - chce to fakt mít hodně hroší kůži na to, aby sis začala něco s chlapem, co má doma novorozence. To je to největší svinstvo, co jsi mohla ty i tvůj chlap udělat. Takže co ti doporučuji? Stáhnout krovky a užívat si tu nejbáječnější rodinu, kterou máš a nechat chlapa chodit za dětma bez tebe. Možná se to časem vyvrbí, ale osobně, pokud by mi toto udělal člověk, kterého znám a s kterým jsem pravděpodobně kamarádila, tak by se to nevyvrbilo nikdy.
@blumina píše:
mít v hlavě ve svých čtyřech letech úplný guláš. A to samozřejmě nechceme. zatím to vypadá, že tu platí pouze rovnice její štěstí rovná se naše štěstí.
tak hlavně, že tvoje a jeho štěstí se rovná neštěstí tvého ex a jeho ex… ale to je podle toho, co píšeš nepodstatné. Záleží pouze a jedině na tobě a něm. ![]()
Ať se manžel obrátí na sociálku a případně na soud. Psala o tom Klára Samkové ve své knížce o rozvodech, popisovala tam vyšilování bývalé manželky, která nechtěla aby se děti vídaly s novou manželkou, což bohužel pro ni nejde, protože je manželka otece dětí. Soud jí to silně zamítl. Hodně štěstí
Uprimne, tiez by som sa snazila nedovolit aby moje deti ovplyvnovala a nedajboze vychovavala zenstina co neberie ohlad na nikoho a napriek 4 detom lovi zenaca. Co ich nauci? Ze si mozu brat vsetko co si zmyslia len preto ze chcu?
Soudem urcene vidani s detmi. Je jejich otec a ma pravo si je brat i kdyz tam jsi ty.
Ockovani deti bohuzel nezabranis
to uz byva udelem podobnych situaci. Malokdy maji rodice deti dost rozumu aby radne fungovali i po rozchodu.
No hledím, že je tady zase hromada nenávistných komentářů vůči druhým nanželkám… ale většinou to jenom vyvěrá ze strachu a snahy kompenzovat si a ospravedlňovat svou podvědomě domnělou budoucí pozici
@blumina no tak s tím nic nenaděláte, jak se o vás (o tobě) bude ex bavit se svýma dětma… nebudete první ani poslední, kteří tohle řeší. Třeba ji to časem přejde, třeba ne. Na druhou stranu se zkus vžít do její situace, chlap by ti odešel s jinou (neřeším důvody) a ty bys měla děti láskyplně posílat k jeho nové? Tohle některé ženy prostě neustojí, já neříkám, že je to dobře, ale je to tak.
Souhlasím na tohle musí mít člověk žaludek odtáhnout manžela a tátu
@Bábi Zlopočasná píše:
Uprimne, tiez by som sa snazila nedovolit aby moje deti ovplyvnovala a nedajboze vychovavala zenstina co neberie ohlad na nikoho a napriek 4 detom lovi zenaca. Co ich nauci? Ze si mozu brat vsetko co si zmyslia len preto ze chcu?
No, tatínek těch dětiček také není nevinný kapřík, aby se zasekl na háček nějaké proradné rybářce, co loví ženáče
On je vychovávat asi bude a myslím, že je o vztazích naučí dostatečně sám, pokud to už nemají v genech ![]()
Odsuzujete, aniž byste věděly, jak to bylo. Změním váš názor, když vám řeknu, že ho jeho manželka podvedla, absolutně nerespektovala a schazovala před ostatními a můj manžel mně tak dlouho psychicky týral, až jsem se zamilovala do člověka, který mně ctí, váží se mně a to stejné nachází i u mně. Ano jsou v tom děti, ale to nejmenší dítě ani není přítelovo, ale přesto ho přijal za své…je hrozně jednosuché někoho odsoudit…!!!
@rybka56 píše:
No hledím, že je tady zase hromada nenávistných komentářů vůči druhým nanželkám… ale většinou to jenom vyvěrá ze strachu a snahy kompenzovat si a ospravedlňovat svou podvědomě domnělou budoucí pozici
tak hlavně, že ty, kdybys měla doma novorozence a tvůj manžel ti oznámil, že se zamiloval do kamarádky, tak mu řekneš, jasně pepo, to jsem ráda, že konečně budete šťastní a jsem ráda, že ona zná děti, tak se nebudu jí bát svěřit jí je i na víkend. Nebudeš smutná, zhrzená, budeš všechny mít ráda, usmívat se na ně a jejich velké štěstí jim budeš ze srdce přát