Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
A když to máte tak blízko, nemůžeš ji nějaký čas vodit?
(teda já bych ji asi zkusila stopovat, co proboha dělá těch třeba půl hodiny
)
Ale přijde mi to pro tak malé dítě dost tvrdé, obzvlášť pokad se tak těšila… Já bych něco takového dala třeba za lhaní nebo nějaký druh násilí, ale že je asi myšlenkami mimo a neumí si čas rozvrhnout, to se teprve musí naučit zvládnout.
Nicméně nevím, děti mám zatím malé, jen teda starší syn je taky takový mimoň už teď.
Tak přiměřený trest to je. Ale nebylo by třeba lepší jí do školy dovést? Předpokládám, že je v 1. třídě a takové dítě asi ještě nemá moc pojem o čase…zkusila bych těm poznámkám předcházet a odvést ji tam… ![]()
S výletem neporadím, ale podle toho co píšeš si doma, když odchází do školy, tak co ji tam prostě vodit, když není schopná tam být sama včas - mohlo by jít to být hloupé před spolužáky a motivovat, aby chodila včas.
Taky bych jí to zakázala a ještě bych chodila do školy s ní, aby se zbytečně někde necourala, než si navykne, že se chodí včas.
Rozmary, já bych jí takhle netrestala. Chápu, že to s ní máš těžké, ale jak sama píšeš - s vámi se chudák dítě nikam nedostane. Tak jí nebraň a do aquaparku ji pusť.
Co se týče pozdního chození do školy - máte to kousek, tak se jí zkus pár týdnů přizpůsobit, a do školy choď s ní.
Ona je fakt ještě malá, moc si neuvědomuje čas - pro ní je to nové…
Kup jí digitální hodinky a vysvětly jí, že v ten a ten čas musí být ve škole… Takhle já to dělala se synem. Hodiny ještě neuměl, ale už věděl, že když má na hodinkách 7.40, tak už musí být ve škole. On si to hlídal a cítil se strašně důležitě ![]()
Hm, podle mě to zabere na čas, ne napořád, tohle zrovna bych jí nezakázala.
Spíš bych trestala pravidelně, ale menší tresty.
Taky jsme doma měli mimoně, co šel do školy bez aktovky apod. Vyrostla z toho, neřeknu přesné datum, ale v devíti letech už to nedělala. Třeba tě to aspoň uklidnilo. ![]()
Já jsem jí vodila a stejně chodila pozdě,protože si kydne v šatně a sedí,začla jsem jí pouštět samotnou,že jí stáhne dav,proto chodí o tolik dřív,aby tam bylo víc dětí a ona táhla s nima,ale k prdu,no už jí budu zase vodit,i když protestuje,že se jí budou děti smát,ale jiný řešení nevidím,než že nad ní budu stát v šatně a budu jí buzerovat přede všema ať sebou hodí ![]()
Já bych výlet nezakázala, ale jak tady už několikrát padlo, rozhodně vodit do školy! Klidně i dostrkat do třídy. Chodí do školy teprve 2 měsíce, tak nemůže člověk čekat zázraky
Myslím si, že zákaz výletu moc nepomůže… ![]()
Podle mě to nebyl dobrý trest a nenaučíš jí tím chodit včas. A nemůže jí někdo ráno vodit?
Nějaké tvé diskuse jsem četla. A pokaždý jsem chtěla napsat, že máme doma něco podobného. I jsme byli se starším u psychologa. Ten říká, že hyperaktivní není. Že je jen temperamentní. Pak jdeme k dětský, kde stihne během hovoru 20× vylézt a seskočit z lehátka a ještě do toho blikat lampičkou. Tak podle jeho dětské dr hyperaktivní je.
Je to takový náš mimoněk-víla. Je moc chytrý. Ale jak si mají správně připravit věci na lavici, stihnout něco vybarvit za určitý čas - tak to prostě nestihne. Zdržuje se vybíráním barev, koukáním z okna. Na to, jak je nezastavitelný a pořád někde leze a pořád mluví, tak je všude poslední. Do školy ho vodíme. Máme to daleko a ne někde u zastávky. Vím, že kdybych ho nedoprovodila, zkončí cestou někde u potoka a bude stavět přehrady.
Snad z toho vyroste. ![]()
„Trest“ bych vymyslela jiný. Tohle je podle mě zbytečný. Zkusili jste nějakýho dětksýho psychologa? Ten náš řekl, že Vítek problém nemá. Že je jaký je a my si musíme zvyknout. Že z toho vyroste.
Příspěvek upraven 25.10.11 v 17:34
A ona je taková od začátku? Nemůže mít ve škole s někým problémy? Nemá kamarádku? Víš, přijde mi zvláštní, že sedí SAMA v šatně a přijde tak pozdě do hodiny. Určitě bych jí vodila opět do školy, to bude dostatečně velký trest a na výlet bych jí zřejmě pustila. Ale já jsem měkoň, bylo by mi líto, že jsem jí uložila takhle veliký trest za to, že neumí hospodařit s časem. No, vyoženě naschvál to snad nedělá
, ale nejlíp ji znáš ty ![]()
Čauky,chtěla jsem se jen optat,jestli má reakce na poznámku od učitelky je přiměřená,mám dcerku 6,mnohé už znáte naše strasti,tvrdohlavej samorost a děsnej pomalík,už na rodičáku mě učitelka upozornila,že holka chodí občas pozdě.Od baráku do školy dvě minuty pomalé chůze,chodila čtvrt hodiny před zvoněním,nestíhala,tak chodí 25 minut před a stále nestíhá,dnes dostala poznámku,že si kvůli ní skoro nezacvičili,že zbrzdila celou hodinu,přišla opět pozdě a že jí mám posílat dřív
už nevim o kolik dřív
A to jí každé ráno tisíckrát opakuju makej ať nepříjdeš pozdě.No měla jet ve čtvrtek do aquaparku od domu dětí,bylo to na celý den,strašně moc se těšila,po téhle poznámce jsem jí výlet zatrhla,protože už fakt nevim jak jí srovnat,jenže je pravda že s náma se do pr…e dostane a tady by se ďábelsky vyřádila,ale zas ne druhou stranu jsem si říkala,že si to aspoň bude pamatovat,že má chodit včas.Jsem strašná matka,nebo je to odpovídající trest?