Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminky ![]()
Mám doma sedmi letého kluka a pořád se nudí.Když příjdeme ze školy domů,uděláme úkoly,potom si kreslí,když je potřeba tak si uklidí pokoj a pak to začne.....courá otráveně po bytě,často s ním hraju hry,chodíme ven na procházky(ve městě jsme nový tak tady nihoho ještě neznáme).A večer když má jít spát,tak chci se hrát
![]()
Jak zabavíte vy prvňáčka???
Mame o rok mladsi holku, ale presne vim, o cem mluvis!!!!
Nic ji nebavi, pexeso - vydrzi obracet prvni tri kola, potom to zacne rukavem zhazovat, clovece - to same, stolni hry - vzdy stejne. Malovani? prvni „cmaranice“ a konec, panenky? Nakoji, prebali, polozi a slus, pohadka - po peti minutach je vsude, varit se mnou vydrzi taky asi pet minut a potom jen poskakuje po byte a „zlobi“..... ![]()
Kdyz se ma oblikat, jist, spat, uklizet - chtela by delat vsechno z toho! ![]()
Myslim, ze z toho musi vyrust… ![]()
Co nějaké kroužky? Atletika, fotbal. Teď trénují i v hale. A pozná alespoň nějaké kamarády. ![]()
He he,jako bys mluvila o mém synovi.
Dřív si krásně hrál a ted,nic ho nebaví,nic se mu nechce,jen se povaluje a prudí ségru.
Jen když si sednu s nim a hrajeme třeba nějakou hru,tak se zabaví.
Ale to nejde pořád že.
Koukám,že je to asi věkem,tak pevné nervy nám všem,at tu první pubertu přežijem ![]()
Já si to pamatuju u sebe, v tomto věku přesně jsem se taky nusila a nezabavilo mě naprosto nic, pak už jsem to dělala a říkala jen tak, že se nudím, abych ostatní otrávila
![]()
Nekdy, kdyz uz mi fakt rupnou nervy, jde makat
Umyju treba horu nadobi a Natalka to musi utrit. A fakt neodejde z kuchyne dokud to nema hotove, jak je potom rada, ze si muze jit hrat - nicmene ma kratkou pamet a za hodinku, nekdy i drive je zpet! ![]()
O nějakém kroužku jsem už taky přemýšlela,ale bohužel není moc sportovně nadaný(hrozně se o sebe bojí) ![]()
Romiša píše:
O nějakém kroužku jsem už taky přemýšlela,ale bohužel není moc sportovně nadaný(hrozně se o sebe bojí)
Tak co divadlo? Vytvarka, keramika, hudba, zoologicky krouzek, skaut…
Já šílím,když přijedeme z nějakého výletu…vysleče se a hned příjde s tou hroznou větou „co budeme dělat?“ ![]()
Romiša píše:
Já šílím,když přijedeme z nějakého výletu…vysleče se a hned příjde s tou hroznou větou „co budeme dělat?“
Na to fakt nejsou rady
Jedine zalepit pusu a svazat do kouta!!! ![]()
A nebo pozvat nějakého kamaráda ze školy? Synovec to tak má, párkrát do týdne má doma spolužáka a nebo je on u něj, spolu si vyhrají, je jim 8 let. Rodiče je berou společně na výlet, jednou švica s přítelem podruhé zas rodiče od spolužáka.
No nevím.
Náš chodí na fotbal i do skautu a doma se nudí stejně ![]()
Jen je fakt,že na to ty tři odpoledne v týdnu nemusím koukat ![]()
Romiša píše:
Já šílím,když přijedeme z nějakého výletu…vysleče se a hned příjde s tou hroznou větou „co budeme dělat?“
Tak to je přesný,taky z toho kvetu,někdy už fakt zuřím,alee nenaděláš nic.
Ale je fakt,že ho třeba když je takhle otravnej nechávám luxovat a pod.to si pak jde aspon na chvilku hrát celkem ochotně
pate81 píše:
No nevím.
Náš chodí na fotbal i do skautu a doma se nudí stejně
Jen je fakt,že na to ty tři odpoledne v týdnu nemusím koukat
Náš mladej to taky zkoušel, ale nepochodil. Já jsem v tomhle nekomplromisní, potřebuju taky někdy klid na dýchání.. ![]()
Když za mnou chodí „co budeme dělat“ (jako třeba dneska, venku prší…), tak říkám „nevím, co Ty, ale já budu.....“.
Když to vezmete, děti mají fantazii, uměj z prdu udělat story… A chcete to slyšet? Mají fantazie zakrněný televizema. ![]()
U nás pomohl sourozenec, hned má parťáka a naplňuje se ono „dva se perou, třetí (já
se směje“.
![]()
My se moc nenudíme, holky jsou parťáci. Škola, školka, tréninky, kroužky, hudebka… O víkendech rodinné výletování a zahrada (manžel úkoluje zaléváním, zametáním, hrabáním listí…). Když mají chvilku volna tak se snaží prodrat k PC (teď u nás frčí onlinovky.cz) nebo k telce - povolujem, ale s mírou. Když přijde starší, že se nudí, posílám ji číst si. Mladší zabavuju spoluprací v kuchyni (baví ji to a je moc šikovná, bude z ní kuchařka).