Žako papouch

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37075
30.3.21 10:15
@krajta píše:
Ara Nobiliss umí taky mluvit? Manžel chce k narozeninám papouška, který bude umět mluvit. Něco na způsob žaka, ale Žako se mu nelíbí. Poradíš jaký jiný umí mluvit?

Většina papousku se naučí mluvit když se jim člověk věnuje. Zako je na to asi nejšikovnější, ale ma komplikovanou povahu. Říká se, že na mluvení jsou lepší samci, ale nebyva to uplne pravda. Pro manžela bych doporučila samicku protože ta chemie muž/žena funguje u ptáků hodně. My nedáme dopustit na ary. Chováme i kakadu, ti jsou taky šikovní, ale ty ary jsou takový víc kontaktní. Když je vypustime z klece tak Ara hned priletí a je na nás. Když vypustime kakadu tak nabere směr na nejbližší nábytek a čau.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
30.3.21 11:36
@Hanka1 píše:
Nas amazonan mluvi, ale vi manzel ze je to vztah na padesat let?

Ví, už máme želvu :mrgreen:. Ale Žako se mu nelíbí vzhledově, tak hledáme něco jiného mluvícího.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
30.3.21 11:41
@JancaS84 píše:
Většina papousku se naučí mluvit když se jim člověk věnuje. Zako je na to asi nejšikovnější, ale ma komplikovanou povahu. Říká se, že na mluvení jsou lepší samci, ale nebyva to uplne pravda. Pro manžela bych doporučila samicku protože ta chemie muž/žena funguje u ptáků hodně. My nedáme dopustit na ary. Chováme i kakadu, ti jsou taky šikovní, ale ty ary jsou takový víc kontaktní. Když je vypustime z klece tak Ara hned priletí a je na nás. Když vypustime kakadu tak nabere směr na nejbližší nábytek a čau.

A odkud jste? Rádi bychom se stavili osobně a domluvili se, pokud nejste z druhého konce republiky. Klidně mi napiš město do SZ. Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37075
30.3.21 12:44
@krajta píše:
A odkud jste? Rádi bychom se stavili osobně a domluvili se, pokud nejste z druhého konce republiky. Klidně mi napiš město do SZ. Děkuji

My to mame takovy složitějši. Chov máme cca 30 km od Brna u rodičů mažela (u Moravského Krumlova), a mláďata krmime tam kde zatím bydlime to je pár km od Brna, zatím tak nějak různě přejíždíme tam a tam než si postavíme dům v té stejně vesnici kde máme ten chov. Ale ted momentálně se nám mláďata teprve začínají lihnout. Takže by bylo možný se podívat na chov pokud nejste z daleka, ale mláďata by byla až v létě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1069
30.3.21 13:45
@JancaS84 píše:
My to mame takovy složitějši. Chov máme cca 30 km od Brna u rodičů mažela (u Moravského Krumlova), a mláďata krmime tam kde zatím bydlime to je pár km od Brna, zatím tak nějak různě přejíždíme tam a tam než si postavíme dům v té stejně vesnici kde máme ten chov. Ale ted momentálně se nám mláďata teprve začínají lihnout. Takže by bylo možný se podívat na chov pokud nejste z daleka, ale mláďata by byla až v létě.

Napsala jsem ti SZ. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5065
30.3.21 18:01

Syn má ručně dokrmeného Senegala a je to mazlík ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.3.21 19:58
:lol:

Příspěvek upraven 29.07.22 v 01:13

• Citovat
  • Upravit
12867
26.7.22 10:08
@Anonymní píše:
Dobry den chci se zeptat, zda tu někdo chovate papouska zako. Hodně jsem četla o chovani a potřebách, srovnala jsi pro a proti a nakonec u chovatele zarezervovala. Chtěla bych se zeptat jaké máte zkušenosti k dětem, mám dvojčata 6 let holky jsou celkem klidné na papouska se těší četla jsem že zakove nemají děti moc v lásce máte někdo zkušenost? Nerada bych aby pak nastal nějaký problém, jinak pracují z domu a na papouska budu mít hodně času plánuju cvičit pres klikr. Anonym kvůli tchýni chodí sem a dokud ho nebudeme mít doma nepřeju si aby to někdo věděl ona je schopna hned mít na všechno námitky a hnedka do všeho mluvit i kdyz o tom pomalu nic neví snad nevadí díky za rady :srdce:

Obnovuji diskuzi o Zakach, mame zako holku, mlade 1/2 roku a je to strasna bojanda. Vim, ze jsou Zakove konzervativni, ale Zakelina je unikum, povesili jsme ji do klece senegalsk.oves klasy, ale vubec tam nechtela chodit, pak tedy zacala, musela k misce, ale nezkouma to, nedoba, radeji spi v jine casti klece, a hlavne je z toho n.na, protoze kdyz ji kluk pusti tak celou dobu nadava je neklidna, kdyz jsme ji to dali pryc, byl klid, chceme ji tam dat tu brousici cihlicku, ale jestli to zase bude bojkotovat? To same novou hracku..Mame to ignorovat? Nechceme, aby mela stresy..a dalsi problem, jkam davate pripadne lecive pripravky v budoucnu, ty co nemaji jit do vody. Pise se na piskot, ale nas e princezna kupodivu piskoty nemusi…holky chovatelky, poradte..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37075
27.7.22 07:33
@lilith1 píše:
Obnovuji diskuzi o Zakach, mame zako holku, mlade 1/2 roku a je to strasna bojanda. Vim, ze jsou Zakove konzervativni, ale Zakelina je unikum, povesili jsme ji do klece senegalsk.oves klasy, ale vubec tam nechtela chodit, pak tedy zacala, musela k misce, ale nezkouma to, nedoba, radeji spi v jine casti klece, a hlavne je z toho n.na, protoze kdyz ji kluk pusti tak celou dobu nadava je neklidna, kdyz jsme ji to dali pryc, byl klid, chceme ji tam dat tu brousici cihlicku, ale jestli to zase bude bojkotovat? To same novou hracku..Mame to ignorovat? Nechceme, aby mela stresy..a dalsi problem, jkam davate pripadne lecive pripravky v budoucnu, ty co nemaji jit do vody. Pise se na piskot, ale nas e princezna kupodivu piskoty nemusi…holky chovatelky, poradte..

Vitamíny dáváme do vody. Jinak pokud budeš potřebovat dávat nějaký léky tak by ti měl veterinář poradit jak. Když je ručně dokrmena tak by si to teoreticky měla nechat dát stříkačkou nebo lžičkou do zobáku. Případně bych to dala na nějaký ovoce.
A s těmi věcmi v kleci, no Žaci jsou psychopati na změny. Zkoušela bych ji to ukazovat a nabízet když je venku v klidu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12867
27.7.22 08:47
@JancaS84 píše:
Vitamíny dáváme do vody. Jinak pokud budeš potřebovat dávat nějaký léky tak by ti měl veterinář poradit jak. Když je ručně dokrmena tak by si to teoreticky měla nechat dát stříkačkou nebo lžičkou do zobáku. Případně bych to dala na nějaký ovoce.
A s těmi věcmi v kleci, no Žaci jsou psychopati na změny. Zkoušela bych ji to ukazovat a nabízet když je venku v klidu.

To zatim moc nejde, kdyz ji kluk neco ukazuje tak okamzite zdrha. Tak jsem se tesila jak ji budeme porizovat nejake pekne invencni hracky, a prdlajs, takhle ji ty puvodni budeme jenom obmenovat kdyz je rozbije asi 20 let, jo je rucne dokrmovana..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37075
27.7.22 10:34
@lilith1 píše:
To zatim moc nejde, kdyz ji kluk neco ukazuje tak okamzite zdrha. Tak jsem se tesila jak ji budeme porizovat nejake pekne invencni hracky, a prdlajs, takhle ji ty puvodni budeme jenom obmenovat kdyz je rozbije asi 20 let, jo je rucne dokrmovana..

Máte ji chvíli a je to ještě mimino. Chce to trpělivost a postupně zkoušet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37075
27.7.22 10:43
@lilith1 píše:

Ještě pokud by si chtěla kontakt na opravdový odborníky na Žaky tak manželé Bártlovi co mají e-shop epapousek. Když jim zavoláš tak po telefonu kdyžtak poradi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12867
27.7.22 11:19
@JancaS84 píše:
Ještě pokud by si chtěla kontakt na opravdový odborníky na Žaky tak manželé Bártlovi co mají e-shop epapousek. Když jim zavoláš tak po telefonu kdyžtak poradi.

Ja vim, od nich ji mame :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37075
27.7.22 11:31
@lilith1 píše:
Ja vim, od nich ji mame :)

No svět je malej :lol: Tak tomu dejte nějaký měsíc čas a kdyžtak jim brnkni. Určitě poradí a budou rádi když budou vědět jak se papouchovi daří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.7.25 16:40

Žako

Dobrý den prosim Vás je tu vubec někdo kdo je sám má doma žakouše a normálně chodí do práce (12 hodinové směny, krátký dlouhý tyden) a venuje se mu po práci? Vypadá to že kdo ho má tak nikdo nepracuje a je sním doma. Nekupuju ho, jen by mě to zajimalo, tak prosim jestli mě chcete zastřelit tak neee

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný