Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Linda85 hlavne nebrat bezpapieraky, ja som kupovala z chovproduktu a vyrastlo z neho fakt prasa. Beran mabyt maly… tip na ChS ale nemam
http://www.zakrsly-kralik.ic.cz/index.php?… mozno sa skus spytat tu
Já jsem měla králíčka odsud, mají opravdu krásné králíčky a myslím, že nabízí i možnost dovozu do Prahy ![]()
Beranní bývají o něco větší než třeba teddíci. První odkaz- nenabízí mláďata, jen píšou info o chovu. Druhý odkaz- tam nabízí jen teddíky. Chovatelské stanice mývají inzeráty na kralici.cz. Ja mám bez PP, jen s výpisem předků od chovatelské stanice Jahůdka. Mám samce a samici zakrslý beranní s rex genem a teď v 8 měsicích jsou stále zakrslý, odhad 1-1,5kg( samec samozřejmě větší o malinko, ten bude mít těch 1,5kg) Už by neměli růst. Měla jsem předtím beránky ze zverimexu, jeden měl 3,5kg a byl úžasný. Já naopak toužím jednou mít francouzské beranní. Ti mývají kolem i 6kg. Jinak musím beranní doporučit, mám pro něj slabost.
Ahoj, prosím o zachování anonymity kvůli manželovi a známým. Nejsem začátečník s králíčky. Měla jsem si jich za deset let 6. Poslední dva mi utekli před rokem ze zahrady. Manžel mi přinesl ze zverimexu samičku tento měsíc. Byla vyhublá a apatickičtější. Moje podezření na kokcidiózu potvrdila veterinářka rozborem trusu. Koupila jsem lék Sulfacox a dávala podle dávkování do vody. Vodu ušanda moc nepila, musela jsem ji dávat napáječku k ústům. Jednu chvíli uprostřed léčby to s ní vypadalo líp. Dávkování je 3 léky do vody a suché krmení a pak tři dny pauza a pak opět tři dny do vody lék. Ušanda se přes noc zhoršila a ráno umřela. Nestihla ani lék dobrat:-( Manžel začal mít pocit, že je to tím lékem Sulfacoxwm, protože se ji ty projevy kokcidiózy zhoršily během léčby, já ty příznaky vypozorovala dřív. Normální zdravý mládě se nenechá jen tak nosit, chovat a je prostě aktivnější. Ona byla pořád v koutku, střídali se ji měkkčí bobky se zácpou a měla pilovitou páteř a rozbor trusu to potvrdil. No a tak jsme pořídili dalšího králíka ze zverimexu (jiná prodejna a firma) a sameček vypadal při koupi dobře a zdravě. Hned při příjezdu domu jsem ho začala přeléčovat preventivně doma. Opět Sulfacox do vody. Vodu mi ale už vůbec nechtěl pít. pil velmi málo. Dva dny to dostával do vody. Třetí den se najednou rapidně zhoršil a měl velký průjem. Přečetla jsem si na netu, že se Sulfacox může podávat neředěný stříkačkou rovnou do pusy. Dávkování 0,5ml na den. Ten večer jsem mu řádně dala do pusy. Hezky do mezery mezi předními zuby a zadními. Druhý den už pomalu vypadal lépe. Bobky se spravili. ten v léčbě měla nastat 3 denní pauza a tak jsem mu tři dny nic nedávala. Teď konečně k problému. Včera se opět ušák rapidně zhoršil a má opět strašný průjem, je vyhublý a dehydrovaný a seno začal ignorovat. Manžel je přesvědčený, že mu ten lék hodně ublížil a pořád si myslí, že mu ho cpu a že jsem ušáka otrávila. Nevěří mi, že jsem dodržela třídenní pauzu a asi si myslí, že jsem nějaký blázen. Prostě mu ten lék schoval s odůvodněním, že ten lék je jedovatý a zabíjím úmyslně králíčky
. Teď jsem v fázi, kdy mi tu umírá králíček, manžel schoval lék a dnes by měla jeho léčba pokračovat a já nemůžu nic udělat. Má pravdu, že ušáka jsme přivezli čilého a zdravě vypadajícího a od té doby co jsem ho začala přeléčovat jeho stav se zhoršil a pak opět zlepšil a teď je na tom nejhůř. Nechápu to. Mláďata se normálně preventivně přeléčují proti kokcidióze a tento lék nedržím poprvé v ruce. Dávala jsem ho všem šesti předešlým králíkům. Já už ani nevím, jestli jsem blázen nebo co…Je možný, že trávím králíčka? Ani nečekám radu. Spíš jsem z toho potřebovala vypsat. Je mi hrozně. Manžel ze mě dělá blázna, mě tu umírá další králíček za měsíc a manžel mi schoval lék a hlavně mě hrozně štve, jak mi nevěří, že dodržuju dávkování a pauzu v léčbě a považuje přeléčení kokcidiózy za blbost a mám prý dát ušáčka ven na sluníčko, že se z toho sám vylíže
Já mu vysvětluji, že je to samé jako by nedala psovi prášky na odčervení. Jsem bezradná, snažím se tu ušáka preléčit a zachránit a manžel mi schoval léky a dělá ze mě blázna. co tráví malinkého králíčka. Omlouvám se za román.
Preventivní přeléčení nechápu
je to zcela zbytečné. Spíš otázka, zda jsi pořádně vydezinfikovala po předešlém králíčkovi. A mmchdm, nekupuj ve zverimexech, kup si zvíře od chovatele a bude po problému..
Takže si stejně myslíš jako manžel, že ten lék mám úplně vysadit a co teď s ním? Jak ho zachránit. Klec jsem vydezinfikovala Savem, který jsem nechala půl hodiny působit a pak pořádně vymyla.
Ahoj, taky chovám doma králíčka, mám už třetího. Konkrétně s tímto zkušenosti nemám, ale podle toho, co píšeš, bych já osobně hned zajela s králíčkem na veterinu. ![]()
Take jsem zastance toho, nenakupovat kralicky ve zverimexu, ale poridit ho od chovatele. Klec jsi teda vydesinfikovala, predchozi kralicek byl nemocny, to ti veterinar potvrdil. Takze pitko, misky vse si umyla savem??
A ty jsi veterinářka? Proč už dávno nejsi s králíkem na veterině? ![]()
Ahoj, měla sem zakr. samičku s chonickou kocidiozou. Opravdu se ji to pravidelně vracelo. Poprvy - to byla malička a cca 1 tyden u nas vyhubla na 400g. Na veterine sem vyfasovala lek, nejmenoval se Sulfox, ale to je jedno, je to ta sama účinná dávka. Byla dehydtarovana, krmila sem ji strikačkou s zorpuštěnou glukozou každé 2 hodiny po 48 h. Přežla a zemřela ve svých 7,5 letech.
Takže za mě:
1:Sulfox ano, i preventeivně
2: při kokcidioze umírají na dehydrataci, jestli ji chceš zachranit, davej ji ze stíkačky 3-5 ml každé max 2h no a ten sulfox. Klidně ji teď přidej i živočišné uhlí nebo |smectu, jestli máte.
Maminky, chtěli bychom si pořídit zakrslého králíčka. Ale jak koukám na inzeráty, v dospělosti to jsou mackové. Má některá tip na nějakou chovnou stanici v okolí Prahy?