Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, mam dotaz, mate nekdo zkusenost s tim, jak ochladit pejska tady tom silenym vedru, niz bychom mu uskodili? nekde jsem cetla, ze se nemaji polivat, ze z toho muzou mit sok… ale uz jsem se nedocetla, jak jim teda pomoct:-) diky
My psa vždycky strčíme do kádě s vodou až po krk, sice se netváří nijak nadšeně, ale jakmile je venku, lítá jak splašenej a je vidět, že je mu dobře ![]()
Nás pes seděl ve stínu ve vanicce s vodou. Vlezl si tam sám a byl spokojený. Taky jsme ho ostrihali na léto a měl neustále přístup k vodě a stínu. Když už je to akutní, tak studenou plinku na packy.
Nějakého nevyšlechtěného bych se nebála hodit do vody. Teda ne že bych ho tam hodila, jen to ne. Ale dát mu tu možnost si tam vlézt, ale to jde jen na zahradě. Těžko doma nabídnout psíkovi aby si vlezl do vany když bude mít náladu ![]()
@Lejaa Ahojky
Pokud je možnost sklepa, dát do něj…pokud ne tak ho trošku namočit a až se aklimatizuje, tak normálně polít
Určitě se nemůže nic stát
Běžně svého pejska polívám v tomto vedru a je to důchodce náš a nic se mu nestalo
Někdy mu poliju i vodou místo na ležení a s chutí se v něm rochní
Hlavně by hafani měli mít dostatek vody
Oni už se umí ochladit sami ![]()
Tak jinak: chladnější (ne studená) voda k pití a studená dlažba ve stínu kam si může lehnout, tím se hodně pomůže.
Jezdíme s naší vyšlechtěnou kamkoli k vodě. Včera plavala sama skoro půl hodiny v přehradě. 2 x. Mezitím si prostě chodila po kraji vody a střídavě polehávala do vody. Předvčírem a předpředevčírem to stejné.
JINAK STINNÉ MÍSTO DOMA A HODNĚ VODY.
Mame prave retrivra, ale uplne divnyho
vsichni miluji vodu, jen ten nas se na rybniky a tak diva, jak kdyby to byla louze s kyselinou ![]()
zkusime to chlazeni pacicek ![]()
Ne žebychom je přímo polívali, ale postupně jim namočíme celé tělo, rukama na ně nanášíme vodu
je to na dýl, ale je to postupné a nebojí se pak vody
My jsme ovčáky normálně splachovali hadicí se studniční vodou a až letos jsem se dočetla, že je to může zabít
Ale tohle jsme praktikovali na několik generací a nikdy nic z toho nebylo.
Jinak studená dlažba, stín pod stromem…cokoliv, kde je chladněji a nechat ho odpočívat. Přístup k čerstvé vodě je samozřejmostí. Pokud jeví známky výraznějšího přehrátí, je možné otírat packy ne vodou, ale alkoholem…rychleji se odpařuje, výrazněji pomáhá ochladit.
Nasich psikov, ktori vodicku neeeee, polievame vlaznou vodou, nohy, chrbat, podvozek. Nenavidia ma
ale je im potom lepsie
Ja chladim kraliky tim ze jim tru usi kostkama ledu zkus to i u cokla maji tam veliky prutok krve v usich
@Lejaa píše:
Mame prave retrivra, ale uplne divnyhovsichni miluji vodu, jen ten nas se na rybniky a tak diva, jak kdyby to byla louze s kyselinou
My vzali našeho labrouše loni k rybníku, taky jsem myslela, jak nebude nadšenej, no a fakt nebyl.
Do vody vůbec nechtěl, tak ho manžel vzal do náruče, šel s ním trochu do hloubky a pomalu ho dával do vody. Tak teda ke břehu doplaval, pak ve vodě jenom chodil, to se mu asi líbilo, jak ho to chladilo, ale plavat teda už nechtěl.
My psa občas postříkáme hadicí, ale to se mu moc nelíbí a jinak celej den chrápe ve verandě na dlažbě.
Taky jsem psa stříkal hadici a teď se dočetl, že z toho může mít šok.. No vodou ho polejvam několik let a nikdy nic. Svoje chladný místo si jinak vybral sám ![]()